Beste Probiotica 2024

De beste probiotica van 2024 vind je hier. Het gaat hier niet over gefermenteerde zuivelproducten - zoals yoghurt - maar om voedingssupplementen - zoals capsules met probiotica - die je verstoorde darmflora herstellen. Maar welke supplementen behoren nu tot de beste probiotica van 2024? Wij hebben getest op smaak, effectiviteit en kosten en kwamen tot het volgende lijstje met de beste probiotica van 2024!
Orthica Orthiflor Original - Probiotica Review
1

Orthica Orthiflor Original Probiotica

Orthica
Voordelen
 • Bevat Pro-Motor
 • Bekendste merk voor probiotica
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen
 • Lost niet altijd goed op in water

Welke probiotica capsules zijn het beste in 2024? Dat is de Orthiflor Original Probitioca van het merk Orthica. In normale omstandigheden bevatten jouw darmen melkzuurvormende bacteriesoorten. Met maar liefst één miljard bacteriën behoren deze capsules van Orthica tot de beste probiotica van 2024.

Deze probiotica capsules van Orthica bevatten Pro-Motor voor de ultieme overleving van de bacteriën in je darmen. Hierdoor produceren de bacteriën immers veel sneller zuur, waardoor het zure milieu in de maag hen niks meer kan doen. Ook is het inweken van het poeder niet nodig: je kan het direct na het oplossen innemen. Dat scheelt weer tijd. Dus vraag je je af: “Welke probiotica is het beste?”, dan geven wij deze van Orthica als antwoord!

Het is belangrijk om de capsules op te lossen en door te roeren in lauwe vloeistof, aangezien de bacteriën in de capsules in een slaaptoestand zijn gebracht. Hierdoor kunnen ze voor een langere periode opgeslagen worden. Maar… De bacteriën in de probiotica hebben het lauwe water nodig om tot leven te komen. Waarom dit lauw moet zijn? Bacteriën overleven een stuk minder goed in koude vloeistoffen!

Deze probiotica capsules neem je bij voorkeur één keer per dag op een lege maag. Hierdoor zijn de levensvatbare bacteriën minder lang in de maag aanwezig. Er worden dan ook geen spijsverteringssappen aangemaakt, wat de kans op overleven van de bacteriën vermindert. Daardoor is die lege maag belangrijk! Je kan de inhoud vervolgens oplossen in lauwe vloeistof, roeren en opdrinken. Smakelijk!

Ter specificatie: deze beste probiotica van 2024 bevat bacteriën uit negen verschillende bacteriestammen, namelijk:

 • Bifidobacterium bifidum
 • Bifidobacterium lactis
 • Enterococcus faecium
 • Lactobacillus casei
 • Lactobacillus gasseri
 • Lactobacillus paracasei
 • Lactobacillus plantarum
 • Lactobacillus salivarius
 • Lactococcus lactis
2

Lucovitaal Probiotica Voedingssupplement 

Lucovitaal
Voordelen
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Meest populaire merk op de markt
 • Vaak in de aanbieding
Nadelen
 • Bevat slechts zes bacteriestammen
 • Vieze smaak

Bij de zoektocht naar welke probiotica het beste is, kwamen we bij de Lucovitaal Probiotica Voedingssupplementen op de tweede plek. Misschien heb je een voorkeur voor kauwbare probioticatabletten? Dan ben je hier aan het juiste adres voor tabletten met maar liefst 900 miljoen bacteriën uit zes verschillende bacteriestammen, namelijk:

 • Enterococcus faecium
 • Bifidobacterium longum
 • S. thermophilus
 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus plantarum
 • Bifidobacterium breve

Is er sprake van een verstoorde werking van je darmmicrobioom door een antibioticakuur? Dan neem je deze beste probiotica kauwtabletten van 2024. Ze beschermen immers het darmmicrobioom en verkleinen hierdoor de kans op wederkerende infecties.

Maar hoelang moet je deze probiotica gebruiken? Wel, het is belangrijk om dit echt een paar maanden vol te houden om zo de darmflora helemaal terug in balans te krijgen. Indien de buikloop voorbij is, is het namelijk vaak zo dat de darmflora toch nog enorm ontregeld is. Stop dus niet meteen met probiotica na een paar weken of wanneer de klachten verminderen.

En waarom zou je deze nu kiezen als beste probiotica tabletten van 2024? Wel, het merk Lucovitaal brengt enkel en alleen zeer kwaliteitsvolle voedingssupplementen op de markt en kent een lange geschiedenis aan succesvolle producten. Deze probiotica doet hier absoluut niet voor onder. Hun motto is dan ook: “Beste gezondheidsproducten voor de scherpste prijs, gegarandeerd.”

