Beste IJzertabletten 2024

Op zoek naar de beste ijzertabletten van 2024? Bekijk hier de top 5 best geteste ijzertabletten die er momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De grote vraag is natuurlijk, welke ijzertabletten zijn het beste? We hebben ze uitvoerig getest op werking, eventuele smaak, prijs en kwaliteit! Bekijk hier de beste ijzertabletten van 2024!
Vitakruid Ijzer Review 2022
1

VitaKruid IJzer Bisglycinaat complex

VitaKruid
Pluspunten
 • Meest populaire ijzertabletten van 2024
 • Bevat ook koper
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
Minputen
 • De vitamine C toevoeging maakt het product wat zuur

Ben je op zoek naar de beste ijzertabletten van 2024? Dan moet je zijn bij het merk VitaKruid. Dit merk is dan ook een van de populairste in de wereldmarkt, maar vooral ook hier in Nederland is deze niet meer weg te denken binnen ijzer supplementen. Ben je vaak moe en heb je te horen gekregen dat je een ijzertekort hebt? Dan kun je deze het beste aanvullen met de ijzersupplementen en tabletten van VitaKruid. Het is een merk van Nederlandse bodem en is daarnaast ook al meer dan 20 jaar actief in deze business. Deze beste ijzer tabletten bevatten bisglycinaat, een biologisch beschikbare vorm van ijzer. Dit zorgt voor een optimale opname van ijzer. Het sterke aan het merk van VitaKruid, is dat ze ook onderbouwde cofactoren zoals vitamine A, B2 en C toevoegen. Deze hebben daarnaast ook een zeer positief effect op het ijzer metabolisme in het lichaam. Als laatste voordeel bevat deze VitaKruid beste ijzer tabletten ook koper, om te zorgen dat je een lage koperstatus kunt tegen gaan.

Waarom zou je kiezen voor deze tabletten van VitaKruid? Nou, je hebt wellicht last van bloedarmoede. Of je bent zwanger en hebt een tekort aan ijzer. Dit kan er voor zorgen dat je vaker vermoeid bent dan normaal en dan kan het zijn dat de huisarts aangeeft dat je supplementen moeten nemen om jouw ijzerniveau moet gaan aanvullen. Dat kan met diverse producten, zoals deze VitaKruid tabletten voor ijzer.

Als we wat meer de diepte in gaan, dan hebben we het mineraal ijzer nodig voor de werking van hemoglobine van de rode bloedcellen. Zo werkt het als katalysator van allerlei chemische processen in het lichaam en is het belangrijk voor het doorvoeren van voedingsstoffen en zuurstof in je lichaam. Echter, is het wel belangrijk om er voor te zorgen dat je de dagelijkse dosis van een ijzertoename niet overschrijdt. Dit kan namelijk zorgen voor aantasting van je lichaam en heeft verder negatieve bijwerkingen.

Het voordeel van deze VitaKruid tabletten is dat het de beste ijzertabletten zijn voor veganisten en vegetariërs. De ijzertabletten kun je namelijk gewoon innemen zonder dat je hier de regels van overtreedt die je altijd nastreeft. Daarnaast zijn deze beste ijzertabletten glad, zodat je ze gemakkelijk kan innemen wanneer je dat maar wilt. Lees de achterkant en de bijsluiter om de dosering te bepalen.

Ingrediënten ijzertabletten

 • Vitamine C (ascorbinezuur)
 • IJzerbisglycinaat
 • Bindmiddelen (Cellulose, Hydroxypropylcellulose)
 • Bètacaroteen (provitamine A)
 • Antiklontermiddel (Magnesiumstearaat)
 • Coating (Hydroxypropylmethylcellulose)
 • Vitamine B2 (riboflavine)
 • Antiklontermiddel (Siliciumdioxide)
 • Vitamine A (retinolacetaat)
 • Kopergluconaat
2

Davitamon IJzer met vitamine B12

Davitamon
Pluspunten
 • Bevat naast ijzer, ook vitamine B en vitamine C
 • Geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
Minpunten
 • Niet geschikt voor kinderen jonger dan twaalf

Wanneer je denkt aan vitamines of beste ijzertabletten van 2024, denk je aan het merk Davitamon. Maar welke ijzertabletten zijn het beste? Ook dit bekende merk biedt ijzertabletten aan, meer specifiek ijzertabletten met extra vitamine B12. Het ijzer helpt ter vermindering van vermoeidheid, terwijl de bijgevoegde vitamine C de opname van ijzer in je bloed bevordert en tegelijkertijd helpt bij de bescherming van jouw gezonde lichaamscellen.

En natuurlijk bevatten deze ijzertabletten ook vitamine B. Meer bepaald vitamine B12 in combinatie met vitamine B6, wat bijdraagt aan de vorming van je rode bloedcellen. Foliumzuur – oftewel vitamine B11 – draagt bij aan een normale bloedvorming.

Je moet slechts één tablet per dag innemen met water. Dit doe je liefst tijdens of na je maaltijd. Ook fijn: Davitamon IJzer met vitamine B12 is geschikt voor zwangere of borstvoedende vrouwen! Voor deze doelgroepen zijn deze tabletten duidelijk de beste ijzertabletten van 2024. Onthoud wel dat deze ijzertabletten niet geschikt zijn voor kinderen jonger dan twaalf. Zij kunnen terecht bij andere merken.

