Beste VPN Provider 2024

In dit artikel lijsten we de beste VPN providers van 2024 op. Wij deden onderzoek naar een veelheid aan VPN verbindgen en keken naar de snelheid, prijs, privacy, gebruik van streamingdiensten als Netflix of Formule 1 en hebben de beste op een rijtje gezet voor jou! Ben je dus op zoek naar de beste vpn 2024? Dan ben je hier aan het juiste adres!
beste vpn 2023
1

NordVPN

NordVPN
Pluspunten
 • Beste VPN wereldwijd
 • Zorgt voor veilig gebruik van Torrents
 • Alleen gebruik van fysieke servers in 59(!) landen
 • 5.500+ servers in totaal
Minpunten
 • Geen 2FA beveiliging voor accounts
 • Niet de goedkoopste VPN, maak dus gebruik van hun tijdelijke actie!

Wie beste VPN 2024 zegt, zegt NordVPN. Met servers in maar liefst 59 landen zit er altijd het geschikte land bij die jij nodig hebt om geoblocking te omzeilen. Wil je Formule 1 kijken via je Nederlandse abonnement, maar ben je in het buitenland? NordVPN helpt je! Wil je uberhaupt gratis Formule 1 kijken via het open net in Oostenrijk? NordVPN geeft jou de stabiele veilige Oostenrijkse VPN verbinding voor maar een paar euro per maand.

Het voordeel van NordVPN is dat ze gebruik maken van een Open VPN als protocol. Dit klinkt ingewikkeld, maar dat zorgt er voor dat jouw verbinding met hun VPN servers erg betrouwbaar zijn. De protocol is open source en dus openbaar. Hierdoor is het zo dat – als er sprake is van een gegevenslek – dit voor iedereen direct zichtbaar is en ook direct aangekaart wordt.

Als je privacy heel belangrijk vindt, dan ben je bij deze beste VPN 2024 aan het juiste adres. Ze slaan namelijk geen surfgeschiedenis op, dus er wordt nergens geregistreerd welke websites je allemaal bezoekt. Verder houden ze wel bij hoe veel GB’s je gebruikt en met hoeveel apparaten je tegelijk verbonden hebt, maar dit is puur om te weten dat je je account niet deelt met veel verschillende andere mensen. Kortom, de NordVPN behoort tot de beste VPN 2024.

Beste VPN consumentenbond

De consumentenbond heeft ook onderzoek gedaan naar de beste VPN’s die er beschikbaar zijn. De beste VPN consumentenbond is o.a. deze NordVPN, die in alle tests van de consumentenbond goed naar voren komt. Ze hebben getest op prijs, snelheid, privacy en nog veel meer zaken die de consumentenbond belangrijk vond. Eindstand is dat de NordVPN zeker tot deze lijst behoort en zo kun je er meer op vertrouwen dat je niet de verkeerde keuze maakt als beste VPN.

Beste VPN 2022

De NordVPN is toevallig ook uitgeroepen tot de beste VPN van 2022. Destijds waren er minder VPN verbindingen op de markt dan nu, maar ook toen waren ze al de beste van de lijst. Dit is een internationale test die gedaan is in verschillende landen, maar de NordVPN kwam hier zeker goed naar voren.

Beste VPN voor Netflix

Als je zoekt naar de beste VPN voor Netflix, dan kom je ook uit bij NordVPN. De reden hiervoor is dat ze meer dan 5.000 servers hebben die in 59 landen zitten. Sommige landen hebben een ander aanbod dan andere landen, waardoor het gebruik van een VPN er voor kan zorgen dat je eigenlijk veel meer series kan kijken dan je eigenlijk gewend bent. Beste VPN voor Netflix moet er ook eentje zijn die niet te traag is, omdat je natuurlijk in hoge kwaliteit wil streamen. Qua snelheid zit deze NordVPN ook tot de hogere in de klasse van beste VPN’s van 2024.

Is deze beste VPN gratis?

Nee, NordVPN is niet gratis. Het is niet de duurste, maar ook zeker niet de goedkoopste oplossing. Echter, hebben ze wel vaak acties en deals + krijg je een zeer aantrekkelijke korting op het moment dat je voor langere periode een VPN abonnement afsluit. Je kan er ook direct gebruik van maken vervolgens.

