Beste Vochtvreter 2024

Last van vocht in je huis? Dit kan schimmels veroorzaken, wat op zijn beurt weer een negatieve impact heeft op onder andere je muren en je meubels. Een vochtvreter kan er oplossing voor jouw probleem zijn! Deze luchtontvochtigers zorgen ervoor dat de lucht in je huis vochtvrij blijft. Hierdoor zal je korte metten maken met schimmel. Ben je benieuwd naar de top vijf beste vochtvreters van 2024? Wij deden onderzoek naar effectiviteit, betaalbaarheid en duurzaamheid en kwamen tot de volgende op vijf beste vochtvreters 2024!
beste vochtvreter 2022
1

Qlima D 612 Luchtontvochtiger – Wit – 12 L/H

Qlima
Pluspunten
 • Spatwaterdicht
 • Zeer stil
 • Groot reservoir
 • Met timerfunctie en hygrometer
Minpunten
 • Prijzig

Op de eerste plek in de top beste vochtvreters van 2024 staat de D 614 Luchtontvochtiger van het vooraanstaande merk Qlima. Qlima produceert al meer dan dertig jaar ’s werelds meest verkochte vochtvreters, zoals deze D 614 vochtvreter. Het merk is dan ook Europees marktleider in de wereld van airco’s, kachels en – uiteraard – vochtvreters. Zo zijn de medewerkers al meer dan dertig jaar bezig met het doen van (wetenschappelijk) onderzoek naar de meest efficiënte techniek en het mooiste design in deze werelden. Door deze jarenlange expertise heeft Qlima een uitstekende reputatie. Zij zorgen voor de meest duurzame, kwalitatieve oplossingen in en rondom het huis.

Qlima, de product van deze beste vochtvreter, heeft een eigen zogenaamde ‘PDG’, oftewel een Product Development Group. Dit zijn experts op vlak van design, productvoordelen én natuurlijk de ideale afstemming van de beste vochtvreters met de Europese markt. Het is uiteraard belangrijk dat de beste vochtvreter van 2024 voldoet aan alle veiligheidsnormen en andere geldende wetgeving. Deze beste vochtvanger heeft dan ook een garantieperiode van twee tot vier jaar!

En dan nu specifiek wat informatie over deze beste vochtvreter: de Qlima D 612. Dit is een spatwaterdichte vochtvreter. Dit is handig, aangezien je zo’n apparaat relatief vaak gebruikt in ruimtes waar sprake is van water en vocht, zoals de badkamer. Ook bevat deze vochtvreter een timerfunctie. Dit is wel zo handig, aangezien de vochtvanger hierdoor na verloop van tijd automatisch uit zal gaan. Ook is er sprake van een drielaags filter en een hygrometer! Voornamelijk het grote reservoir en het feit dat deze vochtvreter zeer stil is, zorgen ervoor dat wij dit de beste vochtvreter van 2024 vinden. Ook is dit volgens ons de beste vochtvreter kelder.

2

LifeGoods Vochtvreter 

LifeGoods
Pluspunten
 • Laag verbruik
 • Hoge efficiëntie
 • Touch Control
 • 2-in-1 Luchtontvochtiger
Minpunten
 • Enkel voor ruimtes tot 20m²
 • Luid (39 dB)

Op naar de nummer twee: de vocht vreter van het merk LifeGoods. LifeGoods staat overal ter wereld bekend dankzij hun kwalitatief hoogstaande en bovendien erg stijlvolle producten. Deze producten zijn daarnaast ook nog eens enorm prijsbewust. Dat zie je ook bij deze beste vochtvreter. De betaalbaarheid ligt erg hoog, zeker in vergelijking met andere vochtvreters in deze lijst.

