Beste Switch Games 2024

Ben jij op zoek naar leuke Nintendo Switch games, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij gingen op onderzoek uit naar de leukste spelletjes voor de Nintendo Switch en kwamen hierdoor tot deze top beste spellen Nintendo Switch. Lees snel verder en ontdek de leukste Switch spellen!
beste switch game 2022
1

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda
Pluspunten
 • Grafisch zeer sterk
 • Grote wereld: langdurig plezier
 • Sterke verhaallijn
Minpunten
 • Geen vrije tijd meer 😉

De Nintendo Switch is dé spelconsole van het moment. Er worden elk jaar zeer veel unieke spellen uitgebracht voor de Switch. Daarom introduceren wij graag de top vijf beste Switch Games 2024. Op de allereerste plaats van beste Switch Games staat The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dit Zelda-spel won dan ook de Game of the Year in 2017. Het spel is onmisbaar in de kast van de échte gameliefhebber. Doorgaans kent elke liefhebber de Zelda-franchise wel. Elk spel is keer op keer indrukwekkend te noemen en staat in elke Nintendo Switch games top 10.

Na enkele uren spelen waren we al snel onder de indruk van deze beste switch game. Net zoals zijn voorgangers maak je ook in dit spel van Zelda een ontdekkingsreis in een voor jou nog onbekende wereld. Als de held Link ga je op stap om na te gaan wat je doet in Hyrule, een land boordevol avonturen. De mogelijkheden om het land te ontdekken zijn eindeloos. Zo kan je gewoonweg te voet gaan, maar kan je ook een paard of zelfs een vlot gebruiken om sneller op de plaats van bestemming te komen. Overal waar je komt, vind je boeiende bezienswaardigheden. Ook kun je torens en bergtoppen beklimmen om beter zicht te krijgen op het land. Door dit oneindige spelplezier, behoort Zelda tot de beste spellen Switch én is het een van de best verkochte Switch games.

Het is een echt survivalspel. Je moet jagen, fruit en groenten verzamelen en vijandelijke kampen overvallen om jezelf te voeden. Je moest dé perfecte outfit kiezen om jezelf te beschermen tegen externe elementen en eventuele aanvallen van buitenaf. Ook wapens zijn belangrijk in deze beste Switch game, om zo jouw ontdekkingsreizen met de nodige vijanden te overleven! Wij zijn onder de indruk van dit leukste spel Nintendo Switch vanwege de ontzettend sterke verhaallijnen, de quasi-oneindig grote wereld en de grafische effecten in het spel. Het enige nadeel? Deze beste Switch game is ont-zet-tend verslavend!

2

Super Mario Odyssey

Super Mario
Pluspunten
 • Toegankelijke klassieker
 • Multiplayer functie
 • Eindeloos speelplezier
 • Leuke achtergrondmuziek
Minputen
 • Iets ouder spel (2017)

Wanneer je Nintendo zegt, dan hoor je meteen ‘Mario’ in je hoofd. Iedereen kent de Italiaanse loodgieter met z’n vriend Luigi wel. Of het nu komt door het karten of door de avonturenspellen: iedereen heeft wel een game gespeeld dat rond Mario en z’n vrienden (of vijanden) draait. Mario Kart is dan ook hét beste racespel Switch. Daarom introduceren wij dé beste Mario game switch. Super Mario Odyssey bevat alle ingrediënten om een even succesvol spel te worden als al zijn voorgangers, én meer. Wij benoemen Mario Odyssey nu al tot dé beste Mario game Switch. Alle spellen van Mario zijn immers populaire games Nintendo Switch.

Samen met Mario moet je – verrassend genoeg – de prinses Peach redden van onze grote vijand Bowser. Prinses Peach is nogmaals ontvoerd door dit grote stekelmonster. Bowser wilt met haar trouwen, maar daar wil jij als Mario-zijnde natuurlijk een stokje voor steken! Je wilt haar redden door een wereldreis te maken samen met Cappy, een pratende pet. Samen gaan jullie het avontuur in deze beste Switch game aan.

Maar waar verwijst Odyssee dan naar? Dat is een luchtschip, waarmee Mario de wereld rond reist. Met energiemanen laad je dit schip op, waardoor je allerlei nieuwe koninkrijken kunt verkennen. Zo ontdek je telkens weer nieuwe bestemmingen en kom je telkens weer dichter bij je einddoel: het redden van prinses Peach. Door de afwisseling in het spel is dit hét leukste Mario spel Switch.

Speel je voor ’t eerst met de Nintendo Switch? Dan is dit hét ideale spel om mee te beginnen. Wij vinden dit – na een paar uur spelen – een zeer toegankelijk spel voor jong en oud. Er is bovendien een aangename multiplayerfunctie, waardoor je tezamen met een medespeler aan de slag kunt gaan. Mario behoort dan ook tot de beste multiplayer games Switch. Deze beste Switch game zorgt voor eindeloos speelplezier en zorgt bovendien voor dé leukste achtergrondmuziek! Deze game staat overigens in elke beste Nintendo Switch games top van 2024! Vooral voor kinderen behoort dit spel tot de leukste Nintendo Switch spellen.

