Beste Littekencrème na Operatie 2024

Na een operatie is het van belang om je wond goed te verzorgen. Dit doe je onder andere met een goede littekencrème. Wij deden onderzoek naar allerlei verschillende littekencrèmes na operatie op de huidige markt. Hierdoor kwamen we tot een top beste littekencrème na operatie 2024. Lees snel verder om erachter te komen welke producten we als beste beoordeelden!
VSM Calendulan 50 gram - Littekencrème Review
1

VSM Calendulan littekencrème – 50 gram

VSM Derma
Pluspunten
 • Plantaardig middel: vegan
 • Voor alle leeftijden
 • Bevat Calendula officinalis
 • Zeer betaalbaar
Minpunten
 • Geen

Op zoek naar een goede littekencrème na een operatie? Deze littekencrème van het merk VSM is wat ons betreft de beste littekencrème tegen littekens op de huidige markt. Wij hebben deze littekencrème na operatie veelvuldig getest. Deze Derma Calendulan littekencrème is ten eerste volledig plantaardig. Dit betekent echter absoluut niet dat deze minder effectief is dan chemische middeltjes tegen littekens. De crème bevat immers Calendula officinalis, oftewel goudsbloem.

Goudsbloem wordt al eeuwen en eeuwen na elkaar gebruikt voor verschillende kwaaltjes. Dit komt doordat het middeltje uit de natuur allerlei wondhelende, ontstekingswerende, antiseptische en verzachtende eigenschappen heeft. Crèmes gemaakt van goudsbloem kun je uitwendig gebruiken tegen huidaandoeningen en littekens. Hierdoor is dit de beste littekencrème na operatie van 2024. Het ingrediënt goudsbloem ondersteunt immers het herstellende vermogen van je huid. Dit zal de zichtbaarheid van eventuele littekens verminderen.

Maar hoe gebruik je deze beste littekencrème na operatie nu eigenlijk? De crème is enkel en alleen geschikt voor uitwendig gebruik. Je brengt de littekencrème na operatie op de plek aan en masseert deze licht in. Dit doe je – indien gewenst – meerdere keren per dag. Je gebruikt tegen littekencrème tijdens de wondheling, aangezien de bloem een wondhelende werking heeft. Hierdoor geneest de wonde beter en maakt het littekens minder zichtbaar. Je kan deze verpakking trouwens na opening maar liefst tot twaalf maanden bewaren!

2

Biodermal Littekencrème – 75 ml

Biodermal
Pluspunten
 • Nederlands merk
 • Dermatologisch getest
 • pH huidneutraal
 • Drievoudig bewezen werking: versoepelt, herstelt & activeert
Minpunten
 • Duurder dan bovenstaande littekencrème

Op de tweede plaats in de top beste littekencrèmes na operatie staat de littekencrème van het vooraanstaande merk Biodermal. Sinds 1975 bestaat dit merk met als gedachte: “Wij vinden dat elke huid haar eigen kracht heeft.”. Bij het ontwikkelen van hun producten hebben zij als doel het ondersteunen van de natuurlijke kracht van de huid. Dit doen zij op basis van hun uitgebreide kennis van de biologische processen van de huid. Zij houden rekening met het feit dat elke huid anders is: de verschillende producten sluiten aan bij verschillende huidbehoeften.

Belangrijk om te weten: alle producten van Biodermal – en dus ook deze beste littekencrème na een operatie – zijn dermatologisch getest op huidtolerantie. Er worden dus allerlei tests uitgevoerd om te voldoen aan de vele vereisten voor tolerantie en werkzaamheid van cosmetica.

Deze beste littekencrème na operatie heeft een drievoudige werking. Allereerst versoepelt het de huid: een complex van wassen en oliën houdt het littekenweefsel soepel en zacht. Daarnaast herstelt het de huid in de mate van het mogelijke. De Vitamine E hydrateert je huid. Het zorgt voor een beschermende laag om de herstelwerkzaamheden van de huid te ondersteunen. Ten derde activeert de beste littekenzalf na operatie: bindweefselproteïnen stimuleren de biologische processen in de huid.

3

ALHYDRAN Brandwond- & Littekencrème – 30 ml

ALHYDRAN
Pluspunten
 • Hypoallergeen
 • Parabenen- en parfumvrij
 • Geschikt voor meest kwetsbare huid
 • Bewezen effectief: wetenschappelijk & klinisch onderzoek
Minpunten
 • Prijzig

Op de derde plaats in de top beste littekencrèmes na operatie 2024 staat de brandwonden- en littekencrème van ALHYDRAN. We weten allemaal dat je een littekenzalf na operatie niet volledig kan laten verdwijnen. Met deze beste littekencrème na operatie kun je littekenzalf na operatie wel minder zichtbaar maken en daarbij de vorming van een groter litteken voorkomen.

