Beste Alcoholvrij bier 2024

Wil jij graag een biertje drinken, maar ben je wel op zoek naar alcoholvrij bier? Wij hebben een lijst gemaakt met de beste 0.0% biertjes en de lekkerste voor jou op een rij gezet. Deze zijn beoordeeld op basis van eigen ervaring en reviews van meer dan 1.000.000 gebruikers van de bier review app Untappd. Lees snel verder welk biertje JIJ móét drinken!
beste alcoholvrije bier 0.0 2022

Geschreven door:

Laura van Doorn

1

Heineken 0.0

Heineken
Pluspunten
 • Meest populaire alcoholvrije bier
 • Best beoordeeld door de consumenten
 • Meest bekende pils-merk ter wereld
 • Allereerste 0.0 bier ooit gemaakt
Minpunten
 • Geen

Natuurlijk mag Heineken niet ontbreken in deze lijst met beste alcoholvrij bier 2024. Deze beste 0.0 bier behoort tot de lekkerste alcoholvrije bieren, vooral door zijn frisheid. Heineken wordt wereldwijd door iedereen gedronken en ook deze 0.0 variant is immens populair. Ook in de Formule 1 wedstrijden wordt er bijvoorbeeld reclame gemaakt met dit lekkerste 0.0 bier, waardoor het ook een wereldwijd bekend biertje is. Het voordeel is dan ook dat je dit door heel de wereld kan gaan drinken. Het beste 0.0 pils van de wereld komt van Nederlandse bodem, das ook fijn he ;).

Heineken maakt in zijn alcoholvrije bier gebruik van een unieke A-gist. Dit houdt in dat ze een heerlijk verfrissend en fruitige smaak kunnen meegeven aan deze 0.0 variant. Het bevat lichte tonen van mout en je hebt echt het gevoel dat je gewoon een ouderwets Heineken biertje aan het drinken bent. Het heeft een licht bittere afdronk, zoals dat hoort bij een perfect pilsje. Bij deze beste 0.0 bier kun je de kwaliteit die al sinds 1873 wordt gebrouwen in ons eigen Nederland: met natuurlijke ingrediënten en een verfrissende smaak danzij de unieke A-Gist. Proef het zelf en beoordeel zelf of dit het beste alcoholvrije 0.0 biertje is dat je ooit gedronken hebt!

Dankzij de fruitige aroma’s en lichte tonen van mout is de smaak intens goed. Het mooie aan deze Heineken 0.0 bier is dat het twee keer wordt gebrouwen. Er wordt in de tweede keer namelijk de alcohol verwijderd en wort het gemend met natuurlijke smaken.

Het andere voordeel aan dit biertje, is dat je er eigenlijk elk moment van de dag van kunt genieten, vooral om dat het zo’n fris biertje is. Heineken 0.0 is er van overtuigd dat elk biertje een beloning moet zijn voor degene die het biertje drinkt en daardoor hebben ze hun uiterste best gedaan voor dit beste alcoholvrije biertje. Er wordt dan ook enkel gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Of de smaak hetzelfde is van een geweonen Heineken? Nee, dat is natuurlijk niet mogelijk zonder de alcohol. Echter, heeft het wel dezelfde karakteristieke fruitige aromoa’s, maar bevat het wel ook lichte tonen van mout. Er worden verder wel dezelfde waardes van water, gerstemout, hopextract en A-gist gebruikt, maar die worden aangevuld met een natuurlijke smaak.

Of dit het lekkerste 0.0 bier is, dat moet je zelf gaan bepalen. Wel is het zo dat het wereldwijd het meest populaire 0.0 biertje is dat gedronken wordt en ook geaccepteerd in de wereld van bierdrinkers. Als je een 0.0 liefhebber bent, dan mag deze van Heineken je zeker niet ontbreken!

2

Hertog Jan 0.0

Hertog Jan
Pluspunten
 • Populairste 0.0 bier uit het Zuiden
 • Beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Lekker bij Pittige, Kip en visgerechten
Minpunten
 • Niet dezelfde smaak als de echte Hertong Jan pils

Hertog Jan 0.0 kan niet ontbreken in de lijst met lekkerste alcohol vrij bier 2024. Deze beste 0.0 pils bevat dezelfde ingrediënten en aandacht als dat besteed is aan de echte pilsener van Hertog Jan, kortom verrassend verfrissend en heerlijk voor elke gelegenheid! Uitgebalanceerd in smaak, zoals ze zelf aangeven over de beste 0.0 bier. Daarnaast is het een licht bitter biertje, wat we gewend zijn van de Hertog Jan varianten. Daartegenover ontvang je een fruitig en heerlijk verfrissend biertje, wat kenmerkend is voor een 0.0 biertje.

