Kobo Libra H2O – E-reader Review

Pluspunten
  • Meest populaire E-Reader 2022
  • Waterdicht
  • Superlange accuduur
  • Fysieke bladerknoppen
Minpunten
  • Geen adapter meegeleverd
  • Opslagruimte (8 GB) niet uitbreidbaar

De beste e-reader van 2022 is ongetwijfeld de Kobo Libra H2O. De waterdichte Kobo Forma verscheen in 2018, maar met de Kobo Libra H2O is er nu een kleiner én bovendien goedkoper alternatief op de markt gekomen. Met een intern geheugen van 8 GB, een 7 inch Carta E Ink HD-touchscreen scherm (iets kleiner dan de Kobo Forma) en een gewicht van slechts 192 gram behoort deze Kobo tot de toppers in de e-reader wereld. De beeldscherpte van 300 ppi is bovendien de beste resolutie die op dit moment te koop is, waardoor je boeken zowel in de felle zon als in de duisternis te lezen zijn. Daarnaast is de Kobo Libra H20 waterdicht tot twee meter diep (IPX8), waardoor hij een val in het zwembad zou moeten overleven!

Het leescomfort wordt ’s avonds versterkt, doordat de verlichting van ComfortLightPRO is: behalve de felheid is ook de lichtkleur van de frontale schermverlichting in te stellen. Hierdoor kan je blauw licht weg filteren en blijft er een warme verlichting over: geen verstoring van je dierbare nachtrust!

Wat daarnaast opvalt aan deze e-reader, is het asymmetrische, slanke design en de bladerknoppen op de rand van het apparaat. Je leest het goed: de fysieke bladerknoppen zijn terug van weggeweest! Hierdoor kun je de e-reader eenvoudig met één hand bedienen, wat nog makkelijker wordt gemaakt doordat de kant met de bladerknoppen wat dikker is en naar voren steekt. Ten slotte ligt de e-reader makkelijk in de hand door de licht geribbelde achterkant. Leescomfort: check.

En de leesinstellingen? Die zijn meer dan aanwezig. Zo kan je – zoals bij andere kobo’s – uit maar liefst twaalf verschillende lettertypes kiezen en kan je ook de marges, regelafstand en lettergrootte instellen. Daarnaast zie je je leesvoortgang per boek én per hoofdstuk.

De Kobo Libra H20 is ten slotte verkrijgbaar in het zwart en wit.

Nadelen? De opslagruimte van 8 GB is niet uit te breiden met een SD-kaart. Met 8 GB aan opslag is er echter ruimte voor duizenden e-books, dus of dat zo nodig is? Ook wordt er geen adapter meegeleverd; enkel een micro usb-kabel is inbegrepen.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general