3

Lucovitaal Sterk Ijzer Complex

Lucovitaal
Pluspunten
 • Zeer populair merk onder de voedingssuplementen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor vegans en vegetariërs
Minpunten
 • Prijzig buiten aanbiedingen om

Wederom een heel bekend merk onder de voedingssuplementen: Lucovitaal. Voor een extra hoge dosering ijzer ben je hier aan het juiste adres. Op vlak van dosering zijn dit duidelijk de beste ijzertabletten van 2024!

Uit de talrijke reviews blijkt dat deze ijzertabletten van Lucovitaal je geleidelijk aan meer energie geven. De tabletten bevatten een extra hoge dosering bisglycinaat, oftewel ijzer. Hierdoor wordt je energieniveau ondersteund. Vermoeidheid is hierdoor verleden tijd én tegelijkertijd wordt je immuunsysteem door deze extra dosis ijzer verbeterd. Het zorgt daarnaast voor een beter geheugen en een ijzersterke concentratie. Zink – wat ook in deze tabletten zit – is goed voor nagels, haar en huid. De bijgevoegde vitamine C is dan weer zeer goed voor het behoud van je sterke botten.

Lucovitaal is een merk dat vaak met zeer goede aanbiedingen prijst. Vaak kan je daardoor deze pillen aan een uitstekende prijs krijgen. Wij geven je in bijgevoegde link de beste aanbieding op de markt op dit moment.

Bij voorkeur neem je deze uitstekende ijzertabletten in tijdens de maaltijd. Ze zijn daarenboven ook geschikt voor vegetariërs én zelfs voor vegans. Dus behoor je tot deze doelgroepen? En vraag je je af welke ijzertabletten de beste zijn? Dan kies je deze ijzertabletten!

4

Salus Floradix IJzer-tabletten

Salus Floradix
Pluspunten
 • Bevat geen lactose
 • Merk staat 50 jaar bekend om ijzer
Minpunten
 • Minder smakelijk
 • Drie pillen per dag

Een minder bekend maar daarom niet minder goed merk voor voedingssupplementen is Floradix: de beste ijzertabletten van 2024. Hun ijzertabletten bevatten naast ijzer, ook verschillende vitaminen B – zoals foliumzuur – en allerlei plantenextracten. Het gaat hier om niacine, B1, B2, B6 en B12: deze combinatie zorgt voor een optimale ondersteuning van je stofwisseling. Hierdoor is jouw vermoeidheid met slechts één tabletje verleden tijd. Daarnaast werkt Vitamine C ook ter ondersteuning van de opname van ijzer en zorgt het voor een bijdrage tot de normale functie van je imuumsysteem.

Het merk Floradix is maar liefst vijftig jaar bezig met het produceren van de beste ijzertabletten. Hierdoor zijn hun tabletten goed opneembaar en goed verteerbaar. Daarom staat ze ook in de top vijf beste ijzertabletten van 2024.

Maar welke ijzertabletten zijn het beste? Deze tabletten zijn getest op smaak, verteerbaarheid en hun werking tegen vermoeidheid. Ze scoren op al deze zaken goed tot zeer goed. Enkel op smaak presteren deze tabletten minder goed. Daarom staan ze ook niet bovenaan in de lijst. Alsnog behoren deze tabletten tot de beste ijzertabletten van 2024.

5

Tips voor IJzer Tabletten:

De IJzer Tabletten Koopgids
Waar is ijzer eigenlijk goed voor?

De transport van zuurstof via het bloed naar alle cellen gebeurt onder andere door ijzer. En de ontwikkeling van de hersenen? Ook daar speelt ijzer een belangrijke rol! Hierdoor hebben vooral kinderen ter bevordering van hun hersenfuncties op dagelijkse basis negen miligram aan ijzer nodig! Ten slotte zorgt ijzer ook nog eens voor een normale werking van ons imuumsysteem.

Hoeveel ijzer per dag?

De hoeveelheid ijzer die je per dag nodig hebt, verschilt per doelgroep. Kinderen hebben – zoals hierboven reeds vermeld werd – negen milligram ijzer per dag nodig, terwijl mannen genoeg hebben aan elf milligram en vrouwen vóór de overgang ongeveer zestien milligram per dag aan ijzer nodig hebben. Je kunt ook altijd je bloed laten checken bij de huisarts om na te gaan hoe het zit met je ijzergehalte.

Kan ik ijzer uit voeding halen?

Dat is mogelijk. Maar… er bestaan twee verschillende soorten ijzer, namelijk niet-heemijzer en heemijzer. Deze eerste vind je in peulvruchten, noten en planten. Heemijzer – te vinden in voornamelijk rood vlees – wordt een stuk beter geabsorbeerd dan niet-heemijzer. Dus eet u niet vaak rood vlees? Dan kan het nodig zijn om de beste ijzertabletten van 2024 aan te schaffen. Het drinken van koffie of thee kan daarnaast ook je ijzerinname verlagen, dus ook dit heeft effect op het uiteindelijke ijzergehalte in je bloed!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general