Het merk ALHYDRAN is volledig gericht op het ontwikkelen van littekenzalfjes na operatie. Hierdoor ontwikkelen zij enkel crèmes waarvan de werking op wetenschappelijk en klinisch vlak bewezen is. Ook huidprofessionals en huisartsen gebruiken de producten van het merk ALHYDRAN. Deze beste littekencrème na operatie herstelt de vochtbalans van je beschadigde huid door een eventuele operatie. Het zorgt voor hydratatie en brengt dus weer vocht in de huid. Ook zorgt het voor occlusie: de huid houdt het vocht vast. Hierdoor zal je huid weer rustig worden, voelt hij weer glad en soepel en kan het zo mooi mogelijk herstellen na een operatie.

Bovendien is deze beste littekencrème na operatie van ALHYDRAN volledig hormoon- en parabenenvrij. Het zorgt hierdoor op natuurlijke wijze voor langdurige hydratatie. Ook is het parfumvrij en hypoallergeen. Alle producten – dus ook deze beste littekencrème na operatie – zijn ontwikkeld en onderbouwd met wetenschap. Deze beste littekencrème na operatie is bewezen effectief omwille van de hydraterende werking. Het zorgt voor de verbetering en het herstel van de littekenhuid. Heb je dus iets meer te besteden en wil je voor de beste littekencrème na operatie van 2024 gaan? Dan kies je deze littekencrème van het merk ALHYDRAN.

4

LANBENA Littekencrème – 30 ml

LANBENA
Pluspunten
 • Zowel voor oude als nieuwe littekens
 • Makkelijk aan te brengen
 • Na 9 weken zichtbaar resultaat
Minpunten
 • Nodig: droog en koel bewaren tussen 15 – 20 graden

Heb je de voorkeur voor een langdurige behandeling van je littekens met de beste littekencrème na operatie van LANBENA? Met deze littekencrème heb je na negen weken zichtbaar resultaat. Het is dan ook een van de best geteste crèmes in zijn soort. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Hierdoor is deze beste littekencrème geschikt voor de verzorging van oude én nieuwe littekens.

Het is belangrijk om te zorgen voor een schoon huidoppervlak. Hierna breng je de crème royaal aan op het oppervlak van het litteken. Je smeert het vervolgens in. Dit doe je twee á drie keer per dag. Het is dus belangrijk dat de eventuele wonde volledig schoon is. Het is ook belangrijk om deze beste littekencrème na operatie droog en koel bewaard wordt. Denk hierbij aan een temperatuur van vijftien tot twintig graden. Deze crème is dermatologisch getest en geschikt voor de zwangerschap, na overleg met de arts. De crème werkt overigens ook tegen littekens veroorzaakt door brandwonden, acné, striae en overige littekens.

5

Tips voor Littekencrème na Operatie

De Littekencrème na Operatie Koopgids
Is een littekencrème na een operatie nodig?

Het gebruik van een littekencrème na operatie is absoluut een verstandig idee. Je start de behandeling met een littekencrème zo snel mogelijk. Dit omdat crèmes enkel effect hebben, zolang het litteken actief is (zich nog ontwikkelt). Het is natuurlijk wel belangrijk dat de wond van de operatie volledig gesloten is. Door op tijd te starten met de beste littekencrème na operatie, kun je allerlei littekenklachten en -problemen voorkomen.

Welke littekencrème na operatie werkt het beste?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van welke eisen je stelt aan je littekencrème na operatie. Welke littekencrème na operatie het beste werkt, moet je eigenlijk helemaal zelf nagaan. Wat vind jij belangrijk aan een beste littekencrème na operatie? Bovenstaande beste littekencrèmes na operatie zijn allemaal effectief. Toch verschillen ze op vlak van onder andere betaalbaarheid, of ze al dan niet vegan zijn en hoe dikwijls je je litteken moet insmeren.

Welke littekencrème na operatie wordt door (huis)artsen en dermatologen aangeraden?

Dit verschilt van huisarts tot huisarts en van dermatoloog tot dermatoloog. Alle bovenstaande producten zijn echter dermatologisch en klinisch getest. Je kan er dus vanuit gaan dat (huis)artsen en dermatologen al deze producten goedkeuren.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general