Beste Babyfoon met Camera 2024

Ben je op zoek naar een babyfoon met camera? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Er zijn immers ontelbaar babyfoons met camera's te vinden op het internet. Elk met hun voor- en nadelen. Daarom hebben wij een top vijf opgesteld van beste babyfoons met camera's van 2024. Wij hebben ze getest op vlak van betaalbaarheid, kwaliteit en functionaliteiten. Lees snel verder om meer te weten te komen!
beste babyfoon met camera 2022

Geschreven door:

Laura van Doorn

1

Luvion – Platinum 3 Black

Luvion
Pluspunten
 • Talk Back Functie
 • VOX-modus
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goed nachtzicht
 • Vaak in de aanbieding
Minpunten
 • Geen

Ben jij op zoek naar dé beste babyfoon met camera van 2024? Ga dan voor de Luvion Platinum 3! Dit is een no-nonsense babyfoon met camera. Enkel de functionaliteiten die je echt nodig hebt, zitten erop. Denk aan de terugspreekfunctie, de temperatuurweergave en de VOX functie, waar we later in dit artikel over de beste babyfoon met camera dieper op in zullen gaan. Ook volgens de consumenten is dit de beste babyfoon met camera van 2024. Zoek je dus naar de beste babyfoon consumenten? Dan is dit voor jou de beste keuze.

Eerst even een woordje uitleg over het merk dat deze beste babyfoon met camera van 2024 produceert: Luvion. Luvion focust zich al jaren op het ontwikkelen van babyproducten van hoge kwaliteit. Functionaliteit, een sterk design, een hoge kwaliteit en duidelijke toepasbaarheid worden hoog in het vaandel gedragen bij het ontwikkelen van onder andere de beste babyfoon met camera. De babyproducten van Luvion worden in binnen- en buitenland bekroond met allerlei awards. Dit benadrukt uiteraard dat het hier gaat om de beste babyfoon met camera van 2024!

Wij waren eerst en vooral onder de indruk van de VOC functie. Dit betekent eigenlijk gewoonweg dat de beste babyfoon met camera ‘aanspringt’ wanneer deze opvallend geluid detecteert. Hierdoor hoef je niet telkens enorm alert te zijn, aangezien je baby anders lekker ligt te tukken. Daarnaast kun je je kindje perfect in het donker bekijken dankzij het nachtzicht. Ook kun je de temperatuur in de babykamer in de gaten houden en is de babyfoon met camera consumenten dankzij diens gebruiksvriendelijkheid ook prima te bedienen door bijvoorbeeld de oppas of de grootouders. Je krijgt bovendien waarschuwingen als de batterijen bijna leeg zijn en als je buiten bereik bent. Bovendien kun je de camera in ongeveer elke richting draaien en monteren! Dit product staat telkens weer in de babyfoon top 10 en wij begrijpen waarom!

2

Alecto – DVM-200

Alecto
Pluspunten
 • Temperatuurweergave
 • Draadloze technologie
 • Uitbreidbaar
 • Tweerichtingscommunicatie
Minpunten
 • Prijzig

Op naar de nummer twee in de lijst met beste babyfoons met camera van 2024: de DVM-200 van het merk Alecto. Dit is een 100 procent storingsvrije babyfoon met een op afstand bedienbare camera én een ouderunit met een beeldscherm van 4.3 inch, wat erg groot is. Alecto produceert al jarenlang hoogwaardige electronicaproducten om het leven met een baby eenvoudiger te maken. Dit doen ze al meer dan 45 jaar! De nodige expertise op het vlak van het ontwikkelen van de beste babyfoon met camera is duidelijk aanwezig. Ook betaalbaarheid wordt bij Alecto hoog in het vaandel gedragen. Alecto ontwikkelt enerzijds standaard audio babyfoons (oftewel een babyfoon zonder camera), maar ook babyfoons met een camera. Het is maar net waar je voorkeur ligt en of je een babyfoon met of zonder camera wilt.

Laten we nu dieper ingaan op de beste babyfoon met camera van Alecto: de DVM-200. Het grootste voordeel ten opzichte van de andere babyfoons met camera is wat ons betreft het formaat van de ouderunit: deze is met 4.3 inch extra groot, waardoor je je kleintje extra goed in de gaten kunt houden. Daarnaast kun je ook in de nacht zicht hebben op je mini, aangezien er sprake is van een goede infraroodfunctie op de camera. Ook zijn er maar liefst vijf voorgeprogrammeerde slaapliedjes die je aan en uit kunt zetten vanop een afstand. Ook zijn er real-time geluids- en temperatuurmeldingen.

Wat ook fijn is, is het feit dat deze beste babyfoon met camera uitbreidbaar is met maar liefst vier extra camera’s. Op deze manier kun je bij bijvoorbeeld gezinsuitbreiding zowel een camera op de kamer van de baby plaatsen als op de kamer van het oudere kindje. Het bereik gaat van 300 meter buiten tot 50 meter binnen. Er is sprake van tweerichtingscommunicatie en een automatische ‘Geen bereik’-waarschuwing. Om deze redenen staat dit product dikwijls in de babyfoon top 10.

3

LeamsiQ – Babyfoon met Camera

LeamsiQ
Positive
 • Veel positieve reviews op Bol.com
 • Meest betaalbaar
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Opnames terugkijken
Negatives
 • Geen ouderunit: via telefoon

Op de derde plek in de lijst met beste babyfoons met camera staat een merk dat ons eerder onbekend was, namelijk LEAMSIQ. Wij zijn echter verliefd geworden op deze zeer betaalbare babyfoon met camera. We hadden de hoge kwaliteit van het apparaat in combinatie met de lage prijs absoluut niet zien aankomen. Dit is absoluut de beste goedkope babyfoon met camera. Je hoort het al: we zijn meer dan onder de indruk van deze goedkope babyfoon met camera. Dit is bovendien de beste babyfoon met camera en app.

