Zuinigste Koelkast 2024

Tegenwoordig is het zowel voor je portemonnee als voor het milieu belangrijk om te kiezen voor de zuinigste koelkast van 2024. Daarom hebben wij verschillende koelkasten getest op vlak van duurzaamheid, betaalbaarheid en zuinigheid. Ook beschikken de zuinigste koelkasten over allerlei innovatieve technologieën die we graag aan jou introduceren met een duidelijke uitleg. Wil je meer weten? Check dan onze top 5 zuinigste koelkasten van 2024!
zuinigste koelkast 2022
1

LG GBP62PZNBC DoorCooling+

LG
Pluspunten
 • Netto-inhoud van 384 liter
 • Bevat DoorCooling+
 • Bevat FRESHBalancer en FRESHConverter
 • Laag geluidsniveau van 35 decibel
Minpunten
 • Prijzig

Bovenaan in deze lijst staat natuurlijk de LG GBP62PZNBC DoorCooling+. Deze zuinigste koelvriescombinatie 2024 zorgt er voor dat jouw eten langer vers blijft zonder dat je hier veel energie voor hoeft te verspillen. Deze energiezuinige koelkast is daarnaast ook voordelig geprijsd en daarmee zorg je dat je extra geld kunt besparen. De koel-vriescombinatie heeft kleine luchtopeningen waar koude lucht doorheen komt als je de deur opent. Hierdoor ontstaan er geen temperatuurschommelingen in het koelgedeelte van deze koelkast energiezuinig. Je hoort amper dat de energie zuinige koelkast aanstaat dankzij het geluidsniveau van 35 decibel.

Deze energie zuinige koelkast heeft Energielabel B en is hierdoor zuinig in gebruik én bovendien goed voor het milieu. Ook is er sprake van een zeer laag geluidsniveau van slechts 35 decibel. Indien je op zoek bent naar een zuinige koelkast met een compact design, maar ruime opbergmogelijkheden, dan is deze zuinige koelvriescombinatie van LG iets voor jou.

De inhoud van deze meest energiezuinige koelkast is maar liefst 384 liter. Het is dus zowel een zuinige, als een zeer ruime koelkast. Bovendien kun je deze koelkast zeer efficiënt inrichten door de slimme indeling. Ook beschikt deze zuinige koelkast over een flessenrek, om je flessen efficiënt in op te bergen. Daarnaast zijn er allerlei technische snufjes die het vermelden waard zijn. Denk aan Total No-Frost: dé technologie van LG die ervoor zorgt dat ijs en condensatie niet gevormd kunnen worden. Waarom dit nu zo belangrijk is voor een energiezuinige koelkast? Wel, 5 millimeter ijsvorming zorgt al voor dertig procent meer energieverbruik. Daarnaast hoeft de zuinige koelkast nooit ontdooid te worden, door de Total No-Frost technologie.

Ook is er sprake van DoorCooling+: die zijn luchtopeningen aan de voorkant van de energiezuinige koelvriescombinatie. Door deze openingen wordt de temperatuur goed op peil gehouden. Je voedsel blijft hierdoor langer goed. Op de technologie van LG zit bovendien maar liefst tien jaar onderdelengarantie. Duurzaamheid: check!

2

Samsung RB38A7B6AS9/EF – Koel- en vriescombinatie

Samsung
Pluspunten
 • Energielabel A
 • Inhoud van 273 liter netto
 • Metal Cooling-paneel
 • Luxe opbergdoos
Minpunten
 • Prijzig

Het in huis hebben van de zuinigste koelkast 2024 is een echte must, indien je belang hecht aan zowel je portemonnee als het milieu. Er zijn slechts zeer weinig koelkasten met energielabel A op de markt, maar deze Samsung RB38A7B6AS9/EF is er een van en bevat – volgens ons – de beste functionaliteiten van alle meest energiezuinige koelkasten. Denk aan SpaceMax-technologie, Digital Inverter-technologie en Twin Cooling Plus. Klinkt dit Chinees in je oren? We leggen de technieken met alle liefde aan je uit!

