NOKIAN 175/65 R15 84H – All Season Band Review

Pluspunten
  • Middelste prijssegment
  • Nokian is winterbandenspecialist
  • Betrouwbaar & veilig
  • Verbeterde duurzaamheid
Minpunten
  • Is ‘slechts’ goedgekeurd tot 210 km/h

Op naar de volgende in de top 4 beste all season banden van 2022: de all season band van het Finse merk Nokian. Het is duidelijk dat deze all season banden van Finse makelij komen: het is een Fins merk, van oorsprong uit de plek Nokia. En dit valt te merk! Op sneeuw doen deze all season banden het namelijk fantastisch. Op droog wegdek zien we helaas wel enkele tekortkomingen: er zijn veel stuurcorrecties nodig. De band lijkt daarnaast ook nog eens vertraagd te reageren op stuurcommando’s.

Je leest het: dit is vooral een allseasonband die meer op de winter dan op de zomer is georiënteerd. Ze hebben een goede slijtvastheid en scoren daarnaast goed op verbruik: ze zijn zuinig. Op sneeuw, ijs en een nat wegdek rijd je perfect. Zeker op het remmen op sneeuw scoort deze all season band van Nokian perfect.

Dit is eigenlijk een perfecte all season band voor kleinere, middelgrote en iets grotere auto’s. Door de samenstelling van de structuur van de band heeft deze een toegenomen levensduur. Er is immers minder rolweerstand, waardoor de band langer zal meegaan dan een andere band zonder desbetreffende structuur

Ken je het merk Nokian eigenlijk al? Ze staan voornamelijk bekend omwille van hun veiligheid en betrouwbaarheid. Ook leuk: het is ’s werelds meest noordelijke fabrikant van banden. Sneeuw: check! Ze hebben dus Scandinavische roots en dat blijkt duidelijk uit hun expertise in deze all season banden. Duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid worden door Nokian hoog in het vaandel gedragen.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general