Wat belangrijk is om mee te geven over deze beste babyfoon met camera en app, is het feit dat deze babyfoon niet werkt met een ouderunit met beeldscherm zoals de vorige babyfoons dit wel deden. Je verbindt de babyfoon met camera namelijk met je telefoon. Hierdoor krijg je meldingen op je smartphone wanneer de babyfoon bewegingen of geluiden detecteert. De videokwaliteit bedraagt maar liefst 1290p, wat zorgt voor enorm scherpe beelden. De goedkope babyfoon met camera en app werkt via een telefoon- en laptopapp. Hierdoor kan je de beelden bekijken via je telefoon, tablet of laptop. Ook kun je de beelden terugkijken, wat voor grappige taferelen kan zorgen. Dit is dan ook de beste babyfoon app, zo blijkt uit elke babyfoon test.

Ook deze goedkope babyfoon met camera en app zorgt ervoor dat je in het donker de bewegingen van je kindje kunt volgen. Er is immers sprake van een automatische nachtvisie. Je kan bovendien de gevoeligheidsniveaus instellen. Sommige kindjes maken nu eenmaal veel geluidjes in hun slaap die niet meteen betekenen dat het kindje wakker is. Dan kun je de babyfoon met camera en app net iets minder gevoelig instellen, zodat je enkel meldingen krijgt wanneer je kindje daadwerkelijk wakker is. Wel zo handig, nietwaar? Wil je de beste babyfoon app? Dan is dit een goede keuze, aangezien dit de beste babyfoon met app is.

4

ELRO – BC3000 Babyfoon Royale

ELRO
Pluspunten
 • 720p HD camera
 • Via app of touchscreen
 • Nachtzicht
 • Temperatuurweergave
Minpunten
 • Prijzig
 • Geen optimaal bereik

Indien je niet kunt kiezen tussen een goede babyfoon met camera met een ouderunit of met een smartphone, dan kun je gaan voor de BC3000 Babyfoon Royale van het merk ELRO. Het merk ELRO werd al in 1985 opgericht in Nederland. Twee belangrijke kernpunten bij de producten van ELRO zijn de goede kwaliteit en de concurrerende prijs. Comfort en veiligheid voor een scherpe prijs blijven zelfs nu nog enorm belangrijk bij het ontwikkelen van onder andere de best geteste babyfoon met camera consumenten. Het merk ELRO is inmiddels bekend in heel Europa, wat uiteraard duidt op de hoogstaande kwaliteit van de producten.

Deze babyfoon met camera en app wordt geleverd met een touchscreen van maar liefst 12.7 centimeter beelddiagonaal. Hierdoor kan je je kroost extra goed in de gaten houden. De accu van het apparaat gaat ongeveer vijf uur mee, wat veel is voor de grootte van het scherm. Je kan deze goede babyfoon echter ook meteen verbinden met je telefoon. Op deze manier krijg je notificaties, wanneer je kindje geluid maakt. Ook hier kun je de gevoeligheid van de goede babyfoon met camera instellen. Deze VOX-modus werkt uiteraard energiebesparend. Je kan immers alles volgen, maar de ouderunit staat niet telkens aan. Deze komt telkens weer goed uit elke babyfoon test!

De maximale afstand tussen de ouderunit en de camera bedraagt maar liefst driehonderd meter. Een stabiele verbinding en goed bereik worden dus hoog in het vaandel gedragen. Ook de beeld- en geluidskwaliteit van deze goede babyfoon met camera zijn van erg hoge kwaliteit. Via de ingebouwde microfoon kun je bovendien ook vanaf een afstand praten met je kindje, om hem of haar te kalmeren. Ook kun je allerlei kinderliedjes laten afspelen op de babykamer met deze babyfoon best getest.

5

Philips Avent – SCD843/26

Philips Avent
Positive
 • Heldere display
 • Terugspreekfunctie
 • Nachtlampje en slaapliedjes
Negatives
 • Matige geluidskwaliteit
 • Inconsistente verbinding

Op de laatste plek in de top vijf beste babyfoons met camera staat de babyfoon van het alom bekende merk Philips Avent. Iedereen die met baby’s te maken heeft, kent het merk Philips Avent wel. Zij ontwikkelen onder andere populaire flesjes, borstkolven en fopspenen. Ditmaal hebben wij echter de meest populaire babyfoon met camera van Philips Avent getest. We vallen in herhaling, maar ook van deze goede babyfoon met camera waren we onder de indruk.

Allereerst de voordelen aan deze goede babyfoon met camera van Philips Avent. Het meest onder de indruk waren we van de bereikbaarheid ervan. Binnen heb je een bereik van vijftig meter, terwijl het buiten kan oplopen tot een bereik van maar liefst 300 meter. Ook kun je je kindje in de nacht bekijken, aangezien er sprake is van een kristalhelder nachtzicht dat automatisch aangaat in het donker. Je kan bovendien tot twee keer digitaal inzoomen.

Er is echter wel een reden dat deze best geteste babyfoon met camera slechts op een vijfde plek staat in de top 5 beste babyfoons met camera van 2024. De kwaliteit van het geluid is niet scherp en ook viel de verbinding helaas verschillende keren weg. Dit is uiteraard afhankelijk van de indeling van je huis, maar het is wel een punt waar je rekening mee moet houden. Al bij al een goede babyfoon in een huis dat niet te kampen heeft met bereikbaarheidsproblemen.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general