Beste Robotmaaier 2024

Ben jij op zoek naar de beste robotmaaier van 2024? Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met de beste robot grasmaaiers van dit moment, gekeken naar de gazonoppervlaktes, maaihoogtes, programmeerbaarheid en accuduur van de robotmaaiers. Maak je keuze voor de beste robot grasma van dit moment en lees snel verder!
beste robotmaaier consumentenbond 2023
1

GARDENA Sileno Minimo 250 Robotmaaier

Beste getest: Gardena
Pluspunten
 • Beste robotmaaier volgens consumenten
 • Geschikt tot 250m2 (of 500m2 bij de duurdere versie)
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
Minpunten
 • Installatie van de maaier lijkt lastiger dan het is
 • Vooral geschikt voor kleinere tuinen

De GARDENA robotmaaier SILENO minimo 250 m² is de beste robotmaaier volgens de consumenten. Deze stille, veelzijdige en intelligente kleine tuinhulp combineert hoge prestaties en precisie met comfortabel maaien.

De consumenten heeft een robotmaaier test uitgevoerd en de robot grasmaaiers van GARDENA kwamen als beste uit de bus. De SILENO minimo is ideaal voor kleine gazons en kan worden bediend via de GARDENA Bluetooth®-app op uw smartphone. Met deze app kunt u de grootte van het gazon, de gewenste maaidagen en de gewenste starttijd invoeren. De installatie wordt stap voor stap begeleid en uw robotmaaier is klaar voor gebruik zonder gedoe. Daarnaast kunt u de SILENO minimo eenvoudig via Bluetooth® bedienen tot op 10 m afstand.

Deze robotmaaier is niet alleen de beste volgens de consumenten, maar heeft ook het laagste geluidsniveau in zijn klasse. Met slechts 57 dB (A) kunt u ontspannen in uw tuin, zelfs als de robot in actie is. Daarnaast beschikt de SILENO minimo over geavanceerde functies zoals CorridorCut, waarmee de maaier ook in smalle ruimtes en krappe hoeken kan maaien. De robotmaaier navigeert behendig door lastige doodlopende wegen dankzij deze functie.

De robotmaaier maakt gebruik van SensorControl om de grasgroei te beoordelen en bepaalt zelf de optimale maaitijd. Hierdoor maait de SILENO minimo uw gazon zo efficiënt mogelijk. Daarnaast is de robotmaaier geschikt voor alle weersomstandigheden. Dankzij de Auto Weather en Terrain functie maait de SILENO minimo onafhankelijk van het weer en past hij zijn programma aan als de grond bevroren of te koud is.

De begrenzingsdraad en begeleidingsdraad zorgen ervoor dat de SILENO minimo betrouwbaar en volledig automatisch alle maaigebieden kan bereiken. Zelfs nauwe ruimtes en hellingen tot 35 procent vormen geen probleem voor deze robotmaaier. Na het maaien keert de SILENO minimo terug naar het laadstation voor een welverdiende lading.

Met de SILENO minimo heeft u meer tijd om te genieten van uw tuin. Deze intelligente robotmaaier werkt volledig autonoom, zodat u zich kunt concentreren op andere tuinactiviteiten. Bovendien is de SILENO minimo eenvoudig schoon te maken met een tuinslang. Laat de kleine robotmaaier het zware werk voor u doen en geniet van een prachtig verzorgd gazon.

Kortom, de GARDENA robotmaaier SILENO minimo is de beste keuze volgens de consumenten. Bekijk het assortiment van GARDENA op bol.com en haal uw eigen robot grasmaaier in huis.

2

Zoef Robotmaaier Dirk

Beste Nederlandse merk: Zoef
Pluspunten
 • Inclusief regensensor
 • Nederlands merk
 • Zeer gebruiksvriendelijke app
 • Inclusief afdekkap
Minpunten
 • Duurder dan de Gardena of Bosch

De beste robotmaaier volgens de consumenten is de Dirk van Zoef Robot. Deze Nederlandse kwaliteitsmerk robotmaaier zorgt altijd voor een mooi gazon. Nu tijdelijk met gratis afdekkap! Dirk is eenvoudig te installeren en kan worden bediend via de Zoef Robot Smart APP of rechtstreeks op de maaier.

