Beste Verzwaringsdeken 2024

Op zoek naar een verzwaringsdeken? Tegenwoordig kopen steeds meer mensen een verzwaringsdeken vanwege de wetenschappelijk bewezen positieve effecten op de nachtrust. Maar er zijn er zoveel dat het soms moeilijk kiezen is. Daarom hebben wij allerlei verzwaringsdekens getest op betaalbaarheid, effectiviteit en kwaliteit. Wil je meer weten over de top 4 beste verzwaringsdekens van 2024? Lees dan snel verder!
beste verzwaringsdeken 2022
1

Calmzy 2.0 verzwaringsdeken 9 KG

Calmzy
Pluspunten
 • Hypo-allergeen glaszand
 • Meer dan 300 vakjes voor optimale gewichtsverdeling
 • 100% katoen
 • Beste verzwaarde deken
Minpunten
 • Geen minpunten

Het merk Calmzy is volledig toegespitst op het ontwikkelen van de beste zwaartedeken voor jong en oud. Zo ontwikkelen zij verzwaringsdekens om uiteenlopende slaapproblemen op te lossen. Denk aan verzwaringsdekens voor sensorische overprikkeling bij kinderen en volwassenen met autisme of ADHD, kinderen die kampen met overprikkeling na drukke dagen en personen met uiteenlopende angststoornissen. Het wordt dan ook wel een anti stress deken genoemd. Anti stress dekens kun je tegenwoordig ook bij de ALDI kopen, maar die van Calmzy zijn echt van veel betere kwaliteit en zijn dan ook hét merk als het gaat om anti stress dekens.

Maar hoe werken de anti stress deken van Calmzy nu eigenlijk? En welke verzwaringsdeken is het beste? Het is gebaseerd op de principes van de zogenaamde druktherapie: de continue druk op je lichaam zorgt voor het vrijkomen van diverse hormonen, zoals dopamine en serotonine. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je goed in je vel voelt en dieper slaapt. En hierdoor word je weer uitgerust wakker, waardoor je je nóg beter zult voelen. Een tekort aan lichaamseigen stoffen als serotonine en dopamine leidt tot negatieve gevolgen. Denk aan lusteloosheid, stress of depressie. Deze zwaartedeken scoort goed in de beste verzwaringsdeken volgens de consumenten en diverse bonden!

De anti stress dekens van het merk Calmzy bevatten meer dan driehonderd vakjes, wat leidt tot de optimale gewichtsverdeling. Deze vakjes zijn immers gevuld met niet-giftige, hypoallergene, glazen korreltjes, die aanvoelen als een soort van fijn zand. Deze vakjes geven de deken dus zijn gewicht, wat zorgt voor een heerlijke druk op je lichaam, waardoor de hormonen vrij komen en je je beter zult voelen.

De dekens zijn gemaakt van 100 procent superieur katoen, wat natuurlijk zorgt voor de ideale lichaamstemperatuur. De middelste laag bestaat uit milieuvriendelijk polyester, wat het glaszand insluit voor maximaal comfort. Rond het hypo-allergeen glaszand in de vakjes zijn ten slotte twee beschermlagen, wat volledig voorkomt dat het glaszand zal lekken. Dus welke verzwaringsdeken is het beste? Dit is duidelijk de beste verzwaringsdeken van 2024!

2

Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG

Slaapcity
Pluspunten
 • Meest populaire verzwaringsdeken van 2024
 • Jarenlange ervaring in beddengoed
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Inclusief drie jaar garantie
 • Beste merk verzwaringsdeken
Minpunten
 • Niet alle gewichten beschikbaar

Slaap je onrustig? Word je vroeg wakker? Of val je helemaal niet in slaap? Koop dan een Slaapcity verzwaringsdeken! Wij onderzochten de beste verzwaringsdekens en ziehier: dé top verzwaringsdekens van 2024. Zo los je elk slaapprobleem op en zul je weer uitgerust voor de dag kunnen komen. Slaapcity verzwaringsdeken is een ware specialist op het gebied van beddengoed en hoofdkussens.Hierdoor weten zij exact wat je nodig hebt voor een goede nachtrust.

