Beste Dagcrème met SPF 2024

In dit artikel vind je de beste dagcrème van 2024. Wij onderzochten diverse dagcrèmes op effectiviteit, betaalbaarheid en duurzaamheid en kwamen tot een top vier beste dagcrèmes van 2024.
Olaz Total Effects Touch of Sunshine - Dagcrème met SPF
1

Olaz Total Effects Touch of Sunshine

Olay
Pluspunten
 • Licht zelfbruinend
 • Makkelijke dispenser (pompje)
 • Bevat dagcrème SPF 12
 • Niet-comedogeen (verstopt poriën niet)
 • Beste gezichtscreme met SPF
Minputen
 • Beetje vettig

Uit alle onderzoeken die we deden naar de beste dagcrème met SPF van 2024, kwam de Total Effects Touch of Sunshine van het alom bekende merk Olay als beste uit de bus. Wil je zonder strepen geleidelijk een zomerse gloed en wil je bovendien een dagcrème met SPF? Dan ben je bij deze beste dagcrème van Olay bij het juiste adres gekomen. Dit is de beste gezichtscrème met SPF.

Deze hydraterende crème bevat zelfbruiner, wat zorgt voor een gelijkmatige, natuurlijke en zonnige gloed. De dagcrème zorgt bovendien voor maar liefst zeven andere voordelen: het vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpeltjes, het geeft de huid een zonnige gloed, het egaliseert zichtbaar de huidtint, het vermindert de zichtbaarheid van donkere vlekjes, het verzacht en egaliseert de huidstructuur, het helpt de huid gehydrateerd te blijven en de crème zorgt ten slotte voor kleiner uitziende poriën. Je ziet het: maar liefst zeven voordelen in één flesje. De SPF (Sun Protection Factor) 12 beschermt je huid bovendien tegen schadelijke UV-straling. SPF geeft immers aan hoeveel uv-straling je dagcrème kan absorberen en/of reflecteren, waardoor het je huid niet zal kunnen beschadigen en je zorgeloos door het zonnetje kan lopen zonder enige kans op verbranding door de schandelijke uv-straling.

De dagcrème is ten slotte niet-comedogeen. Niet-wat? Comedonen zijn verstopte poriën. Deze crème wordt dus aanbevolen voor mensen met een vette huid of met acne. Het niet-comodogene keurmerk is daarom zeer belangrijk bij het nemen van een beslissing voor je huidverzorging.

Je brengt de crème liefst twee keer per dag aan op een gereinigd gezicht én op de hals, om vervelende verkleuringen te vermijden. Je gebruikt de crème niet rond de ogen en/of op de oogleden. Hier gebruik je beter speciale oogcrème voor. Ook rond de wenkbrauwen en de haarlijn doe je best voorzichtig met deze dagcrème. Na het aanbrengen van de crème, was je je handen.

2

Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release

Estée Lauder
Pluspunten
 • Bevat dagcrème SPF 15
 • Getinte dagcrème
 • Zeer gespecialiseerd merk
 • Beste dagcreme spf 15
Minpunten
 • Prijzig

Op nummer twee in onze top dagcrèmes met SPF is de Day Wear Sheer Tint Release Dagcrème van het merk Estée Lauder te vinden. Ook dit is een getinte dagcrème die zich aan de huidskleur zal aanpassen, waardoor opvallende verkleuringen verleden tijd zijn en je met een subtiel doch zonnig tintje door het leven zal kunnen gaan.

Deze populaire anti age dagcrème met spf leidt bij zorgvuldig gebruik tot een vermindering van de allereerste tekenen van huidveroudering. Denk hierbij aan een doffe huid of van die vervelende fijne droogtelijntjes. Dit is de ideale dagcrème voor de droge huid met spf. Doordat dit een moisturizer is, zorgt het voor een subtiele doch stralende tint. Het zal je huid een egale en frisse gloed geven.

Doordat deze beste dagcrème SPF 15 bevat, zal het je gezicht beschermen tegen de schadelijke uv-stralen van de zon, zoals UV-A en UV-B stralen. Hoe hoger de SPF, hoe beter je beschermd zult zijn. Hierdoor zul je je huid mooi én bovendien gezond houden. UV-stralen zijn bovendien verantwoordelijk voor maar liefst tachtig procent van de huidveroudering. Uit onderzoek blijkt dat zeer veel mensen zichzelf niet voldoende beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Het is ook belangrijk om te weten dat je jezelf meerdere malen per dag moet insmeren, om de optimale bescherming te bereiken. De beschermingsfactor in een dagcrème is dus een zeer belangrijke factor die mee zou moeten spelen bij het uitkiezen van de beste dagcrème voor jouw gezicht en hals. Bekijk dus telkens de lijst met ingrediënten vooraleer je een crème aankoopt, om zo slechte aankopen te vermijden. Deze crème van Estée Lauder bevat SPF15 en bevat dus een goede beschermende factor tegen de negatieve effecten van verbranding van de huid. Het is de ideale dagcrème voor de gevoelige huid met spf. Zoek je een spf 30 dagcrème? Lees dan verder!

