Kobo Clara HD – E-reader Review

Pluspunten
  • Unieke Comfortlight PRO
  • Zeer compacte en lichte e-reader
  • Scherp geprijsd
Minpunten
  • Geen bijgeleverde accu
  • Met 6 inch kleiner dan andere e-readers

Op zoek naar de meest compact en lichte e-reader op de markt? Look no further: de Kobo Clara HD zal aan al je wensen voldoen! Het 6 inch HD-scherm met een resolutie van 1440×1072 en 300 dpi zorgt ervoor dat al je teksten gedetailleerd worden getoond: alsof je een fysiek boek leest. Ben je toch op zoek naar een exemplaar met een groter scherm? Bekijk dan eens de Kobo Libra H2O e-reader. Het leescomfort is zelfs aanwezig is direct zonlicht, aangezien het E-ink-scherm geen irritante weerglans geeft: je ogen krijgen een rustgevend beeld te zien.

Het E-Ink Carta HD-beeldscherm geeft de tekst weer alsof het op papier gedrukt staat. Het scherm heeft een resolutie van 1440×1072 en 300 dpi, dus de tekst wordt zeer gedetailleerd weergegeven. Door het E-ink-scherm kun je comfortabel lezen, zelfs in direct zonlicht. Het scherm geeft namelijk geen vervelende glans of schittering, waardoor je ogen een rustiger beeld voorgeschoteld krijgen.

Tot 6.000 ebooks kun je kwijt op de Kobo Clara HD met een ingebouwd geheugen van 8GB. Om zoveel te lezen, heb je natuurlijk ook een goede ingebouwde accu nodig, toch? Check! Maar liefst dertig dagen houdt deze het vol, indien hij volledig opgeladen is. De opmaak van deze duizenden boeken kun je bovendien zelf bepalen: er zijn meer dan vijftig lettergroottes en maar liefst elf lettertypen beschikbaar. Ook kun je de pagina-uitvulling, pagina-marges en regelafstand instellen. Ook bevat de e-reader een ingebouwd woordenboek: onbegrijpelijke woorden? Da’s voor jou verleden tijd!

Net zoals bij de voorgaande e-readers, kun je ook bij de Kobo Clara HD de lichtintensiteit instellen. Op basis van jouw ingestelde ‘bedtijd’ zal de lichtstand naar een zachtere tint veranderen. Hierdoor krijgt je geen last van een verstoorde nachtrust door een teveel aan blauwlicht. 

Dus ben je op zoek naar een compacte, kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke e-reader met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding? Ga dan voor deze e-reader!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general