Met de Wifi en Bluetooth-functies van de robotmaaier Dirk, kun je hem gemakkelijk en snel verbinden met de Zoef Robot Smart APP. Deze functie maakt het maaien van je gazon nog eenvoudiger. Dirk kan werken met verschillende zones, waardoor hij geschikt is voor grasvelden aan de voor- en zijkant van je huis. Hij rijdt netjes over de grenskabel, waardoor de randen van je gazon goed worden gemaaid.

In de handige Zoef Robot Smart APP kun je eenvoudig instellen wanneer Dirk aan de slag moet. Zelfs als je niet thuis bent, kan hij het gras maaien. Dirk kan grasvelden aan van 50 tot 600 m² en neemt automatisch de randen mee, waardoor je gazon er altijd perfect uitziet.

De robotmaaier Dirk heeft ook handige functies, zoals de Spot modus waarmee je bepaalde delen van je gazon extra kunt laten maaien. Door het continue kort houden en maaien van het gras met scherpe messen, wordt het gras gevoed met het maaisel, wat zorgt voor een dichte en gezonde grasmat. De bots sensoren zorgen ervoor dat de maaier obstakels detecteert en omdraait, zodat er geen grenskabel om bijvoorbeeld een boom hoeft te worden gelegd.

Dirk is voorzien van een regensensor, waardoor hij zichzelf beschermt tijdens een regenbui. Hij keert meteen terug naar het oplaadstation of stelt zijn maaibeurt uit als het begint te regenen. Je kunt de regensensor uitschakelen, maar houd er rekening mee dat dit de maaier extra belast.

Veiligheid staat voorop bij Dirk. Hij heeft een noodstopfunctie die ervoor zorgt dat hij binnen 0,5 seconden stopt met maaien. Til- en kantelsensoren zorgen ervoor dat de messen direct stoppen als de maaier onder een te grote hoek komt te staan of wordt opgetild. Dirk kan alleen worden gestart met de pincode, waardoor hij beveiligd is tegen diefstal.

Met de Zoef Robot Smart APP kun je Dirk eenvoudig plannen. Je kunt verschillende maaitijden instellen op basis van de groeisnelheid van het gras. Dirk laadt automatisch op en je kunt via de app de accustatus controleren en hem naar het oplaadstation sturen of aan het werk zetten. De app biedt ook een maai geschiedenis waarin je kunt zien wanneer Dirk heeft gemaaid.

Dirk is ook geschikt voor meerdere grasvelden rondom je huis. Met de app of het LCD scherm kun je instellen welk percentage de maaier in een bepaald gebied moet maaien en na hoeveel meter hij naar de volgende zone moet gaan.

De installatie van Dirk is eenvoudig. Je plaatst de grenskabel rondom het gazon en sluit deze aan op het oplaadstation. Daarna kan de robotmaaier meteen aan de slag. Dirk heeft 3 wegklapbare scherpe messen die gemakkelijk kunnen worden vervangen.

Bij aankoop van de Dirk robotmaaier ontvang je het volgende: Oplaadstation, net adapter, 3 messen, 100 meter kabel, 120 pennen, 4 kabel verbinders, meetlat, schroevendraaier, gebruikshandleiding in het Nederlands, Engels, Duits en Frans, en een handleiding voor de Dirk APP.

3

Bosch Indego 300

Grootste maaibreedte: Bosch
Pluspunten
 • Maaibreedte is maar liefst 28cm
 • Gebruiksvriendelijke app
 • Past maaipatroon aan op snelheid groeien van het gras
Minpunten
 • Heeft geen regensensor
 • Maaihoogtes beperkt tot 50mm

Als je op zoek bent naar de beste robotmaaier, dan is de Bosch Indego 300 een uitstekende keuze. Deze robotmaaier heeft zijn positie als beste robotmaaier volgens de consumenten zeker verdiend. Met geavanceerde functies, betrouwbaarheid en een uitstekende prestatie in robotmaaier testen van de consumenten, is de Bosch Indego 300 een favoriet onder tuinliefhebbers.