Daarnaast kun je gebruik maken van P2P via verschillende NordVPN servers. Deze hebben een anonieme en snelle verbinding en zijn er elf landen waarvandaan je Netflix kan gaan kijken.

Tot slot biedt NordVPN een breed scala aan abonnementsopties, waaronder kortlopende en langlopende abonnementen. Bovendien biedt NordVPN een 30-dagen geld-terug-garantie, wat betekent dat gebruikers de dienst kunnen uitproberen voordat ze zich volledig verbinden.

In vergelijking met andere VPN-diensten biedt NordVPN veel voordelen die het de beste VPN maken. Met sterke beveiliging, een groot aantal serverlocaties, handige functies en een gebruiksvriendelijke app, biedt NordVPN alles wat u nodig heeft om uw online privacy en beveiliging te beschermen. Bovendien is NordVPN betaalbaar en biedt het een 30-dagen geld-terug-garantie, wat betekent dat gebruikers het kunnen uitproberen zonder risico.

2

SurfShark

SurfShark
Pluspunten
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige apparaten
 • 63 landen (meest van alle VPN’s)
 • Houdt geen webgeschiedenis bij
 • Goedkoopste oplossing
Minpunten
 • Iets minder snelle servers dan NordVPN

Surfshark is als beste VPN 2024 een goede tegenstander van NordVPN. Het is een relatief jong bedrijf, waardoor ze de prijzen nog concurrerend kunnen houden in vergelijking met NordVPN. Als je voor 2 jaar een abbo afsluit, ben je stukken goedkoper uit. Daarnaast kun je bij SurfShark ook nog eens onbeperkt aantal apparaten tegelijk koppelen, waardoor het gehele gezin kan meegenieten van jouw VPN aankoop!

Beste VPN Tweakers

Als we kijken naar de recensies op Tweakers, dan zien we dat deze VPN behoorlijk hoog aangeschreven staat. Tweakers VPN’s worden onder andere ook zwaar beoordeeld op hun prijs en de hoeveelheid apparaten die je tegelijk kan gebruiken. Omdat deze SurfShark daar een pro in is, zul je hem vaak terug zien komen in de lijst van beste VPN verbindingen services van Tweakers. VPN vergelijken Tweakers wordt vaak gedaan op de website en iedereen heeft er zo zijn eigen mening over. Echter, hebben wij onderzoek gedaan met diverse teams en kunnen we met trots zeggen dat deze beste VPN Tweakers lijst van ons redelijk overeen komt met de lijsten van Tweakers als die van de consumentenbond.

Beste VPN 2021

Als we kijken naar de lijst met beste VPN van 2021, dan staat SurfShark daar niet tussen. Destijds was dit nog geen grote naam in de VPN wereld, waardoor ook toen nog niet in alle lijstjes werd meegenomen. Echter, hebben ze behoorlijk aan de weg getimmerd. Denk ook aan het feit dat ze bijvoorbeeld perfect zijn voor de fanatieke Netflix gebruiker.

Netflix VPN in 20 verschillende landen!

Deze VPN geeft je toegang tot Netflix van 20 verschillende landen! Ondanks dat Netflix probeert om dergelijke legale zaken tegen te gaan, lukt het SurfShark VPN het beste om verbindingen ter beschikking te stellen voor het gebruik van een Netflix VPN. Perfect beeld en series die je in Nederland niet zou kunnen ontvangen vanuit maar liefst 20 verschillende landen. Ook de VS / USA zit hier natuurlijk bij, waar je de meeste voordelen van series hebt die we in Nederland niet kunnen ontvangen helaas.

Kortom, zeker een goede VPN om te gebruiken en wat ons betreft ook eentje uit de lijst van de beste VPN consumentenbond.

Beste VPN voor Android

Daarnaast nog wel een belangrijke: Voor de Android gebruikers is deze SurfShark zeker wel eentje die goed is om te gebruiken. Ze hebben een eigen Android App die je gemakkelijk en snel hebt geïnstalleerd en ook gemakkelijk te gebruiken is. Daarnaast kan je via deze beste VPN android ook aan GPS-spoofing doen. Dit is handig voor als je wilt doen alsof je zelf in een ander gebied bent. Daarnaast zijn er browser extensies voor bijvoorbeeld Chrome of Firefox. Kortom, SurfShark hoort zeker tot de beste VPN provider van 2024.

