Tuinslang aansluiten op keukenkraan 2024

Wil je je tuinslang aansluiten op de keukenkraan? Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en hebben de beste producten voor jou op een rij gezet. Geschikt voor alle kranen! Bekijk onze opzetstukken en koppelingen op deze pagina en geniet van (warm) water door de keukenkraan rechtstreeks je tuinslang in. Succes!
Tuinslang Aansluiten op Keukenkraan? ➤ Onze Best Geteste Koppelingen / Adapters en tussenstukjes voor de Binnenkraan ➤ ✔Best Getest ✔Beste Prijzen ✔Uitgebreide Reviews
1

GARDENA opzetstuk keukenkraan

GARDENA opzetstuk

Als we spreken over tuinslangen, dan spreken we natuurlijk over Gardena. Het populairste merk als het gaat om al het water rondom het huis. Het merk is het meest gebruikt in Nederland en biedt naast tuinslangen ook koppelstukken om je tuinslang aan te sluiten op je keukenkraan. Op deze manier kun je gemakkelijk vanuit de keuken veel verschillende plekken in en rondom het huis voorzien van water. Deze opzetstuk kraan tuinslang is wat ons betreft de beste en meest makkelijke die er is.

Veel mensen gebruiken deze opzetstukjes, koppelingen of adapters om de tuinslang aan hun keukenkraan te koppelen. De reden hiervoor is dat ze dan warm water kunnen vervoeren naar hun zwembadje dat in de tuin staat, zodanig dat je niet lang hoeft te wachten totdat de zon het water heeft opgewarmd. Tuinslang op keukenkraan is duidelijk eenvoudig met deze Gardena koppelstuk, ook wel kraanverbindingdsstuk genoemd voor binnenshuis.

Hoe tuislang aansluiten op keukenkraan?

Dit is zeer eenvoudig en in enkele stappen gedaan, namelijk:

  1. Je bevestigt eerst de adapter op de schroefdraadgedeelte dat eerder op de kraan is geïnstalleerd.
  2. Vervolgens kun je op de schuifregelaar op de adapter duwen, zodat deze stevig vastgemaakt kan worden aan de binnenkraan.
  3. Daarna kun je aan het uiteinde van het koppelstuk de tuinslang koppelen.
  4. Als deze goed vast zit, kun je zachtjes wat water erdoorheen laten lopen. Op die manier kun je goed zien of de adapter goed vast zit en kun je vervolgens water laten doorstromen.
  5. Wil je de adapter weer van de binnenkraan afhalen, dan druk je gewoon op de schuifregelaar in tegengestelde richting.

Je krijgt bij deze Gardena verbindstuk maar liefst 5 jaar garantie, zodat je weet dat je producten koopt van kwaliteit die gemakkelijk op je binnenkraan te bevestigen zijn. Deze tuinslang adapter voor je binnenkraan is geschikt voor kranen met een m22 binnendraad en m24 buitendraad. Dit houdt eigenlijk in dat de kraankop 22mm breed mag zijn, of 24mm breed. Je krijgt voor de 24 variant een extra ringetje meegeleverd, zodat je die kan gebruiken om het verschil in millimeters goed te maken. Doorgaans hebben alle kranen in Nederland de 22 of 24 variant, waardoor je dit koppelstuk eigenlijk op elke binnenkraan in huis kan gebruiken.

Je moet er allereerst wel voor zorgen dat je de pelatorstraalkop vervangt voor degene die door Gardena is meegeleverd bij je pakket. Op die manier kan je de adapter gemakkelijk aansluiten op je binnenkraan en daarna de tuinslang, zodat je je tuinslang kan aansluiten op de binnenkraan.

Voorbeeld hoe de Gardena aangesloten kan worden

2

Hozelock Tuinslang adapter keukenkraan

Hozelock

Op zoek naar een opzetstuk kraan tuinslang? Als je niet het uiteinde van de binnenkraan wilt vervangen, dan kun je er ook voor kiezen om via de Hozelock adapter druk uit te oefenen op de kraan, zodat er geen water aan de zijkant langs kan. Je schroeft deze adapter er dan dus niet op, maar je duwt hem als het ware tegen de kraan aan, zodat er geen water aan de zijkanten weg kan.

Het voordeel van deze Hozelock, is dat hij zowel voor een ronde, ovale als een vierkante kraan geschikt is. Hierdoor kun je je tuinslang op keukenkraan aansluiten en hoef je je verder geen zorgen te maken over het steeds vervangen van bijvoorbeeld je pelatorstraalkop van je kraan.

Ook Hozelock heeft een video gemaakt over hoe hun product aan te sluiten is op de binnenkraan in de keuken.

Zoals je in de video van de kraanadapter kunt zien, worden er rubberen ringetjes bijgeleverd die je kunt aansluiten op de kraan. Ze hebben verschillende waterdieven gemaakt. Je zou denken dat, bij het hard bevestigen van deze waterdief op de kraan, dat deze krassen krijgt of beschadigd wordt.. maar niets is minder waar! Echter, moet je wel goed opletten dat je de waterdief goed monteert. Je dient de video hierboven goed te bekijken, omdat je anders de kraan aansluiting tuinslang kan zien losspringen van de waterdief en dan dus je hele keuken nat hebt. Tuinslang aansluiten op kraan zonder schroefdraad? Geen probleem! Hiervoor kan je de waterdief gebruiken. Dit is een koppelstuk keukenkraan tuinslang waarbij je eigenlijk aan de bovenkant van de kraan druk zet tegen de onderkant. Dit koppelstuk tuinslang is daarvoor perfect!

3

De koopgids voor tuinslang op keukenkraan adapters

Koopgids voor keukenkraan adapters
Kan je de tuinslang aansluiten op een Gröhe kraan?

Ja, deze tuinslang adapters zijn geschikt voor nagenoeg alle merken kranen. Een bekend merk als Gröhe heeft bijvoorbeeld een 22mm schroefdraad kop, waardoor je deze gemakkelijk kan vervangen door het bijgeleverde opzetstukje van Gardena. Daarnaast kan je een waterdief ook aansluiten op je Gröhe kraan. De kraan is namelijk gemaakt van RVS en dit zorgt er dan ook voor dat de waterdief geen krassen maakt op je mooie dure kraan.

Tuinslang aansluiten op keukenkraan zonder schroefdraad?

Geen probleem! Hiervoor gebruik je dan dus gewoon een waterdief, waarbij je eigenlijk aan de bovenkant van de kraan druk zet tegen de onderkant, zodat je eigenlijk zorgt dat door het druk zetten er geen water aan de zijkant of bovenkant uit kan komen. Op die manier loopt het soepeltjes voor je tuinslang heen en kun je dus zonder problemen en schroefdraad je water laten lopen door je tuinslang.

Hoe sluit je een tuinslang aan op de kraan?

Dit kun je op verschillende manieren doen zoals we hierboven al hebben toegelicht in dit artikel. De belangrijkste is echter het gebruik maken van de producten van Gardena. Daar is een gebruiksaanwijzing bijgeleverd en ook opzetstukjes om je kraan ready te maken op gekoppeld te worden aan je tuinslang.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general