3

NIVEA Essentials Sensitive SPF 15 Dagcrème

NIVEAI
Pluspunten
 • Meest betaalbare dagcrème
 • Bevat dagcrème SPF 15
 • Drievoudige werking
 • Bevat geen kleurstoffen, parabenen of parfum
Minpunten
 • Enkel voor de gevoelige huid

Op naar de nummer drie in de top beste dagcrèmes met SPF; de Essentials Sensitive Dagcrème van het merk NIVEAI, verrijkt met zoethoutextract en druivenpitolie. Deze dagcrème bevat een unieke formule met onder andere SPF 15, wat helpt in de strijd tegen schadelijke effecten van zonnestralen en vroegtijdige huidveroudering.

Bovendien bevat deze beste dagcrème met SPF geen kleurstoffen, parabenen en parfum. Hierdoor kalmeert de crème huidirritaties, vermindert het roodheid en verzacht het het vervelende gevoel van trekkerigheid. Het hydrateert ten slotte intensief en ondersteunt de natuurlijke weerstand van je huid tegen allerlei irritaties.

Het is belangrijk om direct contact met de ogen te vermijden en om de huid regelmatig in te smeren om tot optimale resultaten te komen. Deze dagcrème is ten slotte voornamelijk te gebruiken bij een gevoelige huid, aangezien het net deze crème intensief hydrateert en omdat het huidirritaties kalmeert. Samengevat: deze beste dagcrème met SPF zorgt voor een egale en veerkrachtige huid.

4

Biodermal Dagcrème Droge & gevoelige huid

Biodermal
Pluspunten
 • Dikwijls in de aanbieding
 • Bevat dagcrème SPF 15
 • Veganistisch
Minpunten
 • Negatieve bijwerkingen

Last but not least: de hydraterende dagcrème van het bekende merk Biodermal voor de droge en de gevoelige huid. Ook deze crème heeft een drievoudige werking. Ten eerste verzacht het de gevoelige huid op basis van meerdere hydraterende ingrediënten, wat de weerbaarheid van de droge huid versterkt. Ten tweede voeden ingrediënten als Vitamine B3 en Shea Butter de natuurlijke huidbarrière: ze verbeteren de natuurlijke vochtbalans en vullen tekorten van de droge huid aan. Ten slotte bevat deze beste dagcrème SPF 15, wat de huid optimaal beschermt tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. Bescherming tegen kwalijke invloeden van buitenaf: check!

Om te komen tot een optimaal resultaat, gebruik je deze beste dagcrème in combinatie met de nachtcrème van Biodermal. Ook is het belangrijk om de beste dagcrème in de ochtend licht in te masseren op een gereinigde huid en om – uiteraard – de ogen hierbij te vermijden.

Ook goed om te weten: deze beste dagcrème is dermatologisch getest en pH huidneutraal. De crème bevat aldus vooral milde bestanddelen die met zorg zijn samengesteld. Het is een rijke en effectieve crème met allerlei verzachtende kenmerken die hierboven reeds beschreven werden.

5

Tips voor Dagcrème met SPF

De Dagcrème met SPF Koopgids
Wat is SPF in dagcrème?

SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft aan hoe lang je veilig in de zon kunt zitten zonder de schadelijke effecten van de zonnestralen te ervaren. Het is als het ware de beschermingsfactor tegen de zon en het zorgt ervoor dat je zorgeloos van het zonnetje kunt genieten. Stel je voor: je hebt een lichte huid. Zonder gezichtscrème met spf verbrand je na een kwartier in de zon. Je smeert je vervolgens in met een gezichtscrème SPF 3: je kan nu drie keer zo lang in de zon zitten: drie kwartier! Een dagcrème met SPF behoort dus zeker tot je basisuitrusting in de lente en in de zomer! Ook voor een dagcrème met spf 30 of een dagcrème met spf 50 kun je terecht bij onze aanbieders.

Waarom heb je dagcrème nodig?

Een goede dagcrème spf 30 zorgt voor de hydratatie van de huid en de ondersteuning van de huidbarrière. Wil je huidveroudering voorkomen? Dan is dagcrème je way to go. Zonnebescherming – een dagcrème met SPF – werkt ten slotte effectief tegen vormen van huidkanker. Bijna alle vormen van huidkanker zijn immers zongerelateerd. Breng je veel tijd in de buitenlucht door? Dan is het dus belangrijk om een goede dagcrème met SPF 30 te kopen en jezelf meerdere keren per dag in te smeren! Zoek je een dagcrème met factor 50, dan moet je even verder kijken. Een gezichtcreme spf 50 is immers moeilijk te vinden.

Hoe past dagcrème in een effectieve huidverzorgingsroutine?

Een goede skin care routine bestaat uit verschillende stappen. Allereerst start je met het reinigen van je gezicht met bijvoorbeeld micellair water. Vergeet hierbij ook je hals niet. Hierna gebruik je toner om het overbleven vuil te verwijderen. Ten derde is een oogcrème belangrijk: de huid rond je ogen is dun en teer en je ziet er de allereerste tekenen van ouderdom. Zorg dus voor een intensieve verzorging om veroudering te voorkomen en gebruik een degelijke oogcrème. Afsluiten doe je met een goede dagcrème met spf: het helpt het herstellend vermogen van de huid, waardoor je huid soepel zal aanvoelen.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general