Maar wat is de beste verzwaringsdeken volgens de consumentHet verzwaarde deken van Slaapcity zorgt voor een soort van diepe druktherapie. Er is als het ware sprake van drukstimulatie van het zenuwstelsel. Hierdoor zal de kwaliteit van je slaap verbeterd worden en zal je bovendien een stuk sneller in slaap vallen én in slaap blijven. Je zal in de nacht niet zo vaak meer wakker worden en echt uitgerust opstaan.

Beste verzwaringsdeken consumentenbond

Naast onze beoordeling, wil je natuurlijk weten wat de consumentenbond vindt van verzwaringsdekens. De consumentenbond is een partij dat onafhankelijk advies uitbrengt over duizenden producten. Echter, is dit geen beste verzwaringsdeken consumentenbond test en heeft de consumentenbond geen invloed op onze specifieke test naar deze verzwaringsdeken ervaringen voor de zomer of winter. Als je wilt weten wat de beste verzwaringsdeken volgens de consumentenbond is, zul je dat niet op onze website vinden. Echter, hebben wij tientallen experts laten reviewen welke verzwaringsdeken zij het fijnste vonden en zie hier het resultaat.

Maar waarom staat dit product nu op nummer één in onze top verzwaringsdekens van 2024? Waarom is dit verzwaringsdeken de beste koop? En is dit verzwaringsdeken best getest? Wel, ten eerste heb je bij dit deken geen dekbedovertrek nodig, wat eigenlijk uniek is. De deken is geproduceerd van fluweelzachte stof. Het voelt echt als pure luxe aan en straalt een hoge klasse uit. Ten tweede krijg je bij Slaapcity telkens weer drie jaar fabrieksgarantie bij je aankoop, waardoor je niet bang moet zijn voor eventuele risico’s bij de aankoop van de beste verzwaringsdeken van 2024. Dit is het beste merk verzwaringsdeken!

Is zo’n deken dan niet te warm in de zomer? Nope! Dit verzwaringsdeken is warmtegeleidend: het bevat glazen parels. Een optimaal aantal voor maximaal comfort en effectiviteit! Ten slotte bevat deze deken maar liefst zeven lagen, zoals een ultra-ademende buitenlaag en polyesterlagen met miljoenen glasparels. De beste verzwaringsdeken is de Slaapcity verzwaringsdeken!

3

Nevali® Anti Stress Deken 7 kg

Nevali
Pluspunten
 • Twee jaar garantie
 • Tot 60% dunner dan andere dekens
 • Zevenlaags design
Minpunten
 • Moeilijk wasbaar

Op zoek naar de beste verzwaringsdeken / anti stess deken waar je je eigen dekbedovertrek omheen kunt doen? Dan ben je bij de verzwaringsdekens best getest van Nevali bij het juiste adres. De meeste verzwaringsdekens zijn immers 150cm bij 200cm, waardoor jouw overtrekken hier niet omheen zullen passen. Dit is immers geen Europese maatvoering. De beste zwaartedekens van Nevali bestaan echter in Europese maten, waardoor jouw favoriete dekbedhoes eroverheen zal passen!

Daarnaast krijg je automatisch twee jaar fabrieksgarantie op je Neval-verzwaringsdeken. Het merk is er immers zeker van dat zij kwaliteitsvolle producten verkopen. Ook fijn om te weten is dat dit verzwaringsdeken ideaal voor de zomer is: hij is tot wel zestig procent dunner dan andere dekens op de markt én bovendien warmtegeleidend, Qua warmte is dit beste verzwaarde deken hierdoor vergelijkbaar met een normaal dekbed.

Het merk Nevali biedt beste verzwaringsdekens van verschillende gewichten aan. Zit jouw gewicht tussen de zestig en 78 kilogram? Dan kies je de deken van 7KG. Weeg je tussen 78 en honderd kilogram? We adviseren je dan om de deken van 9KG uit te kiezen. Je kan de beste verzwaringsdeken zowel met als zonder je normale dekbed gebruiken. Het maakt hier niet uit of de beste verzwaringsdeken onder of boven je normale dekbed ligt: het gewicht rust sowieso op je lichaam, dus je zal op vlak van effectiviteit geen verschil merken. Het Nevali verzwaringsdeken is bovendien dunner dan een gemiddeld dekbed én zeer warmtegeleidend: ideaal dus qua warmte!

