Michelin CrossClimate 225/55 R19 103W – All Season Banden Review

Pluspunten
  • Beste rijcomfort
  • Goede grip op droge én natte wegen
  • Laag benzineverbruik
  • Zeer goede levensduur
Minpunten
  • Bij hoge snelheid wel snelle slijtage

Ben je bekend in de wereld van de beste all season banden? Dan ken je sowieso de banden van Michelin CrossClimate. Dit Franse merk komt telkens weer als de beste naar voren bij alle (inter)nationale tests naar all season banden. Hoe komt dit? En scoren ook de banden in deze top 4 beste all season banden 2022 hoog?

Ook wij hebben deze beste all season banden getest op zowel een droog als op een nat wegdek. Hieruit bleek dat het Franse bandenmerk met deze beste all weather all season banden absoluut niet teleurstelt. Kort gezegd zien we dat ze het uitstekend doen op een nat wegdek, dat ze nauwelijks geluid maken en dat ze daarenboven een zeer goede levensduur hebben.

De groeven van de allseasonbanden van Michelin CrossClimate zijn uniek en behoren wel tot de all season banden test consumentenbond. Het ingestoken profiel heeft een zogenaamde V-Ramp. Het zijn zeer goede all season banden en worden ook wel vierseizoenenbanden genoemd. Hiermee kunnen de banden zich in de sneeuw vastbijten. Ook zal er een goede weerstand tegen aquaplaning zijn. Ze bieden grip bij sneeuw, waardoor ze de kwaliteiten van een winterband hebben. Maar ze bieden ook controle bij droge én natte weersomstandigheden, waardoor ze ook over de talenten van een zomerband beschikken. Belangrijk om te weten is dat deze all season banden wel minder goed presteren dan winterbanden op een ijzig wegdek.

De levensduur van deze beste 4 seizoenen banden is daarnaast tienduizenden kilometers langer dan zijn voorganger. De levensduur ligt rond de zestig duizend kilometer, wat dan wel weer minder lang is dan andere duurzamere beste all season banden op de markt.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general