3

PIA (beste VPN voor privacy)

PIA
Pluspunten
 • Beste VPN wat betreft Privacy
 • Goedkoopste bij 3-jarig contract
 • Internetgedrag wordt niet bijgehouden
Minpunten
 • Werkt minder goed met streamingdiensten als Netflix

Er zijn verschillende redenen waarom u een VPN zou moeten gebruiken. Een van de belangrijkste redenen is online privacy. Door het gebruik van een VPN kunt u voorkomen dat uw internetprovider, overheid of hackers uw online activiteiten volgen en uw persoonlijke gegevens stelen. Daarnaast bieden VPN’s ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites en content, zoals streamingdiensten en sociale media.

Als je daadwerklijk een beste VPN pricacy zoekt, dan ben je bij PIA aan het juiste adres. PIA staat voor PrivateInternetAccess, een goede VPN voor een goed bedrag als je een lang abonnement neemt. Ze zijn zeer sterk als het gaat om privacy, omdat ze gebruik maken van een OpenCPN en Open SSH, waardoor je verbinding veilig en afgeschermd is voor de buitenwereld. Daarnaast heb je een zogenoemde killswitch in deze VPN. Die verbreekt automatisch de verbinding met de VPN dienst als het contact niet meer aanwezig is, wel zo makkelijk!

Voordelen van de PIA VPN

 • Online privacy en beveiliging
 • Toegang tot geblokkeerde websites en content
 • Veilige verbindingen op openbare Wi-Fi-netwerken
 • Voorkomen van censuur en online surveillance
 • Bescherming tegen cyberaanvallen

Daarnaast heeft PIA maar liefst 3.000+ servers in 46 verschillende landen, waardoor je eigenlijk altijd wel verzekerd bent van het feit dat je een snelle, stabiele en betrouwbare VPN server hebt gevonden.

4

Express VPN

ExpressVPN
Pluspunten
 • Snelste VPN verbinding
 • Gebruiksvriendelijke Interface
 • 24/7 klantenservice
Minpunten
 • Door consumentenbond beschouwd als “minder veilig”
 • Duurste VPN in de lijst

ExpressVPN behoort zeker wel tot de beste VPN providers die er zijn in 2024. Het is een goede VPN die te vergelijken is met NordVPN, maar hier en daar toch wat andere punten heeft waarop ze beter zijn. Die hebben we hieronder opgesomd.

 1. Snelheid: ExpressVPN staat bekend om zijn snelle verbindingssnelheden, wat betekent dat je een snellere en soepelere ervaring kunt hebben bij het streamen van content of het downloaden van bestanden. NordVPN kan soms wat trager zijn, vooral op lange afstanden.
 2. Gebruiksgemak: ExpressVPN heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface die gemakkelijk te navigeren is, zelfs voor beginners. NordVPN heeft ook een intuïtieve interface, maar het kan enige tijd kosten om eraan te wennen.
 3. Ondersteuning voor meer apparaten: ExpressVPN biedt ondersteuning voor een breed scala aan apparaten, waaronder Windows, Mac, iOS, Android en Linux. NordVPN biedt ook ondersteuning voor deze apparaten, maar ExpressVPN ondersteunt ook routers, smart TV’s en gameconsoles.
 4. Klantenservice: ExpressVPN heeft een geweldige klantenservice die 24/7 beschikbaar is via live chat. NordVPN biedt ook live chat-ondersteuning, maar hun reactietijden kunnen soms iets langer zijn.

Daartegenover zijn er ook een paar nadelen van ExpressVPN tegenover NordVPN. Het feit dat ze worden beschouwd als een iets minder veilige VPN, zorgt er bij veel mensen voor dat ze afhaken. Volgens de Consumentenbond zijn ze namelijk in 2021 overgenomen door een partij die ook in verband is gebracht in het verleden met schimmige praktijken. Als je privacy belangrijk vindt, dan is dit misschien niet de beste keuze.