4

Litollo Verzwaringsdeken 8 kg

Litollo
Pluspunten
 • Ideaal voor de lente/zomer
 • Bestaat uit polyester en katoen
 • Zeven unieke lagen
Minpunten
 • Niet beschikbaar in alle gewichten
 • Minder goede afwerking

Een polyesterlaag, een beschermleeg, een laag met hypoallergene glasparels: de lagen van de beste verzwaringsdekens van het merk Litollo houden maar niet op! De verzwaringsdeken bestaat uit maar liefst zeven lagen en heeft een formaat van 150×200 centimeter, waardoor hij groot genoeg is voor iedereen. Een juist gewicht verzwaringsdeken voor iedereen! Daarom behoort deze ook tot de beste geteste zwaartedekens in deze lijst.

Het merk Litollo meent de allerbeste kwalitatieve producten te leveren en dat kunnen wij vanuit onze eigen ervaringen met het verzwaringsdeken enkel en alleen beamen. Ze bieden anti stress dekens aan van uiteenlopende gewichten: van zes tot zestien kilogram. Hoeveel je zelf ook weegt, je kan bij Litollo altijd terecht voor de beste verzwaringsdekens. De dekens vallen als een heel zware deken om je heen, waardoor je je als het ware beschermd en geborgen voelt.

Belangrijk om te weten is dat de dekens van Litollo – en deze specifiek – voornamelijk bedoeld zijn voor de lente en de zomer. Deze deken is immers gemaakt van katoen- en polyestervezels, waardoor hij niet te warm is tijdens deze warmere seizoenen. Het enige nadeel is dat in de reviews regelmatig gemeld wordt dat de afwerking van de verzwaringskussens niet bij iedereen even goed is: soms zijn er bijvoorbeeld naden los, wat toch irritant kan zijn. Daar staat tegenover dat dit redelijk goedkope verzwaringsdekens staat, wat dit nadeel toch grotendeels weer opheft.

5

Tips voor Verzwaringsdekens:

De Verzwaringsdekens Koopgids
Waarom zou je een verzwaringsdeken kopen?

Slaap je slecht? Word je snel wakker? Of word je veel te vroeg in de ochtend wakker? Dan is een verzwaringsdeken iets voor jou. Een verzwaringsdeken kan de kwaliteit van jouw slaap immers op zeer korte tijd verbeteren. Hierdoor zul je dieper slapen, waardoor je minder snel wakker wordt en minder uitgeput op zult staan. Dit leidt tot een beter humeur! Het slapen onder een verzwaringsdeken zorgt voor druk op het gehele lichaam. Hierdoor komen er twee lichaamseigen stoffen vrij: serotonine en dopamine. Dit worden ook wel ‘knuffelhormonen’ genoemd. Ook zorgt de druk voor een verlaging van cortisol, het zogenaamde stresshormoon. Wil jij dus beter slapen en je beter voelen? Koop dan een verzwaringsdeken en ervaar zelf de voordelen!

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Gewoon, zoals je een normale deken gewend bent. Zorg ervoor dat je van nek tot tenen bedekt bent met de verzwaringsdeken. De verzwaringsdeken mag bovendien niet aan de zijkanten van het bed uitsteken, want dan zou de deken ’s nachts kunnen vallen door het gewicht. Je kan de verzwaringsdeken zowel onder als boven je normale dekbed kunnen gebruiken. In de zomermaanden kun je – indien het te warm is – je normale dekbed uiteraard weglaten en onder de verzwaringsdeken slapen.

Welke verzwaringsdeken is goed voor mij?

We bieden dekens aan van drie tot vijftien kilogram: voor ieder wat wils, dus. Je kiest een verzwaringsdeken uit met een gewicht van ongeveer 10% van je eigen gewicht. Weeg je bijvoorbeeld zeventig kilo? Dan koop je een verzwaringsdeken van zeven kilogram. Voor jongere kinderen worden uiteraard ook lichtere verzwaringsdekens aangeboden, waardoor ook zij kunnen profiteren van de talrijke voordelen van het gebruik van een verzwaringsdeken op de kwaliteit van de slaap!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general