Beste 0.0 biertje Hertog Jan in Cijfers

KarakterVerrassend verfrissend
TypeAlcoholvrij bier
SmaakFruitig, verfrissend met een licht bittertje
KleurGoudblond
Alcohol%0,0
Drinktemp. 3°C

Waarom dit één van de lekkeste 0.0 bieren is? Omdat ze bij Hertog Jan niet genoegen nemen met iets dat beter kan. Er werd de afgelopen jaren continu gewerkt aan een verbeterd recept voor de 0.0 variant van Hertog Jan. Het is tenslotte een biertje dat in de top 3 staat van meest gedronken pilseners in Nederland en daarbij hoort ook een 0.0 variant. Kwaliteit staat voorop en daardoor is er met een kersvers recept – wat wel is gebaseerd op de pilseren – om de kenmerkende smaak van de pilsener te behouden. Dat zorgt er voor dat dit biertje behoort tot de lekkerste alcoholvrije bieren van geheel Nederland!

3

Brand IPA Alcoholvrij

Brand IPA
Pluspunten
 • Beste Alcoholvrije speciaalbier
 • Smaakt als een échte IPA
 • Kwaliteit zoals je van Brand gewend bent
Minpunten
 • IPA bevat een speciale afdronk waar je fan van moet zijn

Het beste alcoholvrije speciaalbier is toch wel de Brand 0.0 IPA die je hier boven ziet! Deze IPA is de eerste 0.0 ooit gemaakt en komt van niemand minder dan de Brand brouwerij, ook van Nederlandse bodem. Het merk staat bekend om zijn IPA en Pilsener natuurlijk, maar ook deze alcoholvrije speciaalbier is heerlijk fris en mag toch zeker wel tot de top 5 beste 0.0 bieren behoren! Het heef teen andere smaak als de pilsener 0.0 bieren en daarnaast heeft IPA natuurlijk sowieso een aparte smaak.

De betekenis van IPA komt uit het Engelse kolonialisme. Daar werd het bier destijds naar India gebrahct. Volgens de oude verhalen waren de Britse soldaten erg hongerig naar bier, die in India de orde bewaarden. Ze verlangden naar hun bier van thuis, maar dat bier overleefde helaas nooit de vier maanden durende zeereis. Hierdoor wist de bierbrouwer uit Engeland George HOdgson een idee te bedenken om meer hop en alcohol aan het bier toe te voegen. Hierdoor bleef het bier langer houdbaar. IPA was daarmee geboren!

In tegenstellen tot een normale IPA, waar extra hop en alcohol aan het bier wordt toegevoegd, is dat bij de Brand IPA 0.0 natuurlijk niet het geval. Deze beste 0.0 bier bevat geen alochol en behoort tot de top 10 alcoholvrij bier en is een speciale IPA. Brand India Pale Ale 0.0% is een alcoholvrije IPA. De fruitige geuren van deze Brand IPA 0.0 zijn ontstaan door dryhoppen met Cascade, Amarillo en Mosaic hoppen.

4

Affligem Blond 0.0

Affligem
Pluspunten
 • Populairste alcoholvrije blond biertje
 • Van Vlaamse bodem
 • Verfrissend goed
Minpunten
 • Minder geschikt als alcoholvrij bier dan de Brand IPA

Het is het populairste alcoholvrije blond bier dat er is momenteel met ruim 20.000 ratings op Untappd, en dat is niet voor niets! Affligem is natuurlijk een van de meest populaire speciaalbieren die er wereldwijd gedronken worden. Het is dan ook in 50+ landen verkrijgbaar en je zult het op veel kroegenmenu’s zien staan als je ergens random binnen komt. De 0.0 variant mag dan ook niet ontbreken bij Affligem.

Echter, moeten we er bij zeggen dat de meningen verdeeld zijn over deze beste alcoholvrije speciaalbier. Je moet het natuurlijk zelf ervaren, maar of jij hem tot je lekkerste 0.0 bieren gaat laten behoren, is aan jou. Blond bier is toch iets minder geschikt voor een 0.0 variant, vooral omdat de Affligem Blond origineel een kenmerkende smaak heeft die je niet proeft als je de alcoholvrije variant gaat proberen.

Deze top 5 alcoholvrije bieren bevat deze Affligem Blond 0.0% omdat het een Belgisch Blond abdijbier is met een rijke smaak. Daarnaast heeft het een zachte fruitigheid en ook een mild bittere afdronk, zoals dat hoort bij Affligem Blond. Daarnaast is het bekroond met een oged stevige schuikraag, ondanks dat het een 0.0 biertje is.

5

Vragen over Alcoholvrij bier:

De 0.0 Bier Koopgids
Wat is het beste alcoholvrije bier?

Hierover verschillen we allemaal van mening. De meest populaire is de Heineken 0.0% pilsener met maar liefst 100.000 positieve reviews wereldwijd! Als we kijken naar speciaalbier, dan wordt de IPA van Brand verkozen boven bijvoorbeeld een Affligem Blond 0.0% alcoholvrij biertje.

Zit er écht geen alcohol in alcoholvrij bier?

Niet altijd, in Nederland mogen mogen bierne met 0,1% alochol, alcoholvrij bier genoemd wordne. Echter, laten veel merken in Nederland zien met een 0.0 etiket dat er helemaal geen alcohol aanwezig is. Echter, als je kijkt naar bijvoorbeeld het Duitse Wasteiner en Erdlinger “alcoholfrei” bier, dan zit daar 0,5% alcohol is. Let dus goed op het etiket als je zeker wilt zijn dat je geen alcohol nuttigt.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general