Daarnaast zit er een groot prijsverschil. NordVPN is groot, bekend, populair en relatief goedkoop. ExpressVPN is dit ook allemaal, behalve dan dat ze wat duurder geprijsd zijn.

5

Tips voor de beste VPN

De VPN Koopgids

Bij het kiezen van een beste VPN provider, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder vindt je de belangrijkste factoren.

 • Ondersteuning streamingdiensten: vaak gebruikte reden van een VPN zijn de geoblocks die ontstaan bij streamingsdiensten als een Netflix, maar ook als bijvoorbeeld een Grand Prix Radio in België, waar Olav Mol en Jack Plooij vanaf 2024 te beluisteren zijn. In Nederland kan je niet gebruik maken van deze diensten zonder dat je een VPN gebruikt. Om die reden is het slim om zo’n beste VPN provider te benaderen en een contract af te sluiten.
 • Snelheid verbinding: vervolgens wil je dat deze verbinding natuurlijk snel is. Sommige VPN-diensten kunnen je internetverbinding vertragen, waardoor het streamen van video’s en het downloaden van bestanden traag wordt. Kies daarom een VPN-dienst die snel en betrouwbaar is.
 • Privacy & beveiliging: Beveiliging en privacy zijn natuurlijk de belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken. Kies een VPN-dienst die gebruikmaakt van sterke versleutelingstechnologieën en die uw persoonlijke gegevens niet opslaat. Een VPN-dienst die gevestigd is in een land met sterke privacywetten is ook een pluspunt.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Een VPN moet gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs voor beginners. Kies daarom een VPN-dienst met een gebruiksvriendelijke interface en duidelijke instructies voor het instellen en gebruiken van de VPN.
 • Landen / serverlocaties: Als je dan een Netflix serie wilt kijken die alleen beschikbaar is in een bepaald land, dan moet die natuurlijk wel ondersteund worden door de beste VPN verbinding die jouw provider heeft. Denk hierbij ook aan het kijken van gratis formule 1 via Servus TV, een zender in Oostenrijk van Red Bull waar je gratis op het open net naar de Formule 1 kan kijken. Echter, kan dit alleen maar als je je in Oostenrijk bevindt met je VPN server.
 • Prijs: Natuurlijk niet onbelangrijk, maar veel VPN’s verschillen nog al in prijs. Wil je de beste gratis VPN, dan krijg je over het algemeen een tragere verbinding of maar een paar GB om uit te proberen. Vervolgens moet je overgaan op een betaalde variant. VPN-diensten kunnen variëren in prijs, van gratis tot enkele tientallen euro’s per maand. Kies een VPN-dienst die binnen uw budget past en die waar voor uw geld biedt. Let op dat goedkope of gratis VPN’s mogelijk minder betrouwbaar zijn en uw privacy niet optimaal kunnen beschermen.
Wat is de beste VPN van 2024?

Wie beste VPN 2024 zegt, zegt NordVPN. Met servers in maar liefst 59 landen zit er altijd het geschikte land bij die jij nodig hebt om geoblocking te omzeilen. Daarnaast zijn de servers zijn, de prijzen goed en ook de klantenservice voor vragen. Kortom, NordVPN for the win!

Wat is de beste Netflix VPN?

De beste VPN voor Netflix is SurfShark. De reden is dat zij maar liefst 20 verschillende landen aanbieden waar je Netflix vanuit kan kijken, met ieder hun eigen aanbod natuurlijk. Hierin zitten onder andere België, maar ook de USA om alle series en films die daar beschikbaar zijn via Netflix, te kunnen kijken.

Wat is er belangrijk bij het kiezen van een goede VPN?

Een goede VPN bestaat uit Snelheid, Betrouwbaarheid, Privacy, Servers in verschillende landen en mogelijkheden tot het gebruik van streamingsdiensten. Daarbij nog een mooie prijs of goede aanbieding en jouw ideale VPN komt uit de bus! Wat ons betreft kom je dan uit bij NordVPN.

Hoe kan ik een VPN instellen?

De meeste VPN-diensten bieden installatie-instructies en -handleidingen op hun website en apps. Meestal is het instellen van een VPN eenvoudig en vereist het het downloaden en installeren van de VPN-app, het kiezen van een serverlocatie en het inschakelen van de VPN-verbinding.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general