Beste Magnesium tabletten 2024

Op zoek naar de beste magnesium tabletten van 2024? Bekijk hier de top 5 best geteste magnesium tabletten die er momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De grote vraag is natuurlijk, welke magnesium is het beste? We hebben ze uitvoerig getest op werking, eventuele smaak, prijs en kwaliteit! Bekijk hier de beste magnesium tabletten van 2024!
davitamon magnesium tabletten review
1

Davitamon Magnesium tabletten

Davitamon
Pluspunten
 • Meest populaire magnesium tabletten van 2024
 • Suikervrij
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Bevat geen aroma’s en conserveermiddelen
Minputen
 • Redelijk grote tabletten

Op zoek naar de beste magnesium tabletten van 2024? Dan moet je bij het merk Davitamon zijn! Dit merk bestaat al sinds 1928 en is bij uitstek hét merk voor al jouw problemen omtrent magnesium tekort. Neem de Davitamon Magnesium Tabletten Goede Nachtrust in vlak voordat je ’s avonds naar bed gaat en zorg voor een aanvulling van al je benodigde magnesium in het lichaam. Op die manier zorg je dat je spieren niet moe worden, dat je gemoedstoestand goed blijft en dat je je spieren en het zenuwstelsel onder controle houdt. Daarnaast werken deze beste magnesium tabletten ook nog eens goed voor de hartspier.

Deze tabletten / capsules van Davitamon zijn een goed gebalanceerde combinatie van vitamines en mineralen, die vaak samenwerken in het lichaam. Tijdens het slapen krijgt – bij het innemen van deze beste magnesium tabletten ’s avonds – je lichaam de beschikking over magnesium, calcium, vitamine B2, B3 en D. Hierdoor word je wakker met een fijn gevoel en zorg je dat je tekort aan magnesium weer wordt aangevuld met de juiste hoeveelheid zonder dat je hier problemen aan ondervindt!

Om goed te kunnen blijven functioneren de hele dag door, heeft je lichaam de juiste hoeveelheden aan magnesium nodig. Davitamon is al sinds 1928 hét merk die zorgt voor de juiste dosis en aanvulling aan je lichaam als je hier zelf niet aan toe komt door middel van voedsel.

Het enige nadeel is dat sommige mensen merken dat ze van de tabletten ’s avonds energie krijgen, waardoor ze niet meer kunnen slapen. Hierdoor zijn er veel mensen die deze tabletten overdag innemen, zodat ze hier in de avond minder last van hebben.

2

Svensson Magnesium Tabletten

Svensson
Pluspunten
 • Hoge hoeveelheid magnesium
 • Meest populaire merk op de markt
 • Goed voor tijdens of na het sporten
Minpunten
 • Geen

Deze tabletten van Svensson bevatten maar liefst 200mg Magnesium en zijn zeer goed voor de spieren. Je hebt deze magnesium onder andere nodig in je lichaam om je spieren te onderhouden. Ook als je aan het sporten bent of net klaar bent met sporten, hebben je spieren extra magnesium nodig omdat ze extra hard zullen moeten werken. Daarnaast zorgt magnesium er voor dat je goed kunt blijven bewegen en dat je botten sterk zullen blijven.

Het advies voor deze tabletten is om ze droog te bewaren in een ruimte van kamertemperatuur. Per dag is het advies om 1 tablet in te nemen, tenzij er door artsen of dokters wordt aangegeven dat je er meer mag nemen.

Magnesium is in verschillende vormen te verkrijgen. Wij hebben hier een lijst gemaakt van de beste magnesium tabletten, maar er zijn ook in andere vormen, zoals in capsules of in vloeibaar spul. Voorbeelden van magnesium tabletten zijn:

 • Magnesium citraat
 • Magnesium tauraat
 • Magnesium bisglycinaat
 • Magnesium malaat
 • Magnesium gluconaat

Het is dus belangrijk dat je magnesium tabletten neemt waar één van de bovenstaande vormen op staat. Is dat niet het geval, dan kan dit zorgen voor darmproblemen, omdat er magnesium achterblijft in de darmen. Dit neemt vervolgens water in zich op, waardoor je last gaat krijgen en dat wil je natuurlijk niet.

3

Lucovitaal Magnesium Citraat

Lucovitaal
Pluspunten
 • Zeer populair merk onder de voedingssuplementen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Korting met BOL Select
Minpunten
 • 2 tabletten in plaats van 1 per dag
 • Tabletten zijn relatief groot

Eén van de goede soorten magnesium, is de magnesium Citraat van Lucovitaal. Dit zijn tabletten van 400mg die 2 maal daags ingenomen dienen te worden om jouw hoeveelheid magnesium in je lichaam op de juiste manier aan te vullen. De beste magnesium tabletten bevatten de best opneembare vorm van magnesium, namelijk citraat. Het speelt een grote rol bij het behouden van soepele spieren en daarnaast ook voor botaanmaak. Net als bij de andere beste magnesium tabletten in deze lijst, zorgt ook deze Lucovitaal tabletten ervoor dat je goed kunt herstellen van een sessie sporten bij het innemen van deze tabletten. Daarnaast helpt het bij je geestelijke veerkracht en heeft het ook een positeve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Met maar liefst ruim 400 reviews op de website van Lucovitaal, zijn het magnesium tabletten die behoorlijk populair zijn en veel verkocht worden. Het enige nadeel aan deze tabletten is dat ze redelijk groot zijn en dat je er 2 per dag zult moeten innemen. Dit zorgt er dan dus wel voor je geen schrik moet hebben voor het innemen van dagelijks grotere tabletten, omdat je anders niet kan voldoen aan het toedienen van genoeg magnesium aan je lichaam.