Met deze vochtvreter zijn allergenen, schimmels en bacteriën in huis verleden tijd. Je kan deze beste vochtvreter eigenlijk 24/7 gebruiken, aangezien er sprake is van een erg laag verbruik (40W). Door het grote reservoir kan je maar liefst 450 milliliter water uit de lucht halen. Ook is het design erg mooi: dit komt doordat de vochtslurper een zevenkleurige LED-lamp bevat. Zet je deze aan, dan heb je meteen erg mooi sfeerlicht. Is de vocht vreter vol? Dan zal het licht rood kleuren. Zo weet je wanneer je deze beste vochtvreter zou moeten ledigen.

Het enige nadeel aan deze beste vochtvreter van 2024 is het feit dat het enkel voor kleinere ruimtes bruikbaar is. Denk hierbij aan een ruimte van tien á twintig vierkante meter. Ook is deze vochtvreter met zijn 39 decibel geen geluidsloos apparaat. Wij raden deze vochtvanger aan als beste vochtvreter, maar dan eigenlijk vooral in kamers waar je niet continu aanwezig bent, zoals de badkamer. Dit kan ook de beste vochtvreter auto worden. Met zijn tien á twintig vierkante meter is dit immers de beste auto ontvochtiger van deze lijst. Deze auto vochtvreter heeft meer dan voldoende capaciteit om de beste vochtvreter auto te zijn!

3

Strex Luchtontvochtiger

Strex
Pluspunten
 • Zeer betaalbaar
 • Zeer stil
 • Minimale energiekosten
 • Eenvoudige bediening
Minpunten
 • Klein reservoir

Ben jij op zoek naar een vochtvreter die stil in gebruik is, een groot reservoir heeft én zorgt voor een laag energieverbruik? Dan ben je op zoek naar deze beste vochtvreter van 2024. Het merk Strex komt uit Nederland en zorgt voor betrouwbare producten voor een bovendien erg scherpe prijs. Zij ontwikkelen uiteenlopende producten om het leven beter te maken, waaronder deze beste vochtvreter van 2024.

Maar waarom is dit nu de beste vochtvreter van 2024? Dat heeft drie redenen. Allereerst is deze vochtvreter krachtiger dan andere vochtvreters. Dit zorgt ervoor dat je de vochtvreter kunt gebruiken in ruimtes tot twintig vierkante meter én dat je tot 300 milliliter aan vocht per dag kunt verwijderen. Ten tweede heeft deze vochtvreter een ruim reservoir van maar liefst 600 milliliter. Hierdoor hoef je niet constant het reservoir leeg te maken! Ten slotte – en dat zie je meteen – is er sprake van een minimalistisch design, wat leidt tot optimaal gebruiksgemak. Je kan deze vochtslurper volledig bedienen met slechts één enkele knop. Ook is het een vrij kleine vochtvreter die niet opvalt in een rustige kamer! Zoek je dus een vochtvreter klein, dan is dit jouw way to go. Hierdoor kan het ook de ideale auto vochtvreter zijn.

4

JAP Enivio D3 – Stille luchtontvochtiger 

JAP Appliances
Pluspunten
 • Zeer stil
 • Eenvoudig te verplaatsen en op te bergen
 • Energiebesparend
 • Automatische uitschakeling
Minpunten
 • Enkel voor ruimtes tot 20m²

Ook het merk JAP Appliances ontwikkelde een goede vochtvreter met de JAP Enivio D3. Het belangrijkste kenmerk van deze beste vochtvreter is het feit dat het een ontzettend stille vochtvreter is. Daarom kun je dit apparaat op elk moment van de dag – zelfs in de nacht – gebruiken, zonder dat het je rust zal verstoren. Maximale stilte én een perfect klimaat: check!

Ook deze goede vochtvreter bevat een groot, uitneembaar reservoir. Het reservoir heeft immers een capaciteit van 600 milliliter. Hierdoor is het niet langer nodig om de tank elke dag te ledigen. Daarnaast heeft de vochtvreter een ergonomisch transporthandvat. Hiermee kun je het apparaat overal in huis plaatsen, zonder een al te grote inspanning te leveren. Dit komt ook, doordat de vochtvreter slechts 900 gram weegt.