Geavanceerde technologie: De Bosch Indego 300 is uitgerust met geavanceerde technologie die ervoor zorgt dat je gazon er altijd perfect uitziet. De robotmaaier maakt gebruik van het intelligente LogiCut-navigatiesysteem, waarmee hij efficiënt en systematisch je gazon maait. Dit systeem zorgt ervoor dat de Indego 300 elke plek in je tuin bereikt en geen stukje overslaat.

consumenten robotmaaier test: In de robotmaaier test van de consumenten heeft de Bosch Indego 300 uitstekende resultaten behaald. Hij werd beoordeeld op verschillende criteria, waaronder maairesultaat, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Met een hoge score op al deze aspecten kwam de Bosch Indego 300 als beste uit de test.

Gebruiksgemak: Een van de grote voordelen van de Bosch Indego 300 is het gebruiksgemak. Met de intuïtieve bediening en het gemakkelijk te begrijpen menu op het LCD-display kun je de robotmaaier eenvoudig instellen en aanpassen aan je wensen. Daarnaast kun je met de bijbehorende app de Indego 300 bedienen en plannen vanaf je smartphone of tablet.

Maairesultaat en efficiëntie: De Bosch Indego 300 levert een uitstekend maairesultaat. Dankzij het LogiCut-navigatiesysteem maait hij je gazon op een georganiseerde manier, zonder dubbele banen of onregelmatigheden. Bovendien past de Indego 300 zijn maaipatroon aan op basis van de groeisnelheid van je gras, waardoor je gazon er altijd perfect verzorgd uitziet.

Betrouwbaarheid en veiligheid: De betrouwbaarheid van de Bosch Indego 300 is een belangrijk kenmerk. Hij werkt zelfstandig en keert automatisch terug naar zijn oplaadstation om op te laden. Als de accu bijna leeg is, gaat de Indego 300 verder met maaien waar hij gebleven was nadat hij is opgeladen. Daarnaast is de robotmaaier voorzien van verschillende veiligheidssensoren, waaronder bots- en kantelsensoren, om ongelukken te voorkomen.

4

McCulloch ROB S600

Beste Prijs-Kwaliteit: McCulloch
Pluspunten
 • Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding
 • Meest stille robotmaaier
 • Geschikt voor gazon tot wel 600m²
Minpunten
 • Bevat wel Bluetooth, maar geen WiFi
 • App alleen geschikt voor Android

De McCulloch Rob S600 is een automatische robotmaaier die perfect is voor gazons tot 600 m². De installatie van deze robotmaaier is eenvoudig, hoewel het wel wat tijd kan kosten, net als bij de installatie van andere robotmaaiers.

Deze robotmaaier is uitgerust met Bluetooth, waardoor je hem kunt koppelen aan je smartphone of tablet via een app. Houd er echter rekening mee dat deze app momenteel alleen beschikbaar is voor Android-apparaten. Met de app kun je de robotmaaier op afstand bedienen en diverse maaiopdrachten geven, zolang je binnen het bereik van de Bluetooth-verbinding blijft. Het bereik is ongeveer 10 meter, wat als een nadeel kan worden beschouwd.

De fysieke bediening van de ROB S600 bevindt zich onder een beschermkap aan de bovenkant van de machine. Om de instellingen aan te passen, moet je op de noodstopknop drukken, waardoor je de instellingen niet kunt wijzigen terwijl de maaier in bedrijf is.

De McCulloch ROB S600 robotmaaier heeft 3 draaiende messen die zijn bevestigd aan een roterende schijf, wat resulteert in een maaibreedte van 17 cm en een instelbare maaihoogte tussen 20 – 50 mm. Dit type maaisysteem met draaiende messen is stiller, veiliger en energiezuiniger in vergelijking met een systeem met één vast mes, zoals bij de Robomow RC308u hieronder.

