Beste Earbuds 2024

Earbuds: dé hype van het jaar. Lopen prutsen met eindeloos in elkaar gewikkelde draden om naar muziek te kunnen luisteren? Dat is verleden tijd. Tegenwoordig zijn er zeer veel verschillende soorten earbuds op de markt. Wij onderzochten welke earbuds de moeite waard zijn. We keken naar zaken als betaalbaarheid, geluidskwaliteit en draagcomfort. We bekeken naar verschillende merken, zoals Samsung en Apple, om een duidelijke beslissing te kunnen nemen over welke earbuds de beste van 2024 zijn. Welke dit zijn? Ontdek het door dit artikel door te nemen!
Apple AirPods 2 met draadloos oplaadbare case - Earbuds
1

Apple AirPods 2 – met draadloos oplaadbare case

Apple
Pluspunten
 • Draadloos oplaadbaar
 • Beste draagcomfort
 • Compatibel met Apple & Android
 • Beste geluidskwaliteit
Minpunten
 • Prijzig

Wij deden onderzoek naar de beste earbuds van 2024. Momenteel zijn er ontzettend veel earbuds van ontzettend veel merken op de markt verkrijgbaar. Je ziet als het ware door de bomen het bos niet meer. Maar met de nieuwste H1-Chip staan de Apple Airpods 2 met oplaadcase op een verdiende eerste plaats in de race naar de beste earbuds draadloos van 2024. Je betaalt dan wel wat, maar je krijgt er een zeer goed product voor terug met deze earbuds van Apple. Dit zijn dé nieuwste earbuds van het merk. Wat is er veranderd ten opzichte van de vorige earbuds van Apple? Dat lees je hier!

Ten eerste is het door de zogenaamde H1-Chip mogelijk om álles aan Siri te vragen zonder meteen je telefoon erbij te moeten pakken. Je communiceert met je persoonlijke assistent Siri door gewoonweg de woorden “Hé, Siri!” uit te spreken. Makkelijker kan het niet worden met deze beste earbuds van Apple. De batterij gaat maar liefst vijftien uur mee, dus je hoeft nooit bang te zijn voor lege earbuds.

Hoe dit werkt? Wel, je laadt de beste earbuds draadloos van Apple op met de draadloze oplaadcase. Laad je de beste bluetooth earbuds slechts een kwartier op? Dan kun je meteen weer drie uur verder! Je kan maar liefst vijf uur doorgaan met volledig door de oplaadcase opgeladen earbuds. Ideaal, niet? Deze beste earbuds van Apple stellen duidelijk absoluut niet teleur en daar zijn wij het na ons grondig onderzoek duidelijk mee eens. Belangrijk om te weten is wel dat de opbergcase van de beste earbuds niet draadloos oplaadbaar is. Na 24 uur moet je deze opbergcase opnieuw opladen en heb je dus wel echt elektriciteit nodig. Ook ondersteunen de AirPods 2 geen Active Noise Cancelling.

Onze reviewers kwamen met uiteenlopende complimenten over deze beste earbuds. Zo zijn ze enorm praktisch, kun je een volledige dag naar muziek luisteren en zijn ze het geld meer dan waard. Je kan de batterijstatus eenvoudig zien en je kan de earbuds van Apple ook gebruiken bij een Android telefoon. Dit is dus geen probleem. Gedoe met kabels is verleden tijd met deze beste earbuds van 2024! Enige probleem? Val je ermee in slaap, dan kun je waarschijnlijk je hele bed doorzoeken om de earbuds weer terug te vinden!

2

Picolet Genius – Draadloze Oordopjes

Picolet Genius
Pluspunten
 • Met oplaadcase 35u accuduur
 • Individueel van elkaar te gebruiken
 • Nieuwe Bluetooth 5.0 verbinding
Minpunten
 • Even wennen aan het comfort

Heb je iets minder te besteden, maar wil je wel earbuds van hoogstaande kwaliteit? Dan zijn deze volledig draadloze oortjes van het merk Picolet Audio iets voor jou! Deze beste earbuds onder 100 euro zijn een stuk betaalbaarder dan de Apple AirPods, maar daarom niet minder goed. Deze earbuds blijven comfortabel in je oren zitten, door de extra zachte siliconen oortips en de aangebouwde wingtip. Dit zorgt voor heerlijk zittende earbuds met tegelijk geluid van hoge kwaliteit.

De oplaadcase van deze earbuds is enorm compact. Hierdoor kun je de earbuds eenvoudig meenemen. De beste earbuds sport zelf zijn ook zeer onopvallend en licht van gewicht. Ze zijn dus niet te opvallend, indien je een stijlvol uiterlijk hebt. Je ziet wel eens van die opzichtige earbuds, maar daar is hier absoluut geen sprake van. Subtiel én stylish!

