Beste Koffiebonen voor Volautomaat 2024

Wij hebben diverse koffiebonen voor volautomaat getest op smaak, prijs-kwaliteitsverhouding en verpakking. Hieruit kwam een top 4 beste koffiebonen voor volautomaat uit. Wat zijn deze beste koffiebonen voor volautomaat? Welke koffiebonen voor cappuccino? En wat zijn de beste koffiebonen voor een espressomachine? Ontdek het hier!
beste koffiebonen volautomaat 2022
1

Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen – 4 x 1000 gram

Douwe Egberts
Pluspunten
 • Meest bekende koffiemerk
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Vertrouwde smaak
 • Goede aanbieding
Minpunten
 • Geen

Denk je aan een top 4 beste koffiebonen voor volautomaat? Dan denk je meteen aan het alom bekende merk Douwe Egberts! Reeds sinds 1753 produceert de familie Douwes ’s Nederlands meest populaire koffiebonen. Er is dus letterlijk eeuwenlange ervaring in het branden en melangeren van de lekkerste koffie van Nederland. Deze lekkerste koffiebonen voor volautomaat zijn dan ook absoluut nooit meer weg te denken uit de Nederlandse koffiecultuur. Dit heeft het merk te danken aan de heerlijke smaak, de betaalbaarheid en de consistentie van de koffiebonen van Douwe Egberts.

We probeerden diverse smaakvariaties binnen het assortiment van Douwe Egberts uit, maar deze gouwe ouwe blijft gewoonweg qua smaak, prijs en kwaliteit de nummer één: de herkenbare ronde smaak is vertrouwd voor een veelheid aan Nederlandse gezinnen en hierdoor zijn dit die lekkerste koffiebonen voor volautomaat. Wil je je thuis voelen, dan gebeurt dit automatisch bij het proeven van een kopje koffie met de evenwichtige, ronde smaak met fijne maling van Douwe Egberts. Deze koffie is medium gebrand, waardoor het een rijke smaak geeft en zorgt voor een evenwichtig aroma.

Welke koffiebonen voor volautomaat zou je je soms wel eens afvragen? Deze voordeelverpakking van de lekkerste koffiebonen volautomaat bevat vier pakken van 1000 gram, waardoor je een hele tijd vooruit kan met heerlijke koffie. Deze koffie heeft een smaakintensiteit van 05 (schaal 01-09) en is geschikt voor volautomaat én halfautomaat. Je krijgt een koffiekopje met een ronde smaak: erg toegankelijk en met een smaak van zoete, zachte fruittonen en wat bloemigs. Ten slotte kun je een hint van citroen proeven. Ook binnen de beste koffiebonen behoort deze tot de absolute top als het gaat om beste bonen koffiemachine. Daarnaast zijn er koffiebonen test kassa beoordelingen geweest waarbij opnieuw die van Douwe Egberts bovenaan de lijst komen te staan. OP de vraag welke koffiebonen zijn het lekkerst, kunnen we niet antwoorden. Dat gaat puur over smaak. Maar als we naar de kwaliteit kijken en naar de gemiddelde Nederlander die we gebruikt hebben in deze test, dan behoort dit wel tot de lekkerste koffiebonen volautomaat.

Beste koffiebonen consumentenbond

Naast onze beoordeling, wil je natuurlijk weten wat de consumentenbond vindt van koffiebonen. De consumentenbond is een partij dat onafhankelijk advies uitbrengt over duizenden producten. Echter, is dit geen beste koffiebonen consumentenbond test en heeft de consumentenbond geen invloed op onze specifieke test naar deze koffiebonen. Als je wilt weten wat de beste koffiebonen volgens de consumentenbond is, zul je dat niet op onze website vinden. Echter, hebben wij tientallen experts laten reviewen welke koffiebonen zij het fijnste vonden en zie hier het resultaat.

Deze lekkerste koffiebonen volautomaat zijn het meest geschikt voor het maken van een kopje koffie, maar ook voor cappuccino en espresso kun je deze koffiebonen gebruiken. Op zoek naar andere smaken? Wat zijn de beste koffiebonen voor een espressomachine? En welke koffiebonen voor volautomaat zijn het beste? Wat zijn de beste koffiebonen voor cappuccino? Bekijk de andere smaken van Douwe Egberts eens: verfijnd, espresso of intens! Smakelijk! Ongetwijfeld hoort Douwe Egberts in de beste volautomaat koffie lijst en wij zijn er van overtuigd dat deze als eerste mag worden aangeschreven.

