Beste Alarmsysteem voor Ouderen 2024

Wanneer je ouder wilt en toch graag zelfstandig wilt blijven wonen, dan biedt het beste alarmsysteem voor ouderen 2024 de oplossing. Wij hebben veel verschillende alarmsystemen getest op vlak van efficiëntie, duurzaamheid en betaalbaarheid. Er zijn alarmsystemen in alle vormen en maten. Denk aan een alarmknop, een horloge of een smartphone: alles kan! Bekijk snel de lijst beste alarmsystemen voor ouderen 2024 en kijk welk systeem het beste bij jouw situatie (en telefoon) past.
beste alarmsysteem voor ouderen 2022

Geschreven door:

Laura van Doorn

1

Smart Home Beveiliging – Persoonlijk Alarm

Smart Home Beveiliging
Pluspunten
 • Bevestigingsset bijgeleverd
 • SOS-knop om schade te voorkomen
 • Geen maandelijkse vaste kosten
 • Accuduur van zes maanden
Minpunten
 • Wifi nodig

Voor ouderen is het belangrijk om hun naasten zeer snel te kunnen waarschuwen, indien zij in nood zijn. Een alarm voor ouderen is vaak een must. Smart Home Beveiliging ontwikkelde daarom deze SOS-paniekknop. Dit beste alarmsysteem voor ouderen is perfect om te zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. De oudere zelf kan dit alarmsysteem ophangen met de bijgeleverde bevestigingsset. Zo wordt het een paniekknop ouderen. Ook kan de persoon het alarmsysteem dragen aan de hand van een koord. Hierdoor heeft de drager hem altijd bij de hand en kan hij er ook mee naar buiten.

Maar hoe werkt dit beste alarmsysteem voor ouderen nu eigenlijk? Je ontvangt bij het bestellen van dit product een SOS paniekknop. Vervolgens kun je diegenen die je wilt alarmeren, instellen. Druk je op de knop, dan krijgen deze personen een alarmmelding op hun smartphone en kunnen ze naar je toe komen. Hierdoor is dit alarmsysteem gebruiksvriendelijk, van hoge kwaliteit en betrouwbaar.

De paniekknop ouderen bevat een ingebouwde en bovendien oplaadbare accu. Dit opladen van de accu hoeft echter niet zo vaak te gebeuren. De accu gaat ongeveer zes maanden mee. Binnen drie uur is de accu van het beste alarmsysteem voor ouderen vervolgens weer helemaal opgeladen. Door dit alarmsysteem help je met één druk op de knop om ongelukken te voorkomen. De ingestelde gebruikers ontvangen vervolgens de alarmmelding op hun smartphone en kunnen te hulp schieten.

2

Safelet Hero – SOS Polsband

Safelet
Pluspunten
 • Binnen tien minuten opgeladen
 • Polsband: alarm altijd te activeren
 • Gebruiksvriendelijke Safelet App
 • Informatie over reactie van de ‘Guardians’ leesbaar via polsband
Minpunten
 • Prijzig

Op naar de nummer twee in de top beste alarmsystemen voor ouderen: de Safelet SOS-armband. Deze alarm armband senioren draag je als een horloge om je pols, waardoor het alarm altijd eenvoudig te activeren is. Je verbindt de polsband alarm senioren met de Safelet App en nodigt hierna je vrienden of familie uit om je zogenaamde Guardian te worden. Deze Guardians ontvangen in noodsituatie een alarm en weten – doordat het een polsband alarm senioren betreft – meteen precies waar je bent. Op het scherm van jouw senioren alarm armband zie je meteen welke Guardians reageren.

Maar hoe ziet de Safelet-App van deze senioren alarm armband er dan uit? Wel, goed om te weten is dat er geen verborgen kosten verbonden zijn aan de Safelet App die hoort bij dit alarm armband senioren: alle functies zijn gratis en er zal je nooit gevraagd worden om geld te betalen voor eventuele extra functies die te maken hebben met deze senioren alarm armband. De Guardians zien via de app elkaars locatie en kunnen snel met elkaar overleggen wie wat doet om de alarmsituatie op te lossen. Er is ook een check-in functie, waarmee je je Guardians laat weten dat je bijvoorbeeld veilig thuis bent gekomen. Deze senioren alarm armband voldoet dus aan al je wensen en is dan ook het beste alarm voor ouderen thuis.

Dit beste alarmsysteem voor ouderen bestaat dus uit een senioren alarm armband voor jou en een app voor je Guardians. Deze app is zowel op Apple als op Android te installeren. Hierdoor kan je al je gekoppelde vrienden en familie laten weten waar je hulp nodig hebt met deze beste alarm armband senioren. Er is hier geen extra abonnement nodig en ook verborgen kosten zijn niet van toepassing bij dit beste alarmsysteem voor ouderen. Dit is oprecht het beste senioren alarm zonder abonnement. Ook kun je via een geluidsopname precies laten weten wat er aan de hand is via dit alarm voor ouderen.

3

Care-control.nl – Paniekknop met SMS Alarm 

Care-control.nl
Pluspunten
 • Inclusief extra draadloze alarmknop
 • Meeluisterfunctie na activeren van alarmknop
 • SMS-melding bij evt. stroomuitval
Minpunten
 • Prijzig

Om de top drie beste alarmsystemen voor ouderen 2024 af te sluiten, introduceren wij graag een apparaat dat daadwerkelijk indruk op ons gemaakt heeft: de paniekknop ouderen met SMS-alarm van het merk Care-control.nl. Deze alarmknop ouderen is hét noodoproepsysteem voor ouderen bij uitstek. Het is heel eenvoudig, maar daardoor ook extra efficiënt. Hierdoor is het het beste alarm voor ouderen thuis.