Het voordeel aan de pillen van Lucovitaal, is dat deze vaak in de aanbieding zijn. Je moet dit goed in de gaten houden, want soms kun je Lucovitaal magnesium tabletten wel voor de helft van de prijs krijgen, waardoor je in één keer voor een paar maanden pillen in huis zult kunnen halen. Echter, hou er rekening mee dat je wel 2 pillen per dag moet nemen, terwijl dit bij andere merken niet het geval is. Je kunt dus niet zomaar de prijs per pil berekenen, omdat je er 2 per dag nodig hebt.

4

Davitamon Magnesium Kauwtablet

Davitamon
Pluspunten
 • Unieke Kauwtabletten
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Door het kauwen werken de tabletten éxtra sterk
Minpunten
 • Zijn niet in één keer door te slikken
 • Iets prijziger dan niet-kauw-tabletten

De nieuwste hype binnen magnesium tabletten: kauwtabletten! Deze zijn gemakkelijk in te nemen en je hoeft er ook maar 1 per dag. Met maar liefst 375 milligram magnesiumoxide per kauwtablet, zijn dit tabletten die zeker behoren tot de beste magnesium tabletten van 2024. Het speelt een belangrijke rol bij heel veel verschillende processen in het lichaam en ondersteunt daarnaast ook je botten. Wil je zorgen dat je lichaam goed blijft functioneren, dan is het belangrijk dat je altijd genoeg magnesium binnenkrijgt. Deze kauwtabletten zijn wel voor mensen die van kauwen houden op tabletten natuurlijk, maar ze zijn razend populair.

Ben je vaak moe? Dan helpen deze Davitamon kauwtabletten je er wel door heen. Het is belangrijk voor de energiestofwisseling en helpt daarmee dus dat je vermoeidheid voorkomt. Denk daarnaast aan ondersteuning van het zenuwstelsel, het concentratievermogen en ook de opbouw van lichaamseiwitten. Als je veel sport, dan kun je er voor zorgen met magnesium dat je lichaam extra goed de voedingstoffen opneemt uit het eten dat je voor of na het sporten hebt ingenomen. Je lichaam moet natuurlijk harder werken als je gesport hebt, maar met deze Davitamon kauwtabletten zorg je ervoor dat je vermoeidheid verleden tijd is!

Ben je fan van kauwtabletten, dan zijn deze beste magnesium tabletten zeker iets voor jou!

Ingrediënten: Zoetstoffen: mannitol, xylitol, sucralose, magnesium, antiklontermiddel: magnesiumzouten van vetzuren, gehard palmvet, aroma, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren.

Dosering: Er wordt geadviseerd om 1 keer per dag een kauwtablet te nemen. Het heeft de voorkeur dat na het eten een tablet wordt ingenomen. Daarnaast is het advies om je aan de regels van dosering te houden, omdat het anders een laxerend effect zou kunnen hebben.

Waarom Davitamon kauwtabletten?

De reden waarom deze beste magnesium tabletten 2024 van Davitamon zo goed zijn, is omdat het kauwtabletten zijn. Daarnaast is Davitamon al bijna 100 jaar expert op het gebied van lichaamsbalans en het verkopen van producten die zorgen voor een betere gezondheid. Magnesium is daar 1 van de producten van, die continu aansluiten op een goede levensstijl en daarmee ook het stimuleren om gezond te blijven bezig zijn en leven. Een gezonde levensstijl is belangrijk, maar ook gevarieerde, evenwichtige voeding. Het is dan ook niet zo dat deze beste magnesium tabletten een vervanging zijn voor ander voedsel, maar het is wel zo dat je hiermee je dagelijkse dosis magnesium binnenkrijgt en daarmee zorgt dat je lichaam de beste stoffen uit het voedsel kan halen wat jij die dag nodig hebt.

5

Tips voor Magnesium Tabletten:

De Magnesium Tabletten Koopgids
Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is goed voor het behouden van soepele spieren en daarnaast ook voor botaanmaak. Magnesium zorgt er voor dat je lichaam goed kan herstellen na een sessie sporten en heeft daarnaast ook een geestelijke veerkracht, dat zorgt voor een positieve uitwerking op het zenuwstelsel.

Hoeveel magnesium per dag?

Per dag 350 milligram (mg) magnesium zou genoeg moeten zijn voor een volwassen iemand. Echter, zit er ook nog verschil tussen mannen en vrouwen. Bij vrouwen zou 300 mg genoeg zijn, mannen nemen 350mg magnesium per dag om optimaal gezond te blijven.

Welke magnesium tegen spierpijn?

Eigenlijk alle magnesium tabletten die in deze lijst staan, zorgen ervoor dat je botten de rust krijgen die ze nodig hebben tijdens het slapen en daarmee voorkom je dus ook spierpijn. Nadat je gesport hebt, heeft je lichaam meer voedingsstoffen nodig om alles op gang te houden. Als je dan magnesium neemt, zorg je ervoor dat je lichaam de juiste voedingsstoffen uit het voedsel kan halen en dat jij optimaal kan herstellen van het sporten.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general