Beste externe harde schijf PS4 / PS5 2024

Ben je op zoek naar een externe harde schijf ps5 2024? Lees dan hier welke externe harde schijf als beste getest wordt. Ook beoordelen we hier alle modellen. Hierbij wordt gekeken naar natuurlijk de kwaliteit. Maar ook de prijs-kwaliteitsverhouding speelt hierin een rol. In deze beoordeling wordt ook rekening gehouden waarvoor je de externe HDD gaat gebruiken.
beste externe harde schijf voor ps4 of ps5
1

Seagate Game-drive Playstation 4 / 5

Seagate Game-Drive
Positive
 • Beste PS4 / PS5 externe harde schijf
 • Design past bij je console
 • Speciaal gemaakt voor PS4 / PS%
Negatives
 • Iets duurder dan de andere harde schijven

Ongetwijfeld is de beste externe harde schijf voor je PS5 deze Seagate Game-drive. Deze is speciaal gemaakt voor externe opslag voor je PlayStation 5 of Xbox en is daarmee dan qua snelheid, design en prijs ook ingesteld op jouw behoeftes omtrent de PlayStation 5. De rede om deze drives toe te voegen aan de test is voor met name onze gamers. Als u op zoek bent naar een externe harde schijf voor pure opslag van uw media of back-up van gegevens en grote bestanden, dan worden deze harde schijven afgeraden. Niet zo zeer omdat de kwaliteit niet goed genoeg is hiervoor, maar meer omdat er een meerprijs is voor beide Seagate Game-drivers.

Waarschijnlijk omdat beide externe harde schijven specifiek zijn ingericht om te werken voor de console, hangt hier een prijskaartje aan. Ben je dus op zoek naar de beste externe harde schijf als game-drive om  te gebruiken voor een console zoals de Playstation 4 en de Xbox One. Dan zijn deze harde schijven zeker de overweging waard. Het bied je, dan wel voor een beste meerprijs, de garantie dat je harde schijf perfect aansluit aan de game-ervaring die je van de console verwacht.

OnderwerpCijferOpmerking
uitstraling4design, passend bij je eigen console
gebruiksgemak5ja voor gebruik voor console, niet voor algemeen gebruik
kwetsbaarheid4kwetsbaarder voor schokken, echter is de verwachting dat deze HDD op dezelfde plaats blijft.
prijs/kwaliteit4specifiek geproduceerd voor het doel. wel daardoor prijziger. (€84,99 – €72,99)
2

WD Elements Portable 1 TB

WD Elements Portable
Pluspunten
 • Herkenbaar en compact design
 • Gemaakt voor de PS4 en PS5
 • Zeer goede behuizing
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Minpunten
 • geen

Als tweede in de beste test gaan we praten over de WD Elements Portable 1 TB extern harde schijf. Voor vele misschien nog niet direct een herkenbaar merk. Maar schijn bedriegt. We denken dat dit type externe
harde schijf onverwacht toch hoge verwachtingen heeft. Wat gelijk opvalt in vergelijking met de andere hard disk drives, is de prijs. Hierin komt de WD Elements Portable externe harde schijf het goedkoopste en dus best uit. Dan zullen we ook gaan kijken of met deze beste prijs deze disk net zo kan presteren als de andere.

OnderwerpCijferOpmerking
uitstraling4herkenbaar en vooral compact design
gebruiksgemak4plug and play voor zowel Windows als PS4
kwetsbaarheid5schokbestendige en stootvaste behuizing
prijs/kwaliteit5vergelijkbaar kwaliteit voor een goedkopere prijs (€52,90)
3

Toshiba Canvio Basics 1TB externe harde schijf

Toshiba Canvio
Positive
 • Compact en strak ontwerp
 • werkt zowel voor windows als MAC OS
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Werkt goed voor PS4 en PS5
Negatives
 • Gevoelig voor beschadigingen

De derde externe harde schijf die we in de beste test gooien is de Toshiba Canvio Basics 1TB externe harde schijf. Toshiba staat al jaren bekend als een merk met goede producten in de elektronica. In deze test zullen we beoordelen of ze er ook in zijn geslaagd de beste externe harde schijf van deze tijd te leveren. De Toshiba Canvio is een 2.5 inch uitgevoerde harde schijf. Dit is in deze test ook het meest voor de hand liggende type harde schijf. Het grote voordeel van de Toshiba Canvio is de optie voor zowel USB 2.0 en USB 3.0.

De 3.0 versie zorgt voor een 10 keer zo snelle gegevensoverdracht van en naar computer en de externe harde schijf. Let hiervoor wel op dat je computer wel uitgevoerd is met een 30. USB aansluiting. Dit is te herkennen aan de blauwe aansluiting in de USB-poort. De externe harde schijf van Toshiba is te gebruiken voor de meest gebruikte Windows versies. Denk hieraan onder andere 7, 8 en huidige versie Windows 10.