Hoe werkt dit beste alarmsysteem nu precies? Wel, in een noodsituatie kun je de alarmknop ouderen indrukken. Hierna worden direct alle ingeprogrammeerde telefoonnummers in een soort carrousel gebeld, totdat iemand de telefoon opneemt. Hierna kan deze persoon meeluisteren wat er aan de hand is. Ook kan je instellen dat er – na een druk op de knop – een sms verstuurd wordt naar alle telefoonnummers. Iedereen wordt door dit beste valalarm voor ouderen direct gealarmeerd.

Het is bovendien niet nodig om een maandelijks abonnement of iets dergelijks te nemen om dit beste alarmsysteem voor ouderen te kunnen gebruiken. Het is dus een senioren alarm zonder abonnement. Je kan namelijk een simkaart naar keuze plaatsen in deze alarmknop ouderen. Let op: deze simkaart van dit persoonlijk alarm ouderen wordt niet automatisch meegeleverd, maar kun je natuurlijk eenvoudig online bestellen. Hierna moet je de stekker in het stopcontact steken en is je alarmsysteem onmiddellijk klaar voor gebruik. Het draadloos bereik van deze alarmknop ouderen is ongeveer tachtig meter en je krijgt een SMS-melding, indien er sprake is van stroomuitval. Ook is er een backup batterij bij dit mobiel alarmsysteem ouderen, indien stroomuitval daadwerkelijk optreedt.

4

Fysic – FXA-100 SOS noodknop 

Fysic
Pluspunten
 • Handsfree praten en luisteren mogelijk
 • Geen abonnement nodig: simlock vrij
 • Ingebouwde GPS-tracker
Minpunten
 • Niet geschikt voor 4G

Deze Fysic FXA-100 SOS noodknop met GPS-tracker 2024 staat op een mooie vierde plaats in de top 5 beste alarmsystemen voor senioren. Deze noodknop ouderen werkt via het reguliere GSM-netwerk voor mobiele telefonie. Hierdoor weet je zeker dat dit netwerk enorm betrouwbaar en veilig is. Ook is de alarmknop ouderen een simlockvrij apparaat, waarvoor je geen abonnement hoeft af te sluiten. Een senioren alarm zonder abonnement, dus.

Ook bij dit beste alarmsysteem voor ouderen moet je eerst en vooral de door jou gekozen contactpersonen programmeren als noodpersoon. Je kan tot vijf contactpersonen in de noodknop ouderen programmeren. Dit is zeer eenvoudig. Druk je op de knop, dan belt het systeem automatisch naar het volgende nummer in de lijst. De ingebouwde GPS-tracker bepaalt je locatie, waardoor je contactpersoon meteen weet waar je precies bent en waar hij of zij je te hulp kan schieten.

Je kan de noodknop ouderen aan een koord om de nek dragen. Ook kun je inkomende gesprekken ontvangen en kun je drie nummers onder de sneltoetsen programmeren bij deze alarmknop senioren. Is er sprake van een technisch probleem met bijvoorbeeld de simkaart, terwijl je op de noodknop ouderen drukt? Dan wordt er automatisch naar 112 gebeld.

5

Noodhulpknop – Alarm Horloge Ouderen

Noodhulpknop
Pluspunten
 • Geen abonnementskosten
 • Prepaid simkaart meegeleverd
 • 24 maanden garantie
 • Nederlandse gebruiksaanwijzing
 • Positieve reviews op Google
Minpunten
 • Prijzig

Op naar het laatste beste alarmsysteem voor ouderen: de horloge van Noodhulpknop. Qua functionaliteiten en uiterlijk had dit seniorenalarm eigenlijk op de eerste plek mogen staan. Het enige minpunt is de hoge prijs. Ben je echter op zoek naar het beste seniorenalarm voor ouderen en mag het wat kosten? Dan ga je voor deze horloge met SOS-knop van Noodhulpknop! Waarom? Korte opsomming: dit alarmsysteem is waterdicht, bevat Live Locatie GPS, beschikt over een hartslag- en bloeddrukmeter en bevat valdetectie. Ook wordt er standaard een simkaart in de horloge meegeleverd, maar je kan ook je eigen simkaart gebruiken.

Eerst en vooral is deze alarm armband ouderen dus waterdicht. Waarom is dat nu handig in een alarmsysteem voor ouderen? Wel, je kan deze alarm armband ouderen zonder enige problemen onder de douche gebruiken. Indien je je onder de douche onwel voelt, kan je dus eenvoudig op de SOS-knop drukken. Wat gebeurt er nu als je op de SOS-knop van dit horloge drukt? Dan wordt er contact gelegd met drie vaste en/of mobiele nummers naar keuze. Het instellen hiervan is zeer eenvoudig en wordt duidelijk uitgelegd via de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Daarnaast hebben we de Live Locatie GPS al vermeld: er is een bijhorende app. Hierop kun je zien waar de drager van de horloge zich bevindt, op vijftien meter nauwkeurig.

Uniek aan dit beste alarmsysteem voor ouderen, is het feit dat de senioren alarm polsband over een hartslag- en bloeddrukmeter beschikt. Dit kan uiteraard enorm belangrijk zijn voor bepaalde ouderen. Hiervoor hoef je dus geen extra apparaten aan te kopen. Ook kun je zelf bellen en gebeld worden met het horloge door het goede spraakgeluid. Beste seniorenalarm en nood armband ouderen: check!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general