2

Douwe Egberts Espresso Koffiebonen 

Douwe Egberts
Pluspunten
 • Van eigen Nederlandse Bodem
 • Beste Espresso koffiebonen
 • Intens van smaak
Minpunten
 • Geen

Op de vraag “welke koffiebonen voor volautomaat”, is het lastig te antwoorden of je gewone koffie wilt drinken of Espresso. Ga je voor de Espresso, dan moet je zeker voor deze beste koffiebonen volautomaat kiezen! Het zijn de beste bonen koffiemachine als het gaat of Espresso, een donker gebrande melange met complexe koffie aroma’s en de intense échte espresso koffie nasmaak. Deze lekkerste koffiebonen volautomaat Douwe Egberts heeft een smaakintensiteit van maar liefst 9 op een schaal van 9. Daarnaast heeft het tientallen reviews op bol.com waar wordt gevraagd: “welke koffiebonen zijn het lekkerst?”. Een cijfer van ruim 4 op 5 geeft wel aan dat men deze niet vette koffiebonen vindt behoren tot de lekkerste koffiebonen! De beste koffiebonen test heeft ook deze Doue Egberst Espresso bonen in haar lijst zitten en hoog gewaardeerd. Het smaaksegment van deze koffiebonen test kassa is krachtig en sterk en heeft daarnaast een zeer donkere branding. Je moet er van houden, maar als je fan bent van dit soort Espresso dan kun je na het aankopen ervan niet meer zonder!

Koffiebonen kopen mensen vaak in de winkel, zoals koffiebonen Lidl. Echter, weet je dan niet welke kwaliteit je van het product kunt verwachten. Wij hebben deze douwe egberts koffiebonen in de koffiebonen test gezet zodat je weet welke je moet kiezen. Goede koffiebonen zijn van een goed merk en deze Espresso bonen komen uit een krachtige en complexe melange.

3

Cento% Nero Biologische Koffie – 750 gram 

Caffè Cento%
Pluspunten
 • Biologische koffiebonen
 • Maatschappelijk verantwoord
 • Intens van smaak
Minpunten
 • Prijzig

Beste volautomaat koffie? Een goed alternatief van Douwe Egberts is Cento%! Op zoek naar de beste koffiebonen voor volautomaat die bovendien biologisch én fairtrade zijn? Dan is het merk Cento% iets voor jou. Ontstaan vanuit de gedachte dat alles 100% perfect moet zijn, zorgen de koffiebranders voor koffie van absolute topkwaliteit zonder enige compromissen. Daarnaast zijn deze koffiebonen niet enkel goed voor jouzelf, maar ook voor de planeet. Koop je een doos koffiebonen van Cento%? Dan wordt er maar liefst duizend liter schoon drinkwater gedoneerd via Stichting Made Blue aan ontwikkelingslanden! Onder andere om die reden behoort dit tot de beste koffiebonen voor koffiemachine.

De koffiebonen van het merk komen uit een diversiteit aan landen, zoals Guatemala, El Salvador, Peru, Honduras en Mexico. Hierdoor zijn dit de beste koffiebonen voor cappuccino en tevens de beste koffiebonen voor een espresso apparaat. Dit is immers de meest krachtige koffie van het merk Cento Nero en zorgt met de pittige melange voor de perfecte balans tussen bitterheid en zuurgraad. Het zorgt ook voor een romig mondgevoel met pure chocolade en karameltinten gecombineerd met een prettige hint van zoethout.

Dus geef je om de planeet en wil je tegelijk genieten van een lekkere koffie, espresso of cappuccino? En wat zijn de beste koffiebonen voor een espressomachine? Dan doe je er goed aan om voor deze lekkerste koffiebonen voor volautomaat te gaan. Het is immers een melange van 100% Arabica Fairtrade en daarenboven biologische koffiebonen. Nero is ten slotte diepdonker gebrand en hierdoor perfect voor een intense lungo of een heerlijke cappuccino! Het smaakt gegarandeerd naar meer!

Het merk Cento% biedt nog meer verschillende soorten koffiebonen aan, waardoor er voor elk wat wils is. Denk aan Cento% Oro: een volle, verfijnde smaak die romig en levendig is. Cento% Nobile is dan weer zacht en soepel: een boterzachte smaaksensatie van volle chocolade en noten.

4

L’OR Espresso Forza Koffiebonen – 4 x 500 gram

L’OR
Pluspunten
 • Beste bonen voor espresso
 • UTZ Certified-keurmerk
 • Rainforest Alliance gecertificeerd
 • Luchtdichte verpakking
Minpunten
 • Enkel voor sterker bakje koffie
 • Prijzig

Op naar de volgende lekkerste koffiebonen voor volautomaat: de espresso Forza koffiebonen van het merk L’OR. Ook dit merk biedt 100% Arabica bonen aan met maar liefst zeven verschillende soorten bonen. Ze weten dus exact wat ze doen en zorgen hierdoor voor telkens weer een unieke ervaring bij het drinken van een kopje koffie, gemaakt van de beste koffiebonen voor koffiemachine!

Met de Forza Bonen maak je kennis met een rijke, volle melange van diepdonker gebrande Arabica bonen met een lichte hint van chocolade en wijn. Hierdoor is deze espresso ietwat zoet en laat het je kennismaken met de allerfijnste aroma’s!

