Beste middel tegen katten in de tuin 2024

Op zoek naar het beste middel tegen katten in de tuin van 2024? Wij hebben een uitgebreide selectie gemaakt van tips & tricks voor het weren van katten in de tuin in diverse prijsklasses. Bekijk onze middelen en aanbevolen producten, maar ook onze tips onderaan de pagina om goedkoop en snel katten uit je tuin te houden. Succes!
beste middel tegen katten in de tuin 2021
1

Beste planten tegen katten

Planten tegen katten

Het beste middel tegen katten in de tuin, is het plaatsen van planten waar katten een hekel aan hebben. Zo zijn er speciale planten tegen katten, dit heeft voornamelijk met de geur te maken. De geur van citroenplanten is iets waar katten het liefst zo ver uit de buurt van blijven, waardoor dit een goedkope, makkelijke en effectieve oplossing is om buurtkatten uit je tuin te houden. Voorbeelden van planten zijn:

 • Ooievaarsbek planten
 • Vuurwerkplanten
 • Citroenverbena planten

Zorg er voor dat je de planten op strategische plaatsen in je tuin neer zet. Als je ze in het midden van je tuin plaatst, zullen de katten alsnog in de hoeken van je tuin lopen wat je misschien niet zou willen. Dit is dan ook de reden waarom we adviseren om ze op plekken te planten waar de dieren het meeste komen, bijvoorbeeld in plekken waar los zand te vinden is in de tuin. Dat zijn plekken waar katten graag komen en ook soms hun behoeftes doen, waardoor dit geen goed middel is om katten uit je tuin te houden.

Het beste middel tegen katten in je tuin blijft voor ons dus wel het plaatsen van deze planten. Echter, zou je ook citroenschillen in je tuin kunnen plaatsen, omdat deze natuurlijk ook een sterke geur afgeven en de katten uit je buurt houden. Echter, vergt dit veel onderhoud, omdat de schillen regelmatig ververst moeten worden als de geur van de schil verdwenen is.

2

Beste dierverjager apparaat

Dierverjager

Ben je geen fan van planten, dan kun je er voor kiezen om een apparaat aan te schaffen als midden tegen katten in de tuin, namelijk een dierverjager. Deze kun je in je tuin plaatsen en die zorgt er voor dat er geen katten meer in de tuin zullen komen.

Deze Gardigo Solar dierenverjager werkt op zonne-energie. Dit betekent dat je geen batterijen of stroom nodig hebt, maar gewoon de zon om je dierenverjager te gebruiken. Dit systeem maakt gebruik van ultrasound en heeft verschillende instelbare frequenties en sensorbereik. Dit geluid kunnen wij zelf niet horen, maar katten hebben een uitstekend gehoor, waardoor het voor hen wel degelijk effect heeft en het beste middel tegen katten in de tuin is zonder planten te hoeven plaatsen.

Daarnaast is er een LED-flitser aanwezig, die geactiveerd kan worden als er in de nacht ineens katten in de tuin te vinden zijn. Verder zorgt de ingebouwde infrarood bewegingsdetector er voor dat het apparaat alleen geluid maakt op het moment dat er een levend wezen voorbij loopt.

Mocht er geen zon aanwezig zijn, niet getreurd, je kunt dan gebruik maken van de USB-aansluiting waarbij je de Solar dierverjager kan aansluiten om stroom. Door middel van een gemakkelijke aardpiek kan dit middel tegen katten in de tuin geplaatst worden, waarna je er jaren plezier van hebt.