Allereerste de SpaceMax-technologie: deze energiezuinige Amerikaanse koelkast heeft een netto-inhoud van maar liefst 387 liter. Dit komt onder andere door deze technologie. SpaceMax-technologie trekt de binnenwanden vacuüm. Hierdoor ontstaat er een hyperefficiënte isolatie. De wanden zijn een stuk dunner dan bij koelkasten met een lagere netto-inhoud: je hebt een stuk meer ruimte voor je boodschappen. Tegelijkertijd neemt je energieverbruik niet toe. Kortom, voor een zuinige Amerikaanse koelkast 2024 moet je zeker hier wezen!

Ook spraken we bij deze meest energiezuinige koelvriescombinatie over de Digital Inverter-technologie. Dit betekent dat deze zuinige koelkast automatisch zijn snelheid aanpast naargelang de omstandigheden. Er zijn maar liefst zeven verschillende niveaus om te koelen, waardoor al je eten op de perfecte wijze gekoeld wordt. Zuinigste koelvriescombinatie: check! Een energiezuinige koelkast a+++ inbouw is het dan niet, maar die zijn ook nauwelijks te vinden.

Om af te sluiten melden we graag dat deze meest energiezuinige Amerikaanse koelkast ook over Twin Cooling Plus beschikt. Er zijn twee onafhankelijke koelsystemen in deze koelkast, waardoor de koelkast de vochtigheidsgraad en de temperatuur 24/7 optimaliseert. Dit voorkomt bovendien ook nog eens dat geuren uit enerzijds de vriezer en anderzijds de koelkast zich met elkaar zullen vermengen. Deze behoort tot de energiezuinige koelkast a+++!

3

Siemens KG39E8XBA – iQ500 – Koel-vriescombinatie

Siemens
Pluspunten
 • Beschikt over een flessenrek
 • Nul graden zone voor vlees & vis
 • HyperFresh laden
 • Uitschuifbare plateaus
Minpunten
 • Beschikt niet over No Frost

Ook het merk Siemens komt met een zuinige koelkast: de KG39E8XBA koel-vriescombinatie is een zeer energiezuinige koelkast. Met een energielabel B is deze koelkast iets minder zuinig van de Samsung, maar het blijft de meest energiezuinige koelvriescombinatie. De koelkast bevat vijf veiligheidsglasplateaus. Vier van deze plateaus zijn uitschuifbaar. Je kan deze plateaus uitschuiven tot twaalf centimeter, waardoor je producten makkelijker in de koelkast kan plaatsen en eruit kan halen. Je hoeft dus niet helemaal in de koelkast te duiken. Dit wordt door Siemens zelf ‘easyAccess’ genoemd.

Ook bevat deze zuinigste koelkast HyperFresh-technologie. Hierdoor blijft je fruit en groente nóg langer vers en worden je groenten en fruit in balans gehouden. Dit komt door de luchtvochtigheidsregelaar in deze zuinigste koelkast. De temperatuur in de lade is een stuk lager dan in de rest van de koelkast, waardoor vlees en vis tot twee keer langer extra vers blijft.

Daarnaast is er sprake van de LowFrost-functie. Door deze functie wordt er een stuk minder ijsvorming aangemaakt in de vriesruimte van deze zuinigste koelkast. Ijsvorming verbruikt immers veel energie en is slecht voor je producten. Ook het ontdooien is hierdoor een stuk makkelijker. Ten slotte zijn er drie transparante laden, twee eiervakken en een verschroomd flessenrooster aanwezig in deze koelkast!

