Beste Zink tabletten 2024

Op zoek naar de beste zink tabletten van 2024? Bekijk hier de top 5 best geteste zink tabletten die er momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De grote vraag is natuurlijk, welke zink is het beste? We hebben ze uitvoerig getest op smaak, effectiviteit, toegevoegde andere vitamines, prijs en kwaliteit! Bekijk hier de beste zink tabletten van 2024!
Holland & Barrett Zink Gluconaat - Zinktabletten Review
1

Holland & Barrett Zink Gluconaat

Holland & Barrett
Pluspunten
 • Meest populaire zink tabletten van 2024
 • Bekende merk Holland & Barrett
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Geen kunstmatige kleurstoffen
Minputen
 • Niet te gebruiken bij zwangerschap

Als je op zoek bent naar de beste zink tabletten van 2024, dan ben je bij deze Holland & Barrett tabletten aan het juiste adres. Deze zink tabletten bevatten exact de juiste hoeveelheid zink die je nodig hebt, waardoor je je om de hoeveelheden geen zorgen hoeft te maken en snel je dosis zink kan innemen op de momenten dat jij het nodig hebt.

Zorg er voor dat je geen haaruitval meer hebt, zorg er voor dat je huid egaler wordt en ook dat je immuunsysteem sterker wordt met de beste zinktabletten van 2024. Daarnaast heeft deze de beste prijs-kwaliteit verhouding en zijn de tabletten soms ook in een voordelige aanbieding te verkrijgen, waardoor je gemakkelijk en goedkop de beste zink tabletten kan innemen.

Zink ondersteunt tal van lichaamsfuncties en is op eigenlijk iedere leeftijds noodzakelijk om gezond te kunnen leven. Hierdoor is het zeker het overwegen waard om deze te gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voedsel. Dit zorgt er voor dat je altijd op controle houdt dat je de juiste hoeveelheid zink binnenkrijgt en daardoor ook geen zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld je immuunsysteem, gezichtsvermogen, een abnormale huid, abnormaal haar of abnormale nagels.

Het advies bij deze beste zink tabletten van Holland & Barrett is om ze 1 maal daags in te nemen. Bij voorkeur is dit bij het innemen van een maaltijd. De ingrediënten van deze zink tabletten zijn onder andere Dicalciumfosfaat, Microkristallijne cellulose, maar ook Zinkgluconaat en Stabilisator.

Daarnaast zijn er geen kunstmatige kleurstoffen aanwezig, en ook geen smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Verder zouden we niet aangeven dat deze zink tabletten tot de beste tabletten van 2024 behoren, als ze suiker, zoetstoffen of zout zouden hebben. Ook zit er geen gist verwerkt in de zink tabletten.

Het advies bij deze zink tabletten van Holland & Barrett is om ze niet in te nemen bij zwangerschap of bij het geven van borstvoeding. Daarnaast moet je rekening houden met het feit om je wel deze zink tabletten mag nemen als je onder doktersbehandeling bent. Raadpleeg hiervoor altijd je huisarts.

In deze beste zink tabletten van Holland & Barrett zitten 100 tabletten, waardoor je ruim 3 maanden vooruit kunt!

2

Lucovitaal Selenium Zink tabletten

Lucovitaal
Pluspunten
 • Meest bekende merk op de markt
 • Meeste positieve reviews
 • Bevat naast Zink ook meerdere vitamines (A, C, E…)
Minpunten
 • Duurder dan het Holland & Barrett merk

Ben je op zoek naar een tablet dat niet alleen zink bevat, maar ook andere vitamines? Dan kies je het beste voor deze Lucovitaal zink tabletten! Deze bevat naast Selenium ook Vitamine A, B6, C, E en Zink. Zink is goed voor het behoud van sterke botten, waardoor het bijdraagt aan de normale weerstand tegen stress. Daarnaast is zink heel goed voor de huid, haren en nagels, iets waar veel mensen deze zink tabletten voor innemen. Ze zijn dan ook zeer geschikt om je dagelijkse hoeveelheid zink op te kunnen nemen.

Belangrijk is dat er een goede zinkverbinding is tussen zinkbisglycinaat, zinkmethionine en zinkpicolinaat. Deze verbindingen hebben immers een bewezen hoge biologische beschikbaarheid waardoor ze goed opgenomen worden door het lichaam. Deze Lucovitaal zink tabletten hebben dit allemaal en zijn daarom opgenomen in deze lijst met beste zink tabletten van 2024. Daarnaast zijn ze uitvoerig getest door onze onafhankelijke experts, die toevallig zelf al jarenlang deze zink tabletten gebruikten.

Deze zink tabletten dragen bij aan onder andere:

 • De spieropbouw en de hersenfunctionaliteiten
 • Stofwisseling van de eiwitten
 • Wondgenezing
 • Haargroei
 • Zorgen voor het immuunsysteem
 • Zenuwprikkeloverdracht, dus vermindert stress
 • Antioxidant systeem aanvullen

Dit zijn de standaard voordelen van het innemen van zinktabletten, maar wordt allemaal door deze beste Lucovitaal zink tabletten ondersteund. Daarnaast bevat deze zink tabletten ook vitanime A, die zorgt voor een normale celdeling en is belangrijk voor de huid en voor de slijmvliezen in de darm en de longen. Daarnaast is het goed voor het gezichtsvermogen, eigenlijk iets dat bij zink tabletten ook zo is.