3

Animal Crossing: New Horizons 

Animal Crossing
Pluspunten
 • Rustgevend
 • Vaak updates: uitbreidingen
 • Mooie, open wereld
Minpunten
 • Verslavend

Nog zo’n klassieker voor diegenen die bekend zijn met Nintendo: Animal Crossing. In Animal Crossing New Horizons herken je vast elementen van de oudere spellen Animal Crossing: New Leaf (Nintendo 3DS) en Animal Crossing: amiibo Festival (Wii U). In deze beste Switch game bereid je je voor op het leven op een onbewoond eiland. Je moet grondstoffen (zoals hout of steen) verzamelen. Hiermee kun je vervolgens gereedschap en meubilair ontwikkelen. Met dit gereedschap kun je dan weer jouw fantasiewoning creëren. Ook dit spel is in elke Nintendo Switch games top 10 te vinden.

Animal Crossing is bij uitstek het meest rustgevende spel in deze lijst. Hierdoor behoort het tot de beste Switch games 2021. Ook is het erg verslavend en vliegen de uren voorbij, wanneer je aan het spelen bent. Waarom het zo rustgevend is? Wel, je brengt je eilanddagen door met bezigheden als vissen, tuinieren, appels plukken en nog veel meer. Ook kun je fossielen verzamelen voor je museum, nieuwe zaken opstarten en praten met verschillende NPC’s.

Wat ook fijn is aan deze beste Switch game, is het feit dat er telkens nieuwe (gratis!) updates op de markt komen. Hierdoor blijf je telkens weer dingen ontdekken. Denk aan nieuwe personages, nieuwe winkels en allerlei uiteenlopende nieuwe aanpassingsmogelijkheden. Je bent eigenlijk nooit uitgespeeld met deze creatieve game. Door de creativiteit behoort dit spel keer op keer tot de Nintendo Switch games top 50 en vinden wij het zelfs een van de leukste Nintendo Switch spellen volwassenen!

4

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Super Mario
Pluspunten
 • Aangename muziek
 • Nostalgisch
 • Goede verhaallijnen
Minpunten
 • Geen

Wederom een klassieker in de wereld van Nintendo: Donkey Kong. Deze beste Switch game met Donkey Kong en Diddy Kong is een lust voor het oog én het oor. Je kan verschillende personages spelen in deze game. Denk aan Dixie Kong, Funky Kong en natuurlijk de goude oude Donkey Kong. Elk personage heeft weer eigen unieke sterke én zwakke punten, waardoor je goed moet nadenken over wie je wanneer gebruikt.

Deze beste Switch game heet Tropical Freeze. Maar waar komt deze naam nu eigenlijk vandaan? Wel, de Snowmads – dit zijn de vijanden – hebben alles bevroren. Alleen jij kan – samen met de Kongs – alles op het tropische eiland weer laten ontdooien. In het avontuur moet je niet alleen rennen, maar ook zwemmen, springen en zwaaien. Er zijn immers ontzettend veel baasgevechten, verzamelvoorwerpen en hindernissen die je zal tegenkomen op het tropische grondgebied. Elk personage heeft unieke acties, waardoor je met elk personage weer op nieuwe plekken terecht kunt komen. Hierdoor behoort deze game bijna altijd tot elke top leukste Nintendo Switch spellen.

Wat ook leuk is aan deze beste Switch game, is het feit dat je dit spel niet per se in je eentje hoeft te spelen. Er is immers een coop-stand, waardoor je samen met iemand het avontuur kunt aangaan. Op deze manier kun je als team aan de slag gaan!

5

Ring Fit Adventure

Ring Fit
Pluspunten
 • Blessure-optie
 • Goede en effectieve workouts
 • Zeer originele game
Minpunten
 • Prijzig

Om de lijst met beste Switch games af te sluiten, introduceren wij graag de Ring Fit Adventure! Wil jij fitter worden, maar je huis niet verlaten? Wil jij tijdens je training vechten tegen sterke vijanden in een episch avontuur? Dan is Ring Fit Adventure echt jouw ding. Je draagt tijdens het spelen de bijgeleverde Ring-Con en de beenband. Deze twee accessoires meten al jouw acties. Deze acties worden vervolgend vertaald naar acties in het spel! Zo kan je personages in het spel rennen, doordat jij op de plaats jogt.

Maar werkt dit nu echt om fitter te worden? Wij hebben het getest en wij zijn meer dan overtuigd. Spierpijn was een feit! Je moet daadwerkelijk allerlei relatief zware bewegingen doen om verder te komen in het avonturenspel, zoals squatten en andere spieren aanspannen. Het maakt trouwens niet uit of je op vlak van fitness een beginner of een pro bent: iedereen kan dit spel spelen. Er zijn meer dan zestig oefeningen die je kan doen om de vijanden te verslaan. Ook zijn er meer dan honderd parcours waar je doorheen kunt rennen.

Je hoeft trouwens niet meteen een heel avonturenspel te doorlopen om fit te worden. Er is immers ook Snel Trainen, een spelstand waarmee je kortere sessies kunt spelen. Hierdoor is het eenvoudig om ook snelle work-outs te doen. Ook kun je met deze spellen je familie en vrienden verslaan met hogere scores!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general