Beste Smartwatch Heren 2024

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel smartwatches op de markt. Maar welke smartwatch is nu perfect voor heren? Dat hebben wij onderzocht. Wij hebben verschillende horloges getest op vlak van betaalbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie. Hierdoor kwamen we tot een top vijf beste smartwatch heren 2024. Lees snel verder om meer te weten te komen!
beste smartwatch heren 2022
1

Garmin Vivoactive 4 Health Smartwatch

Garmin
Pluspunten
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Contactloos betalen via Garmin Pay
 • Ingebouwde hartslagmeter
Minpunten
 • Niet geschikt om mee te bellen

Vraag je je af: “Wat is de beste smartwatch?”. De Garmin Vivoactive 4 Health Smartwatch staat zonder enige twijfel op de nummer 1 in de top vijf beste smartwatch voor heren. Als jij op zoek bent naar de mooiste smartwatch heren waarmee je muziek kunt afspelen, betalingen kunt doen met Garmin Pay en je sportprestaties kunt bijhouden, ben je bij deze smartwatch voor heren aan het juiste adres. Om jouw fitness- en gezondsheidsdoelen te bereiken gebruik je deze beste smartwatch voor heren. Dit is echt dé smartwatch voor heren die houden van een actieve levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan de meer dan twintig vooraf geïnstalleerde sport-apps die je motiveren om meer te bewegen.

Op vlak van materialen is dit de mooiste smartwatch voor heren. Door de robuuste materialen is het display van deze Garmin altijd leesbaar, zelfs in het meest felle zonlicht. Ook is het glas gemaakt van Gorilla Glass, waardoor je de meest extreme sporten kunt doen, zonder dat er ook maar een krasje op je beste smartwatch voor heren zal verschijnen. Deze smartwatch bevat ook nog eens een Pulse Ox Sensor. Dit is een functionaliteit, waarmee de smartwatch je zuurstofsaturatie in het bloed meet. Ook tijdens de nacht kun je nagaan hoe goed je lichaam zuurstof opneemt. Dit is uiteraard allemaal nuttige informatie over het doen en laten van je lichaam.

Bij een gezonde levensstijl is voldoende drinken natuurlijk key. Met deze mooiste smartwatch voor heren leg je eenvoudig je dagelijkse waterinname vast. Je krijgt pushmeldingen via je smartwatch om gehydrateerd te blijven. Ook kan de smartwatch je doelen aanpassen naargelang de hoeveelheid zweet die je verliest tijdens het sporten. Ten slotte is ook slaap van belang om gezond te blijven. Daarom kun je met de smartwatch een zeer volledig en duidelijk beeld krijgen van je slaap en de daarbij horende lichte, diepe en REM-slaapfasen. Zaken als de ingebouwde muziekspeler en de mogelijkheid tot contactloos betalen via Garmin Pay zijn natuurlijk ontzettend leuke hebbedingetjes! Dit is dan ook de beste gps smartwatch én de best geteste smartwatch uit onze lijst.

2

Apple Watch Series 7 – 45mm – Midnight

Apple
Pluspunten
 • Always-on Retina-display
 • Meet zuurstofsaturatie
 • Kan ECG-hartfilmpje maken
 • 100% gerecycled aluminium
 • Slaapmeting
Minpunten
 • Erg prijzig

Op naar de nummer 2 in de top 5 beste smartwatch mannen: de Apple Watch Series 7. Je ziet direct waarom dit de ideale smartwatch is: het is een prachtig product. En dat niet alleen: deze beste smartwatch mannen bevat het grootste en bovendien meest geavanceerde display dat er momenteel op de markt is. Hierdoor is alles een stuk beter leesbaar en kun je eenvoudiger met je vingers de smartwatch besturen. Het display van deze beste smartwatch mannen is zo groot, doordat de randen van deze Apple smartwatch gemiddeld veertig procent smaller zijn dan andere producten op de markt. Ook is het een always-on retina-display. Dit betekent dat het scherm 24/7 aan staat (indien gewenst) en dat de beelden een stuk helderder zijn dan ooit. De Apple watch werd bovendien uitgeroepen tot beste smartwatch 2020.