Technische gegevens:

 • Bereik: tot 10 m
 • Zonnepaneel
 • Bewegingsmelder: 110
 • LED: Flitslicht
 • Batterijen: 3 x 12 V AA 800 mAh (inbegrepen)
 • Geschikt voor wandmontage incl. grondpennen.
 • Materiaal: ABS
 • Product afmetingen: 91 x 38 x 65 cm (B x H x D)

Frequentie:

 • 1. 195 kHz – 235 kHz voor honden katten vogels en marters
 • 2. 235 kHz – 275 kHz voor vossen wilde zwijnen en wild
 • 3. 275 kHz – 315 kHz voor muizen en andere kleine knaagdieren
 • 4. Alleen LED-knipperen
 • 5. alle frequenties en het knipperlicht
3

Hertshoornolie tegen katten

Hertshoornolie

Hertshoornolie is eigenlijk voor heel veel dingen te gebruiken, maar voornamelijk goed voor het weren van katten in je tuin. Het is dus zeker één van de beste middelen tegen katten in de tuin. Deze Jacob Hooy Hertshoornolie heeft een zeer indringende geur, waardoor dit zeer goed werkt als middel tegen ongewenste dieren zoals katten of insecten in de tuin. Bijkomend voordeel is dus dat het ook insecten kan tegenhouden, waardoor dit het knabbelen of bijten aan voorwerpen in de tuin tegenhoudt. Denk hierbij aan hout waar beesten op bijten die je kunt insmeren met deze Jacob Hooy Hertshoornolie om te zorgen dat dit niet meer gebeurd. Ook zal dit dan de katten tegenhouden, waardoor het een god middel is tegen katten in de tuin.

Je dient hier gewoon je tuin mee te besprenkelen. Naast deze olie, zou je ook korrels kunnen kopen die je gemakkelijk in de tuin kan verspreiden. Deze zullen ook langer blijven liggen, waardoor je minder vaak hoeft aan te vullen om de katten tegen te houden in je tuin.

Het nadeel van deze Jacob Hooy hertshoornolie, is dat het bijzonder erg stinkt. Het verjaagt alle dieren en eigenlijk ook mensen uit uw tuin, dus je moet je wel afvragen of je dat dan wel wilt. We adviseren dan ook om eerst alle andere middelen in deze lijst te gebruiken om je katten je verjagen uit je tuin voordat je overgaat op Jacob Hooy hertshoornolie.

4

Kippengaas tegen katten

Kippengaas

Last but not least, je kunt er ook voor kiezen om kippengaas in je tuin te plaatsen. Als je bijvoorbeeld je tuin gereed maakt om te zaaien of nieuw te beplanten, dan zal een kat hier graag langskomen om zijn behoefte te doen. Dit zorgt er voor dat je proces om te zaaien volledig wordt verstoord en dat wil je natuurlijk niet. Een oplossing die eigenlijk elke tuineigenaar wel kent dan, is het gebruik van kippengaas om je gebied af te sluiten. Katten zullen zich veel minder snel laten zien en dit is behoorlijk effectief. Door het gaas kan een kat namelijk niet graven en daarnaast voelt het onprettig om op te lopen.

Mocht je dus losse aarde of zand hebben in je tuin, kun je dit tijdig bedekken met kippengaas. Na enige tijd leren de katten vanzelf dat de tuin geen geschikte kattenbak is voor ze, waardoor ze vervolgens je tuin zullen verlaten en ook niet meer langskomen, probleem opgelost!

5

Simpele tips voor verjagen van katten

Extra simpele tips

Gebruik water

Je kunt er ook voor kiezen om water te gebruiken om katten te verjagen. Katten hebben een hekel aan water, waardoor dit een beste middel is tegen katten in de tuin. Je kunt een plantenspuit of een tuinslang pakken om in de richting van de kat te spuiten. Je hoeft ze niet kleddernat te maken, maar kunt er wel voor zorgen dat ze een beetje nat worden en schrikken van je reactie. Doe dit een aantal keer en je zult zien dat de katten zich niet meer in je tuin begeven. Het nadeel van dit beste middel tegen katten in de tuin, is dat je het handmatig moet doen en dus geen zorg kunt dragen voor het verjagen van katten als je niet thuis bent.

Ruim afval op

Katten zijn dol op afval of etensresten. Denk bijvoorbeeld aan de vele zwerfkatten die in alle tuin en elke straten op zoek gaan naar wat lekkers te eten. Als jij dus je tuin vol hebt liggen met afval of etensresten, is dat voor een kat een uitnodiging om jouw tuin te bezoeken. Wees de problemen voor en zorg dat je altijd je etensresten opruimt, misschien wel het beste middel om katten uit je tuin te laten.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general