Wanneer je deze harde schijf aan schaft is deze ook voor Windows ingesteld. Ook is de Canvio compatibel met MAC OS X. Hiervoor is het alleen wel noodzakelijk eerst de harde schijf hiervoor te formatteren. Hieronder is de uitslag van de test terug te lezen:

OnderwerpCijferOpmerking
uitstraling4compact en strak ontwerp.
gebruiksgemak4werkt zowel voor windows als MAC OS.
kwetsbaarheid2gevoelig voor beschadigingen.
prijs/kwaliteit3dezelfde kwaliteit is goedkoper aan te schaffen (€61,74).
4

Seagate Backup Plus Ultra Touch 1 TB

Seagate Backup
Pluspunten
 • Strak en luxe design
 • USB 3.0 aansluiting voor snellere overdracht
 • Wordt vaak gebruikt voor de PS4 of PS5
Minpunten
 • Niet de goedkoopste in deze lijst
 • Gevoelig voor beschadigingen

Als vierde in de beste test beoordelen we de eerste van de drie geselecteerde Seagate externe harde schijven. Seagate staat al jarenlang bekend om haar beste productie in opslagoplossingen zoals de harde schijf. Omdat Seagate verschillende type harde schijven levert komt dit merk dan ook vaker terug in deze test. De grootste reden waarom ook dit type toegevoegd is, is net als de bij de Toshiba de mogelijkheid om te gebruiken in combinatie met MAC OS X. Echter wat het beste voordeel is van de Seagate Backup Plus Ultra Touch, is dat hiervoor de harde schijf niet geformatteerd te worden. Je kan deze externe harde schijf dus tegelijkertijd gebruiken voor een laptop/desktop alsook voor een macbook. En dat is uniek!

Verder is ook deze beste externe harde schijf uitgevoerd met een USB 3.0 aansluiting. Tenslotte is een pluspunt de optie om de harde schijf aan te sluiten op een gameconsole zoals de Playstation 4. Echter staat bij deze beste harde schijf er wel weer tegenover dat de behuizing net als bij de Toshiba toch wel gevoelig is voor beschadigingen. Ook de behuizing van deze Seagate Backup Plus is helaas niet stootvast. Hier de cijfers:

OnderwerpCijferOpmerking
uitstraling4strak en vooral luxe design
gebruiksgemak5werkt zowel voor windows als MAC OS zonder formatteren
kwetsbaarheid2gevoelig voor beschadigingen en geen stootvaste behuizing
prijs/kwaliteit4niet de goedkoopste, maar van alle gemakken voorzien (€59,-).
5

Seagate Expansion Portable 500 GB

Seagate Expansion
Positive
 • Beste keuze voor PS4 en PS5
 • Geen nopjes aan onderzijde
 • Uniek en herkenbaar design
Negatives
 • Niet compatibel met Xbox

De vijfde Seagate in de beste test is de Seagate Expansion Portable 500GB. Dit is in vergelijking met de Seagate Back-up Plus het goedkopere alternatief. De Seagate Expansion Portable is net als de WD Elements Portable aan te schaffen voor een beste prijs van rond de 50 euro. Voor wat betreft het merk hoeven we niet verder uit te breiden ten opzichte van het al eerder beste geteste model.

Het grootste verschil tussen beide externe harde schijven is het design, de materiaalkeuze en de functionaliteit. Waarbij de Expansion versie een bijzonder gegolfd design heeft en met name ook beste schokbestendig is, is de Backup Plus juist wat gevoeliger maar gebruiksvriendelijker. al met al hieronder de beste cijfers.

OnderwerpCijferOpmerking
uitstraling4uniek en herkenbaar design
gebruiksgemak4compatibel met PS4, formatteren voor MAC OS noodzakelijk. niet compatibel voor Xbox One
kwetsbaarheid4schokbestendige en stootvaste behuizing, geen nopjes aan onderzijde
prijs/kwaliteit5vergelijkbaar kwaliteit voor een goedkopere prijs (€46,99)
6

Eindoordeel test beste externe harde schijf PS4 / PS5

Conclusie

Natuurlijk zal in de meeste gevallen de harde schijf gebruikt worden voor opslag van vooral media voor je PlayStation 5. Tegenwoordig neemt dit zo snel zoveel data in beslag dat dit niet meer op de desktop of laptop past! Als je in deze tijd een foto schiet met de camera of telefoon zit je al gauw op een 10 tot 15 MB per foto! Reken maar uit hoe snel je computer thuis dan vol staat! Waar de externe harde schijf in deze tijd ook al snel voor gebruikt kan worden is de Playstation 4 of de PlayStation 5. Wanneer je (nog) niet beschikt over de Playstation 4 Pro versie, dan is je console soms al met een spel of 5 vol.

De onderwerpen welke we de beste externe harde schijven voor PS5 testen zijn, uitstraling, gebruiksgemak, kwetsbaarheid en natuurlijk prijs/kwaliteit. Bewust is gekozen om te testen met externe harde schijven van allemaal hetzelfde formaat. Dat wil zeggen, zowel de grootte van de beste externe harde schijf. Maar ook de hoeveelheid opslagruimte is van alle beste geteste Hard Disk Drives gelijk. Allemaal zijn de schijven uitgevoerd met een grootte van 1 TB (terabyte). Dat maakt de test het best vergelijkbaar.

En dan komen we bij het eindoordeel van de test, beste externe harde schijf. Afhankelijk van het doel waarvoor je de harde schijf gaat gebruiken, zal de keuze vallen op een Seagate Game-drive of de WD Elements Portable vallen. Concreet hieronder de behaalde cijfers:

 1. WD Elements Portable 1 TB extern harde schijf – cijfer 4,5
 2. Seagate Expansion Portable 1 TB – cijfer 4,25
 3. Seagate Game-drive voor PlayStation 4 2 TB – cijfer 4,25
 4. Seagate Backup Plus Ulta Touch 1 TB – Zilver – cijfer 3,75
 5. Toshiba Canvio Basics 1TB externe harde schijf – cijfer 3,25
BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general