Ook voor je gezondheid is deze smartwatch een echte must. Je kan eenvoudig het zuurstofgehalte in je bloed checken. Waarom je dit zou doen? Wel, dit toont aan hoe het met je lichaam gaat. Is er voldoende zuurstof beschikbaar in je lichaam? Ook breng je je hartslag in kaart en maak je zelfs een ecg. Dit kan ontzettend belangrijke informatie voor artsen opleveren. Je kan elektrische signalen van je hart vastleggen en hiermee op zeer korte tijd een ecg-golfvorm produceren. Hierdoor kan je zien of je hartslag afwijkingen vertoont. Ook je slaappatroon wordt bijgehouden door de ademfrequentie tijdens je slaap!

Dit is ten slotte de ideale smartwatch voor de zwemmers onder ons. Deze smartwatch is immers tot vijftig meter waterbestendig. Je kan dus zorgeloos zwemmen in de zee of het zwembad en zodoende al je prestaties nauwkeurig bijhouden. De smartwatch kan natuurlijk ook zorgen voor je Wallet, Siri en navigatie. Hierdoor behoort dit apparaat telkens weer tot de smartwatch top 10.

3

Samsung Galaxy Watch 4 

Samsung
Pluspunten
 • Zeer nauwkeurige metingen
 • Bellen mogelijk
 • Uitstekende schermkwaliteit
Minpunten
 • Niet compatibel met iOS en HarmonyOS smartphones

Sensoren, sensoren, sensoren: deze Samsung Galaxy Watch 4 bevat alle sensoren die je in de beste smartwatch voor heren kan verwachten. Waar je dan aan moet denken? Een hartslagmeter, bloedsaturatiemeter en een stappenteller zijn ook hier van de partij. De Body Composition-tool is dan weer erg vernieuwend. Dit is een tool in de smartwatch waarmee je alle details van je lichaam kunt nakijken. Denk aan je spiermassa, rustmetabolisme of vetpercentage. Dit apparaat behoort dan ook dikwijls tot de smartwatch top 10.

Vraag je je af: “Wat is een goede smartwatch?” Nou, deze! Ook huisartsen zijn immers fan van deze goede smartwatch. Waarom? Wel, je krijgt heel snel heel belangrijke gegevens binnen handbereik. Denk aan bloeddrukmetingen of hartfilmpjes, die je eenvoudig met de Samsung Galaxy Watch 4 ontwikkelt. Tijdens het slapen wordt onder andere bijgehouden of en indien ja, hoe het snurken je slaap beïnvloedt en hoe het zit met je lichte, diepe en REM-slaap. Hierdoor weet je of het al dan niet goed zit met je slaaproutine en hoe je dit eventueel kan aanpassen, indien nodig. Iedereen kent Samsung als een merk dat kwaliteitsvolle producten aflevert, en dat is hier duidelijk wederom het geval.

De goede smartwatch zelf is waterdicht en van roestvrij staal. Hierdoor is dit horloge erg licht. Uit verschillende reviews – en dit viel ons ook op – blijkt dat het siliconen horlogebandje erg lekker zit. Ook is het heel eenvoudig om het bandje te openen en te sluiten. Wil je graag een ander horlogebandje? Dan kun je deze extra aankopen en makkelijk vervangen! Voor iets wat wils, dus. Dit is overigens de beste koop smartwatch.