4

Samsung koelvriescombinatie RB38A7B6BB1

Samsung
Pluspunten
 • Inhoud van 387 liter
 • Twin Cooling Plus
 • Cool Select+
 • Digital Inverter-technologie
 • Tien jaar garantie
Minpunten
 • Geen

Samsung staat bekend om het ontwikkelen van energiezuinige producten. Om deze reden staan er ook twee koelkasten van Samsung in onze top zuinigste koelkasten 2024. Op de vierde plek staat de RB38A7B6BB1 zuinigste koelvriescombinatie van het merk Samsung. Net zoals de eerdere Samsung beschikt ook deze zuinigste koelkast 2021 over allerlei vooraanstaande technologieën die de koelkast zo zuinig maken. Denk allereerst aan de SpaceMax-technologie: deze technologie zorgt ervoor dat je veel ruimte hebt aan de binnenkant, maar de koelkast zelf zeer compact blijft. Dit komt doordat de binnenwanden vacuüm getrokken worden. Er is sprake van efficiënte isolatie: de wanden zijn dunner en je hebt automatisch een stuk meer ruimte voor je boodschappen. Het energieverbruik zal dan ook niet toenemen.

Daarnaast is er sprake van Twin Cooling Plus. Ook dit is een techniek van Samsung voor hun zuinige koelvriescombinatie. Het betekent concreet dat je etenswaren tot twee weken langer vers blijven. De vochtigheidsgraad en de temperatuur worden namelijk continu geoptimaliseerd in de koelkast en de vriezer. Dit gebeurt door twee onafhankelijke koelsystemen. Hierdoor drogen je etenswaren niet uit en vermengen de geuren uit de koelkast en vriezer zich niet met elkaar.

Ook bevat deze meest energiezuinige koelkast een Metal Cooling-paneel in de achterwand. Wanneer jij je koelkast opent, gaat er natuurlijk koude lucht verloren. Dit gaat dan weer ten koste van de versheid van je etenswaren. Door de Metal Cooling-paneel wordt de koude lucht beter vastgehouden, zelfs wanneer de koelkast dikwijls geopend wordt.

5

Liebherr IRBb 4170 Peak koelkast Ingebouwd 191 l B Wit

Liebherr
Pluspunten
 • Zuinige inbouw koelkast
 • Touch & Swipe-scherm
 • Hydrobreeze voor groenten & fruit
Minpunten
 • Prijzig
 • Geen vriesvak

Ben je op zoek naar een integreerbare Amerikaanse koelkast energiezuinig? Ga dan voor de Liebherr IRBb 4170 Peak koelkast. Belangrijk om te weten is dat deze meest energiezuinige koelkast geen vriesvak bevat. Dit is dus een energiezuinige koelkast zonder vriesvak. Deze zou je dus nog afzonderlijk moeten aanschaffen om tot een zuinige koelvriescombinatie te komen: een energiezuinige koel vriescombinatie inhouw, dus. Wij zijn echter absoluut overtuigd van deze zuinigste koelkast 2021. Dit komt door de HydroBreeze, de Fruit & Vegetable-safe en het Touch & Swipe-scherm. Geen zorgen, we leggen deze termen van deze energiezuinige inbouw koelkast graag aan je uit!

De technologie van HydroBreeze zorgt ervoor dat er elke negentig minuten een koude nevel van net boven de nul graden een kick wordt gegeven aan jouw levensmiddelen, wat zorgt voor een langere houdbaarheid van je levensmiddelen. Dit duurt ongeveer vier seconde en zorgt ervoor dat je jouw fruit en groenten koelt als een echte professional!

De Fruit & Vegetable Safe is een speciale plek in de zuinigste koelkast 2021 voor de meest kwetsbare levensmiddelen, namelijk fruit en groenten. Hier is de temperatuur ongeveer nul graden. Hiervoor hoef je niets speciaal in te stellen. Het zorgt ervoor dat de houdbaarheid een stuk langer zal zijn!

Het Touch & Swipe-scherm van deze energiezuinige inbouw koelkast ben je vast wel gewend door middel van je smartphone. Je kan door het schermpje op de zuinige inbouw koelkast eenvoudig de instellingen aanpassen. Dit gebeurt door het tikken en vegen op het kleurendisplay. De temperatuur kun je hierdoor heel eenvoudig aanpassen. Indien je het display niet aan het bedienen bent, zal de actuele temperatuur weergeven worden.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general