3

GOODBIOME+ – Premium Probiotica & Prebiotica 

GoodBiome+
Voordelen
 • Internationaal zeer goed aangeschreven merk
 • Goede (munt)smaak
 • Boost van 20 miljard bacteriën
Nadelen
 • Relatief prijzig

Het merk dat niet kan ontbreken in de zoektocht naar de beste probiotica van 2024, is GoodBiome+. Met hun product zorgen zij voor een goed werkende darmflora, van belang voor een goede spijsvertering. Wordt jouw darmflora op een negatieve manier beïnvloed door slechte eetgewoonten, stress, medicatie of gewoonweg een verkeerde levensstijl en heb je hier last van? Koop dan de Premium Probiotica & Prebiotica van dit vooraanstaande merk!

Het merk komt uit Zuid-Korea. Bij het zoeken naar de beste probiotica van 2024 kwamen we telkens weer dit merk tegen. Het heeft namelijk het allerhoogste consumptie- en onderzoekspercentage van probiotica. Onze producten doen dus heel duidelijk wat ze zeggen te doen!

Maar hoe weet je nu of je probiotica moet gebruiken? Er zijn een aantal lichamelijke problemen die hierop kunnen wijzen, zoals constante vermoeidheid, een opgeblazen gevoel en constipatie. Ook krampen, zure reflux en stemmingswisselingen kunnen duiden op een slechte darmflora en een behoefte aan probiotica. Dit kan resulteren in obesitas, een lekkende darm en auto-immuun condities.

Na het testen van deze probiotica in de zoektocht naar de beste probiotica van 2024, kwamen we tot de volgende gezondheidsvoordelen. Allereerst helpt het bij afvallen, zorgt het voor gezonde huid en haren en vermindert het de bijwerkingen van antibiotica. Ook zorgt het voor een normalisatie van de bloeddruk, ondersteunt het je spijsvertering en is het positief voor de mentale gezondheid.

Hoe het werkt? Je lost de inhoud van een zakje van twee gram op in een glas water en je drinkt het op ná de maaltijd. Het drankje heeft een lichte muntsmaak, wat niet altijd goed in de smaak valt.

4

Orthica Orthiflor Start (Voor Moeder en Kind Probiotica) 

Orthica
Voordelen
 • Speciaal voor tijdens de zwangerschap
 • Voor baby’s: tegen darmkrampjes
 • Lost op in fles- en borstvoeding
Nadelen
 • Prijzig

Toen we ons afvroegen welke probiotica in 2024 het beste was, kwamen we ook tot verschillende doelgroepen voor wie deze voedingssupplementen van pas kunnen komen. Wie een kind heeft, weet dat deze in het begin van hun leven enorm veel last kunnen hebben van darmkrampjes, met schijnbaar oneindige krijsbuien tot gevolg. Maar… Aan deze krampen wordt een einde gemaakt door Orthica Orthiflor Start!

Deze probiotica is ontwikkeld voor je zwangerschap en voor baby’s. De laatste zes weken van je zwangerschap kun je dit voedingssupplement innemen: je neemt drie gram per dag in via een glas lauw water. Hier laat je het vijftien minuten in inweken, roer je het en drink je het op, op een lege maag uiteraard. Ook kindjes tot één jaar geef je twee maatschepjes per dag in hun opgewarmde flesvoeding of afgekolfde borstvoeding.

Uit de talrijke reviews op bol.com blijkt dat dit middel uiterst effectief is tegen darmkrampjes. Daarom behoort dit product ook tot deze top 5 van beste probiotica in 2024. Aangezien het zuigelingen betreft, is het wel belangrijk om deskundige begeleiding te overwegen bij lichamelijke problemen. Het zou immers kunnen dat je kindje een koemelkallergie of iets dergelijks doormaakt en hierbij is professionele begeleiding uiteraard nodig. Ook kan dit voedingssupplement natuurlijk geen gezonde leefstijl en gevarieerde voeding vervangen.

Belangrijk om te weten: bewaar de producten van Orthiflor op een koele, droge en donkere plek (onder de 25° Celsius). Bewaar het niet in de koelkast, want het vocht kan een negatief effect hebben op de werkzaamheid van het product.

5

Beste Probiotica van 2024

De Probiotica Koopgids

Op zoek naar de beste probiotica van 2024? Welkom bij onze top vier! Al deze voedingssupplementen met probiotica bevatten miljarden bacteriën ter verbetering van je darmflora. Hierdoor is er een verbetering van je spijsvertering en is er sprake van een goede opname van voedingsstoffen. Alle producten bevatten enorme hoeveelheden aan melkzuurbacteriën, zoals bifidobacteriën en lactobacillen. Deze bereiken de darm, aangezien ze het maagzuur overleven!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general