De earbuds gaan – net zoals de AirPods – zo’n vijf uur mee zonder opgeladen te hoeven worden in de oplaadcase. Met deze oplaadcase kun je jouw draadloze oordopjes maar liefst zeven keer opladen. Simpel rekensommetje: met een volledig opgeladen oplaadcase kun je maar liefst 35 uur naar muziek luisteren!

Ten slotte zijn we ontzettend onder de indruk door het enorme bereik van de earbuds. Door de nieuwe Bluetooth 5.0 chip is er sprake van een zeer sterk en helder signaal, waardoor je tot bijna vijftien meter afstand van je smartphone van je favoriete muziek kunt genieten! Ook kan je de oortjes individueel van elkaar gebruiken, zonder dat het geluid stopgezet wordt (wat bij andere earbuds wel vaak gebeurt!). Zo kan je bijvoorbeeld samen met je partner een film kijken: elk een earbud in!

3

EarFun – Air Pro

EarFun
Pluspunten
 • Met noise cancelling
 • Heldere hoge tonen
 • Goede bass
Minpunten
 • Korte oplaadkabel
 • Switchen van device: moeizaam

In 2018 werd het audiomerk EarFun opgericht. Dit werd gedaan door een multidisciplinair team met onder andere akoestische ingenieurs, muziekliefhebbers en industrieel ontwerpers. Hun doel? Het ontwikkelen van een nieuwe generatie draadloze audio apparatuur. In 2020 won EarFun twee CES Innovation Awards en een IF World Design Award, waardoor we het het meest geprezen audiomerk van 2020 kunnen noemen! In landen als Australië, Duitsland, Engeland en de VS zijn de producten jarenlang favoriet. Sinds kort is de nieuwe generatie draadloze audio echter ook voor retail leverbaar in de Benelux.

Ook wij kregen de kans om de draadloze earbuds van EarFun te testen, meer bepaald de EarFun Air Pro SV. Het grootste voordeel aan deze draadloze oortjes vinden wij de noise cancellation tot maar liefst veertig decibel. Hierdoor zijn dit wat ons betreft de beste draadloze oordopjes met ruisonderdrukking. Ook de geluidskwaliteit viel ons in positieve zin in. De hoge tonen zijn zeer helder, zelfs bij een hoog volume. De bass was daarnaast ook zeer aangenaam. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de zes ingebouwde professionele mics. Deze mics zorgen ook voor een optimale gespreksbeleving, indien nodig. Ten slotte waren de earbuds zeer snel opgeladen: laad je ze tien minuten op, dan profiteer je van maar liefst twee uur speeltijd!

De enige minpunten waren wat ons betreft de lengte van de oplaadkabel en het switchen van de toestellen. De oplaadkabel voor de Charging Case was zeer kort, wat niet altijd handig kan zijn als je de oortjes bijvoorbeeld op je nachtkastje wilt laten opladen. Ook het switchen van devices voelde niet geheel intuïtief aan. Op het moment dát je device eenmaal via Bluetooth is aangesloten aan de earbuds, is er echter geen enkel probleem met de connectie. Al bij al: zeer fijne earbuds voor een aangename prijs!

4

Rolfstone Neo – Bluetooth Oortjes

Rolfstone Neo
Pluspunten
 • 30 uur totale afspeelduur
 • Krachtige bass + Heldere hoge tonen
 • Beste op Kieskeurig.nl
 • Handige touch bediening
Minpunten
 • Niet volledig waterdicht

Klaar voor de nummer drie in de top beste sport earbuds van 2024? Daar staan de kleinste draadloze oordopjes met oplaadcase én touch bediening van het merk Rolfstone Neo. Met een zeer betaalbare prijs zijn dit prima alternatieven voor duurdere earbuds, zoals de AirPods van Apple of de Samsung Galaxy Buds, die we hieronder zullen bespreken.

We kwamen deze earbuds tegen via Kieskeurig.nl, waar de earbuds als Best Reviewed genoemd werden. Dit is natuurlijk niet zomaar een titel. Maar waarom zijn dit nu dé beste earbuds van 2024? Wij deden het onderzoek voor je! Ben je op zoek naar earbuds voor het dagelijkse leven? Dan zijn deze enorm kleine oordopjes van Rolfstone jouw earbuds. Ze zijn stijlvol en ideaal om bijvoorbeeld op de trein naar muziek te luisteren of naar video’s te kijken. Maar dat niet alleen… Je kan met deze earbuds van Rolfstone ook handfree bellen. Het is dus een essentieel verlengstuk van je smartphone.

Je kan deze earbuds bedienen via de touch knoppen. Het wordt je enorm makkelijk gemaakt om bijvoorbeeld een nummer over te slaan, je favoriete muziek net wat harder te zetten of om een telefoonoproep op te nemen. Er zijn allerlei snelknoppen, waardoor dit binnen een mum van tijd kan gebeuren en je geen tijd kwijt bent met het hopeloos zoeken naar je smartphone. Alles kan gewoonweg via je earbuds!