Een mogelijke negatieve eigenschap is dat de bewegende kleine messen op de roterende schijf niet altijd even efficiënt snijden. Er is ook een licht verhoogd risico dat deze kleine messen afbreken, maar de kans hierop is vrij klein.

Deze robotgrasmaaier maait op een willekeurig patroon. Om de efficiëntie van de dekking te vergroten, is er echter de Lawn Coverage-functie. Met deze functie kan de McCulloch ROB S600 bepaalde gebieden maaien waar hij anders moeilijk bij kan komen.

Door de geleidingsdraad vanaf het oplaadstation te volgen en ergens samen te laten komen met een perimeterdraad, wordt dit punt de “ergens” waar de maaier begint te maaien.

Dit punt wordt vanaf nu aangeduid als zone 1, en vanaf hier begint de maaier met maaien. Je kunt zelfs instellen welk percentage van de tijd de maaier op dit punt moet beginnen, in plaats van altijd te starten vanaf het laadstation.

Beste robotmaaier consumentenbond

Naast onze beoordeling, wil je natuurlijk weten wat de consumentenbond vindt van robot grasmaaiers. De consumentenbond is een partij dat onafhankelijk advies uitbrengt over duizenden producten. Echter, is dit geen beste robotmaaier consumentenbond test en heeft de consumentenbond geen invloed op onze specifieke test naar deze robotgrasmaaier. Als je wilt weten wat de beste grasmaaier volgens de consumentenbond is, zul je dat niet op onze website vinden. Echter, hebben wij tientallen experts laten reviewen welke robotmaaier zij het fijnste vonden en zie hier het resultaat.

5

Tips voor een robotmaaier

De Robotmaaier Koopgids
Wat is het beste merk robotmaaier?

Wat ons betreft is de Gardena het beste merk wat betreft een robot grasmaaier. De reden hiervoor is dat deze alles in zich heeft, van kwaliteit, tot gebruiksvriendelijke app, regensensor.. Het is dan wel één van de duurdere merken, maar dan heb je wel de kwaliteit die je gewend bent van Gardena.

Welke robotmaaier maait het beste de kanten?

De Bosch Indego 300 biedt je de mogelijkheid om zelf in te stellen hoe ver je hem wilt laten maaien. Daarmee is dit de beste robotmaaier die de kanten het best mee maait.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een robotmaaier?

Gazonoppervlakte: Controleer het maximale oppervlaktebereik van de robotmaaier. Zorg ervoor dat het geschikt is voor jouw gazon. Sommige modellen zijn ontworpen voor kleinere gazons, terwijl andere geschikt zijn voor grotere oppervlakken.

Maaihoogte en maaimethoden: Controleer of de robotmaaier de gewenste maaihoogte kan instellen en of deze voldoet aan jouw gazonvereisten. Bovendien, kijk naar de maaimethoden, zoals mulching, waarbij het maaisel wordt versnipperd en als voedingsstoffen op het gazon achterblijft.

Navigatiesysteem: Robotmaaiers gebruiken verschillende navigatiesystemen, zoals willekeurige verplaatsing of systematische navigatie. Systematische navigatie zorgt voor een efficiëntere en beter georganiseerde maairoute, terwijl willekeurige verplaatsing de maaier in verschillende richtingen laat bewegen.

Maaischema en programmeerbaarheid: Controleer of de robotmaaier programmeerbaar is en of je de maaitijden en -dagen kunt instellen. Sommige modellen hebben geavanceerde planningsopties waarmee je de maaiactiviteiten kunt aanpassen aan de groeisnelheid van het gras.

Accuduur en oplaadtijd: Bekijk de accuduur van de robotmaaier en hoe lang het duurt voordat hij volledig is opgeladen. Een langere accuduur is gunstig voor grotere gazons. Daarnaast is het handig als de maaier automatisch naar het oplaadstation terugkeert wanneer de accu bijna leeg is.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general