4

Fossil Gen 6 FTW4059

Fossil
Pluspunten
 • Compatibel met iOS én Android
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Bellen via smartwatch mogelijk
 • Zeer stijlvol horloge
Minpunten
 • Enkel spatwaterdicht
 • Geen adapter meegeleverd

Welke smartwatch is dit? Het merk Fossil ken je waarschijnlijk dankzij de stijlvolle sieraden, tassen en horloges. Vraag je je af: “Wat is beste smartwatch?”. Sinds kort ontwikkelt Fossil echter ook smartwatches voor heren. Deze Fossil Gen 6 Display behoort dankzij verschillende redenen tot onze top vijf beste smartwatches voor mannen. Qua uiterlijk vinden wij dit het mooiste horloge. Het past bij elke stijlvolle outfit en kan zelfs bij formele evenementen gedragen worden. De uitstraling van klasse komt voornamelijk door de metalen horlogeband. Dit is zowel de beste Android smartwatch heren als de beste iOS smartwatch heren. Daarom behoort deze telkens weer tot de top 10 smartwatch lijsten!

Natuurlijk is uiterlijk van deze beste smartwatch Android niet alles. Daarom keken we ook naar de techniek binnenin deze beste smart watch. Ons valt op dat de processor van deze Gen 6 een stuk sneller is dan de processor van de voorganger. Hierdoor kun je zeer snel door je berichten en apps scrollen. Daarnaast is ook deze smartwatch ideaal om je gezondheid bij te houden. Dit komt doordat de goede smartwatch onder andere een saturatiemeter bevat. Dit betekent dat je het zuurstofgehalte in je bloed kan bijhouden. Dit zijn zeer interessante gegevens voor bijvoorbeeld je huisarts. Je kan immers aan je saturatiewaarde zien of je al dan niet gezond bent. Ook kun je al je workouts bijhouden in de Google Workouts app. Hierdoor was dit in 2021 dé smartwatch beste koop. De Fossil smartwatch werd dan ook uitgeroepen tot beste smartwatch 2021!

Gebruikers van deze Fossil smartwatch zijn voornamelijk onder de indruk van de batterij van het horloge. Je kan immers – afhankelijk van het gebruik – meerdere dagen doorgaan zonder de beste smartwach op te laden. Apps als Google fit verbruiken natuurlijk veel energie, waardoor de batterij het dan weliswaar iets korter zal volhouden. Door de Smart Battery Modus kun je de batterijduur verlengen.

5

Maoo Boost Smartwatch

Maoo
Pluspunten
 • Inclusief screenprotector
 • Waterproof
 • Betaalbaar
 • Lange batterijduur
 • Hartslag- en bloedsaturatiemeter
Minpunten
 • Geen bloeddrukmeter

Ben je op zoek naar de beste smartwatch heren, maar heb je niet enorm veel geld te besteden? Dan is de Maoo Boost Smartwatch ideaal voor jou. Ook met deze smartwatch kun je je gezondheid een boost geven. Je houdt eenvoudig je workouts bij en je krijgt zicht op zaken als je stappen, slaap, bloedsaturatie en hartslag. Wij waren voornamelijk onder de indruk door de enorm lange batterijduur van de smartwatch. Zo kun je de smartwatch zeven dagen actief gebruiken én kan hij bovendien maar liefst dertig dagen op standby-modus staan, zonder dat je hem moet opladen. Dit is de beste smartwatch Android heren.

Een leuk detail: er zijn maar liefst honderd wijzerplaten beschikbaar én je krijgt gratis een screenprotector bij deze beste Android smartwatch heren. Het zou natuurlijk zonde zijn als er krasjes op je smartwatch komen. De smartwatch is ook nog eens waterproof; je kan dus ook je zwemprestaties bijhouden zonder angst dat de smartwatch het niet zou volhouden.

Ken je het woord ‘multi-sport’ al? Dat betekent dat je met deze beste smart watch voor mannen je gang kan gaan! De smart horloge heren kan immers veertien verschillende sporten herkennen. Ook minder intensieve activiteiten, zoals wandelen, worden herkend door deze slimme horloge. Hierdoor krijg je zicht op elke activiteit en wat het met je lichaam doet! Dit is dan ook de smartwatch beste koop van 2024.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general