Zonder opladen gaan deze beste earbuds van Rolfstone maar liefst zes uur mee. Ook kan je de oordopjes ook individueel gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld tegelijk muziek luisteren en met een half oor een gesprek op de werkvloer mee luisteren. Want wees nu eerlijk, zo interessant zijn die gesprekken nu ook weer niet. Niet interessanter dan een nieuw muziekalbum van je favoriete artiest, in ieder geval…

Je krijgt trouwens drie verschillende maten eartips bij deze earbuds, zodat ze sowieso comfortabel in je oren passen en ze er bijvoorbeeld niet uitvallen. Je krijgt de maten Small, Medium en Large mee: optimale pasvorm, check!

5

Samsung Galaxy Buds

Samsung
Pluspunten
 • Inclusief verschillende maten eartips
 • Elf uur afspeelduur zonder opladen
 • 2-way dynamic
Minpunten
 • Geen noise cancelling

Wat Apple kan, kunnen wij ook. Dat moeten de ontwikkelaars bij Samsung gedacht hebben, toen ze de Airpods in handen kregen. Zij komen met de zogenaamde Samsung Galaxy Buds met een antwoord op de AirPods van Apple en dingen hiermee in de strijd voor de beste earbuds van 2024. En hoe doen ze het? Wel, wij zijn enthousiast! En daarom staan deze earbuds ook in de top earbuds van 2024.

Samsung werkte samen met het vooraanstaande merk voor geluid, AKG. Het geluid is dan ook optimaal afgestemd door AKG: de beste driver op de markt zorgt voor een aanzienlijke bas, terwijl een volumedriver dan weer zorgt voor een breder geluidsbereik. Ook fijn: met de Ambient Aware kun je exact horen wat je wilt horen van de buitenwereld. Hoeveel omgevingsgeluiden je precies wilt horen, kun je exact instellen met de instellingen van deze Galaxy Buds.

En werken deze beste earbuds dan enkel en alleen met Android? Nee hoor, ook met iOS-compatibele apparaten kan je aan de slag met deze earbuds van Samsung. Je kan met je Apple-apparaat ook Siri gebruiken met deze oortjes: the best of both worlds, dus.

6

Tips voor Earbuds

De Earbuds Koopgids
Waarom zou ik voor earbuds kiezen?

Earbuds hebben veel voordelen. Je herkent het vast wel: je wilt snel de deur uit en je neemt je oortjes mee. Maar helaas: de hele draad zit in de knoop. Je kan het luisteren van muziek wel even vergeten. Of de draden sluiten niet meer netjes aan bij de oordopjes, waardoor je een enorme ruis doorheen je favoriete liedjes hoort. Zo irritant! Bij earbuds heb je dit probleem niet meer. Dit zijn namelijk draadloze oortjes die je netjes opbergt in een opbergcase. Hierdoor raak je ze nooit kwaad en raken draden niet in de war. Die zijn er immers niet! Ook kun je met de meeste earbuds handfree bellen en zorgen ze – zekere de exemplaren die we hierboven opgesomd hebben in de lijst beste earbuds 2024 – voor een heel fijne luisterervaring.

Welke earbuds moet ik kiezen?

Dat is afhankelijk van wat je belangrijk vindt. Zo zijn er earbuds in verschillende prijssegmenten. Hoeveel geld heb je te besteden? Hoeveel geld wil je uitgeven aan earbuds? Dat zijn de eerste vragen dit je jezelf moet stellen. Daarnaast hangt de prijs natuurlijk vaak ook samen met de kwaliteit. Wat vind jij belangrijk? De verschillen in geluidskwaliteit zijn immers niet voor iedereen te horen. Je moet al een zeer ervaren gehoor hebben om de minieme verschillen in geluidskwaliteit van elkaar te onderscheiden. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je dit wel zeer belangrijk vindt, en dan ga je best voor de earbuds van Apple of de earbuds van Samsung. Meer betaalbare exemplaren vind je hierboven ook!

Voor welke apparaten zijn earbuds geschikt?

Volledig draadloze oortjes – oftewel earbuds of Bluetooth-oortjes – werken met – de naam zegt het al – Bluetooth. Je kan de earbuds dus met elk apparaat met Bluetooth verbinden. Denk hierbij aan je pc, telefoon of smart tv. Alles is mogelijk, er zijn geen grenzen, zolang jouw apparaat Bluetooth heeft en kan gebruiken. Het gebruik van je earbuds wordt dus zeker niet beperkt tot enkel en alleen het beluisteren van muziek via de smartphone. Je kan ook films kijken op de tv, de earbuds gebruiken tijdens het gamen of naar de radio luisteren op je laptop tijdens het werk!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general