Ten slotte is het een energiebesparende vochtvanger en is er sprake van een automatische uitschakeling. Kort gezegd is het een effectieve, mooie en handige vochtvreter die bovendien eenvoudig te verplaatsen en op te bergen is! Het enige nadeel is het feit dat je deze vochtvreter niet kunt gebruiken voor grote ruimtes. Daar daarom zou dit de beste vochtvreter auto kunnen zijn. Deze vochtvanger auto heeft immers voldoende capaciteit om je auto te ontvochtigen. Een vocht vreter in de auto kan handig zijn, aangezien je auto ook schade kan ondervinden aan overmatig veel vocht. Dus ben jij op zoek naar de beste vochtvreter voor in de auto? Dan is dit absoluut een goede vochtvreter voor auto!

5

CECOTEC BigDry 2000 Light

CECOTEC
Pluspunten
 • Grote, uitneembare tank (600 ml)
 • Geruisloos
 • Eenvoudig te verplaatsen
 • Automatische uitschakeling
Minpunten
 • Wisselende reviews op Bol.com

Last but not least, de nummer vijf in deze top vijf beste vochtvreters van 2024: de CECOTEC BigDry 2000 Light. Deze vochtvreter werkt perfect tegen schimmel en andere vervelende vochtproblemen in je huis. Zoek je dus naar de beste vochtbestrijder? Dan is deze vochtvreter van het merk CECOTEC jouw beste vriend.

Ook deze vochtvreter is voorzien van een uitneembaar reservoir. Hierdoor is het erg eenvoudig om deze beste vochtvreter te ledigen. Deze watertank heeft daarbij een capaciteit van maar liefst 600 milliliter. Je kan dus makkelijk een dag vooruit met een lege tank, wat uiteraard de gebruiksvriendelijkheid van deze vochtvreter ten goede komt.

Daarnaast is het ook zo dat deze vochtslurper zichzelf uitschakelt, wanneer de watertank vol zit. Je hoeft hier zelf dus niets voor te doen. Ook is het zo dat deze goede vochtvreter goed is voor de bescherming van je meubels. Vocht kan immers zorgen voor schimmel. Schimmel kan dan weer je dierbare meubels – en muren – aantasten. Daarom is het belangrijk om een vochtvreter aan te schaffen, indien je last hebt van een vochtige omgeving.

Om af te sluiten, nog even dit. Er zijn ook allerlei winkels die vanuit zichzelf vochtvreters ontwikkelen. Denk aan de vochtvreter auto hema, de Pingi vochtvreter Action of andere bekende merken. Over de vochtvreter auto Hema kunnen we kort zijn: wij vonden de capaciteit en het vermogen van deze vochtvreter auto Hema tekort schieten. Voor een Pingi vochtvreter review moet te hier niet zijn: wij hebben de Pingi vochtvreter Action helaas niet getest.

Denk ook aan de elektrische luchtontvochtiger action, die beweren dat ze de beste vochtvreter Hema / Action hebben. Echter, zijn dat natuurlijk eigen merk vochvreters van de Hema en de Action die niet gelijk kunnen staan aan de kwaliteit van de vochtvreters van Qlima en LifeGoods. De Qlima is eigenlijk de beste vochtvreter in huis die er momenteel op de markt te krijgen is.

Wat is de beste vochtvreter van 2024?

Op de eerste plek in de top beste vochtvreters van 2024 staat de D 614 Luchtontvochtiger van het vooraanstaande merk Qlima. Qlima produceert al meer dan dertig jaar ’s werelds meest verkochte vochtvreters, zoals deze D 614 vochtvreter

Zijn vochvreters van Action / Hema aan te raden?

Deze vochtvreters Action / Hema zijn wat goedkoper, maar zeker niet van dezelfde kwaliteit als de Qlima of de LifeGoods. Bekijk voor meer informatie dit artikel!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general