Daarnaast bevat deze beste zink tabletten ook vitamine B6, die ook het immuunsysteem ondersteunen. Daarnaast zorgt het voor een natuurlijk energie in het lichaam, reguleert het mede de activiteit van hormonen en is het goed voor het geheugen van u en het zenuwstelstel

3

Holland & Barret Bruistabletten met zink

Bruistabletten met Zink
Pluspunten
 • Ideaal voor zowel aanvulling van Vitamine C als ZInk
 • Voor iedereen die moeite heeft met innemen van capsules / tabletten
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Frisse sinaasappelsmaak
Minpunten
 • Duurder dan reguliere zink tabletten

Misschien wel de meest bekende voedingssupplementen uit deze lijst, maar de vitamine C bruistabletten van Holland & Barrett kunnen ook gekocht worden met extra zink. Dit zorgt er voor dat je een bruistablet kan innemen die zowel Vitamine C als Zink aanvult in de hoeveelheden die jij dagelijks nodig hebt. Ideaal toch?!

Het mooie aan deze bruistabletten, is dat je ze kunt oplossen in water (altijd bij de hand). Dit zorgt er voor dat mensen die moeite hebben met het slikken van tabletten of capsules, wel gewoon hun zink gehalte op peil kunnen houden. Daarnaast zit er een frisse sinaasappelsmaak aan deze tabletten, waardoor je ook gewoon het idee hebt dat je iets fris naar binnen werkt.

Daarnaast zijn de bruistabletten met zink ook geschikt voor de vegetariërs en veganisten. We adviseren om 1 bruistablet per dag te nemen, zoals ook op de bijsluiter staat.

Vitamine C en zink zijn een perfecte combinatie met allebei antioxidanten die je lichaam helpen te beschermen tegen schadelijke invloeden die buitenaf kunnen plaatsvinden. Het is belangrijk voor opname van ijzer en draagt bij tot instandhouding van de immuunsystemen die je hebt. Zink zorgt voor normale stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten en zorgt daardoor voor een goede huid, minder haarverlies en voor een goede weerstand.

4

Pharma Nord Bio-Seleen+Zink

Pharma Nord
Pluspunten
 • Populair merk met goede recensies
 • Bestaat al ruim 25 jaar
 • Collageen verbetert de hydratatie van de huid en maakt de huid soepeler en elastischer
Minpunten
 • Iets duurder dan de andere in deze lijst

De laatste in deze lijst zijn is de Pharma Nord zink tabletten, die zeker ook behoren tot de beste zink tabletten van 2024. Het helpt je bij het normaal laten functioneren van je immuunsysteem en staat in deze lijst doordat het product eigenlijk al 25 jaar lang behoort tot de meest populaire supplementen. Daarnaast is het puur en organisch gefabriceerd en bevat het niet alleen zink, maar ook vitamine A, B6, C en E. Dit zit overigens ook bij andere in deze lijst.

Deze zink tabletten zijn goed voor het laten functioneren van kraakbeen en de botten in het lichaam. Daarnaast, zoals vaker gezegd, kun je deze Pharma Nord tabletten innemen om haaruitval tegen te gaan. Ook is het goed voor het gezichtsvermogen en voor de slijmvliezen. Hou er wel rekening mee dat je de tabletten alleen kunt innemen als je een te kort hebt aan zink & niet als je die al redelijk op peil hebt zitten. Dit kun je checken door in de onderstaande omschrijving te kijken welke producten je dagelijks consumeert en kijkt of hier ook zink in aanwezig is.

Het voordeel aan deze beste zink tabletten 2024, is dat ze ook nog bijdragen aan de bescherming tegen oxidatieve stress, iets waardoor veel mensen extra zink tabletten innemen. Echter, zou je hier ook bijvoorbeeld CBD olie kunnen innemen, die we ook hebben getest in deze lijst.

5

Zink tabletten, waarvoor?

Waarom zink tabletten

Ondanks dat het niet vaak voor komt in Nederland of België, zijn er nog steeds mensen die een tekort hebben aan zink. Dit kan zich uiten in onder andere een vermindering van reuk of smaakverlies, maar ook in afwijkingen in de huid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld acné, dat in alle leeftijden voor kan komen. Ook kan het zijn dat je afwijkingen hebt aan de slijmvliezen of een verminderende werking van het immuunsysteem. Gevolg is dan dat je sneller gepakt wordt door een infectie en dus ziek kan worden.

Hoe krijg ik genoeg zink binnen?

Zink zit onder andere in de volgende producten:

 • Kaas of melk, eigenlijk alle zuivelproducten
 • Lijnzaad, sesamzaad of pijnboompitten
 • Noten, zoals pecannoten of cashewnoten
 • Rundvlees, maar ook in vis zoals oesters
 • Cacao

Als je weinig tot geen van deze producten eet op dagelijkse basis, zorgt dat er voor dat je misschien niet genoeg zink binnen krijgt. Het nemen van de beste zink tabletten van 2024 zorgt er voor dat je geen last krijgt van de verschijnselen van hierboven en toch zorgeloos van het leven kan genieten zonder medische klachten.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general