De espresso’s van L’OR zijn trouwens in diverse blends beschikbaar, waardoor je telkens weer de keuze hebt in een variatie aan sterkte en kracht. Deze beste koffiebonen zijn trouwens zowel geschikt voor volautomaat als voor halfautomaat. Het smaaksegment valt onder ‘Intens & Pittig’ en de bonen zijn bovendien afkomstig van een UTZ gecertificeerde koffieplantage. Dit is een keurmerk voor onder andere koffie die afkomstig is van boeren die aandacht hebben voor mens en milieu: ze gebruiken onder andere minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden. Het is aldus een keurmerk voor eerlijke handel en een topmerk vanwege de hoge score op transparantie, duurzaamheid en controle.

Dus wil je antwoorden op vragen als, welke koffiebonen voor volautomaat zijn het beste? Wat zijn de beste koffiebonen voor cappuccino? En wat zijn de lekkerste koffiebonen voor een volautomaat? Dan ben je hier aan het juiste adres!

5

Starbucks® Colombia Narino™ Koffiebonen 3KG (12 x 250gr)

Starbucks
Pluspunten
 • Starbucks bij je thuis
 • Unieke smaken
 • Luchtdichte verpakkingen
Minpunten
 • Prijzig
 • Smaak moet je ding zijn

Ben je fan van Starbucks, maar heb je geen filiaal in de buurt of heb je geen zin om je knusse huis te verlaten? Dan zullen deze beste koffiebonen voor volautomaat goed in de smaak vallen! Door deze koffiebonen kun je nóg vaker genieten van je favoriete kopje koffie. Goede koffiebonen komen natuurlijk van Starbucks. Maar of het de beste koffiebonen zijn, dat betwijfelen we. Voornamelijk door de prijs en het feit dat de smaak echt je ding moet zijn, hebben we deze niet toegevoegd aan de top 3 in de koffiebonen test 2024.

Welke koffiebonen in koffiemachine? De beste koffiebonen vind je natuurlijk in Colombia. Deze koffiebonen groeien op maar liefst 2.000 meter hoogte, gelegen in het midden van het prachtige Colombiaanse platteland. Hierdoor zijn deze koffiebonen daadwerkelijk superieur: een kopje koffie zorgt voor een ware smaakexplosie en een soepele smaak. Dit komt door de vulkanische bodem waarop de koffiebonen van Starbucks groeien. Deze koffies zijn helder, vriendelijk en over het algemeen erg toegankelijk voor het brede publiek. De smaken doen daadwerkelijk denken aan het land waar de koffiebonen groeien. Een verre reis is dus niet langer nodig!

Het is wederom gemaakt van 100% Arabica koffie en is Medium Roast. Het zijn verantwoord geproduceerde Arabische koffiebonen die zorgvuldig gebrand worden. Geniet dus verantwoord van de lekkerste kopjes koffie! Maak in een handomdraai je heerlijke Starbucks-koffie en geniet aan een range aan unieke koffiebrandingen.

Je ontvangt bij het bestellen van deze beste koffiebonen voor volautomaat 12 verpakkingen van 250 gram (drie kilogram in totaal). Dit zorgt ervoor dat je koffiebonen hun smaak niet verliezen door een langdurig openstaande verpakking, aangezien de inhouden van de verpakkingen redelijk klein zijn.

5

Tips voor Koffiebonen voor Volautomaat

De Koffiebonen voor Volautomaat Koopgids
Hoe kies ik de beste koffiebonen voor mijn volautomaat uit?

Het is niet eenvoudig om daadwerkelijk de beste koffiebonen voor volautomaat uit te kiezen. Dit hangt ten eerste af van je eigen favoriete smaken. Elke koffieboon heeft weer een andere combinatie van smaken. Een 100% Arabica koffieboon is het meest geschikt voor jouw volautomatische koffiemachine: koop hele, vers gebrande bonen en let op de hoeveelheid Robusta. Lichte roasts zijn minder geschikt voor volautomaat. Experimenteren is verder de boodschap!

Wat doet een volautomaat eigenlijk met koffiebonen?

Het basisprincipe bij volautomatische koffiemachines is dat het bonen samen zal persen tot koffiepuck en met een welbepaalde druk extraheert op een korte tijd. Koffie wordt aldus gemaakt via de zogenaamde espressozetmethode: water wordt onder hoge druk doorheen versgemalen koffiebonen geperst. Hierdoor maak je met een simpele drukknop een heerlijk kopje verse koffie of espresso!

Hoeveel bonen heb ik nodig?

Je hebt ongeveer zeventig koffiebonen nodig voor één kopje koffie. Deze koffiebonen zorgen namelijk voor slechts acht gram koffie. Wil je sterke koffie? Dan zullen er meer koffiebonen nodig zijn. Maar doorgaans zal dit tussen de zes en acht gram koffie bevatten.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general