Beste Antihistamine 2024

Het hooikoortsseizoen komt er weer aan. Ben je hierop voorbereid? Zo niet, lees dan hier de top beste antihistamine van 2024 door. Wij hebben al deze middelen getest op betaalbaarheid, effectiviteit en duurzaamheid.
beste antihistamine 2022

Geschreven door:

Laura van Doorn

1

Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg 30 stuks

Etos
Pluspunten
 • Bevat 10 mg Loratadine per tablet
 • Voor hooikoorts én vergelijkbare allergische reacties
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Ook voor overgevoeligheidsreacties van de huid
 • Eenvoudig slikbare tabletten
Minpunten
 • Geen

Wij hebben allerlei antihistamine tabletten – oftewel hooikoorts tabletten – getest om na te gaan wat de beste antihistamine van 2024 is. De hooikoorts tabletten van Etos bevatten tien milligram loratadine per stuk. Deze tabletten worden ook hooikoorts antihistamine tabletten genoemd, aangezien het stofje loratadine – wat deze natuurlijke antihistamine tabletten bevatten – de werking van histamine remt. Het eindresultaat? Een vermindering van hooikoorts klachten!

Vraag je jezelf af: “Wat is antihistamine?” Deze antihistamine tabletten kun je gebruiken, indien je last hebt van hooikoorts. Hoe je dit weet? Het gaat over verschijnselen als een loopneus, jeuk aan de ogen en neus, een branderig gevoel en niezen. Dit komt door overgevoeligheidsreacties van het neusslijmvlies. De ogen en neus worden bij hooikoorts namelijk ontstoken. En de veroorzaker van de klachten bij zo’n allergie? Dat is histamine! En juist daarom werkt deze hooikoorts antihistamine perfect! Het stof loratadine blokkeert namelijk de werking van histamine. Dit leidt uiteindelijk tot een afname van de klachten.

Een minder bekend verschijnsel door een allergie, is het ontstaan van allerlei huidsproblemen. Denk aan jeukende en gezwollen plekken op de huid. Dit wordt ook wel netelroos genoemd. Deze beste antihistamine tabletten werken ook hierop in. Hierdoor zijn problemen van de huid ook meteen verleden tijd en kun je onbezorgd buiten rondlopen!

2

Reactine Filmomhulde Tabletten 10 Stuks

Reactine
Pluspunten
 • Al vanaf leeftijd van zes jaar te gebruiken
 • Filmomhulde tabletten
 • Ook te gebruiken bij chronische netelroos
 • Hele jaar door te gebruiken
Minpunten
 • Niet tijdens zwangerschap of borstvoeding
 • Kan zorgen voor sufheid

Op zoek naar de beste antihistamine tabletten van 2024 met cetirizine? Dan koop je best de filmomhulde antihistamine tabletten van het merk Reactine. Deze verpakking bevat 21 filmomhulde tabletten – eenvoudig door te slikken – met tien milligram cetirizine. Cetirizine is namelijk ook een anti-allergiemedicijn, waardoor deze tabletten de beste antihistamine hooikoorts van 2024 op basis van het stofje cetirizine zijn. Hierdoor werkt dit tegen zaken als netelroos, jeuk, hooikoorts en door allergie ontstoken ogen of neus.

Indien je continu klachten hebt, mag je deze beste antihistamine tabletten het hele jaar, elke dag gebruiken. Indien je heel soms last hebt, dan neem je enkel en alleen een hooikoorts antihistamine tablet, indien je klachten krijgt. Het is belangrijk om te weten dat er ook wat bijwerkingen zijn aan deze beste natuurlijke antihistamine tabletten. Denk aan hoofdpijn en een droge mond. Ook kan je in het begin te maken krijgen met sufheid. Je went echter aan deze beste antihistamine tabletten, waardoor je steeds minder last krijgt van desbetreffende bijwerkingen. Indien je last hebt van moeheid, is het beter om de beste natuurlijke antihistamine tabletten elke avond te nemen.

Maar hoe werken deze beste antihistamine tabletten van 2024 op basis van het stofje hooikoorts antihistamine cetirizine precies? Vraag je jezelf af: “Wat is antihistamine?” Indien je last hebt van hooikoorts of een andere allergische reactie, dan komt er een stofje vrij in je lichaam. Dit stofje wordt histamine genoemd. Dit is de allerbelangrijkste oorzaak van allergieklachten. Het stofje cetirizine blokkeert dan weer de werking van deze histamine. Dus neem je sterke antihistamine cetirizine in, dan zullen de klachten afnemen. Dit gebeurt na een uur van de inname van deze sterke antihistamine tabletten. Het positieve effect houdt ongeveer 24 uur aan.

3

Allerfre Antihooikoorts 10 mg Loratadine 21 Stuks

Allerfre
Pluspunten
 • Werkt binnen een uur
 • Werkt ongeveer 24 uur
 • Ook bij netelroos en jeuk te gebruiken
Minpunten
 • Eerste dagen mogelijk vermoeid
 • Mogelijk hoofdpijn

Op naar de nummer drie in de lijst van beste antihistamine van 2024: de tabletten van Allerfre met tien milligam loratadine per tablet. Deze verpakking bevat 21 tabletten. De antihistamine tabletten van Allerfre worden veelvuldig gebruikt. Dit komt doordat deze tabletten werken binnen een uur. Dit is uiteraard zeer snel: sneller dan de meeste andere antihistamines op de huidige markt. De werking houdt daarnaast maar liefst 24 uur aan, wat erg lang is.

Indien je het hele jaar door klachten hebt, dan mag je deze sterke antihistamine tabletten het hele jaar door gebruiken. Maar heb je enkel en alleen last tijdens het typische hooikoortsseizoen? Dan neem je deze antihistamine enkel wanneer je klachten krijgt. Als bijwerkingen staat bekend dat je in het begin hoofdpijn en een droge mond kunt krijgen. Ook kun je last krijgen van vermoeidheid. Deze bijwerkingen zouden moeten minderen, naarmate je de medicatie langer gebruikt. Er is dus duidelijk sprake van weerstand tegen desbetreffende bijwerkingen.

Deze beste natuurlijke antihistamine van Allerfre bestaat uit smelttabletten. Heb je last met het doorslikken van medicatie? Dat is met deze beste antihistamine niet meer nodig. Je legt een smelttablet op de tong, waarna deze snel oplost en je hem zonder water door kunt slikken. Ideaal, niet waar?

4

Allegra Fexotabs Hooikoortstabletten 10 Stuks

Allegra
Pluspunten
 • Effectief binnen een uur
 • Maakt niet slaperig
 • Werkt 24 uur lang
Minpunten
 • Prijzig
 • Niet voor de leeftijd van twaalf jaar

Ben je op zoek naar de beste antihistamine op korte termijn? Dan zit je goed met de Fexotabs van Allegra. Deze antihistamine tabletten bevatten maar liefst 120 milligram fexofenadine hydrochloride. Ook Fexofenadine is een anti-allergiemedicijn en behoort tot de beste antihistamine van 2024. Heb je last van een door allergie ontstoken neusslijmvlies? Dit merk je aan symptomen als jeuk, een loopneus en niezen. Indien je ogen zelf ontstoken zijn, dan zullen deze jeuken en branderig aanvoelen. Zowel ontstoken ogen als een ontstoken neus komen veelvuldig voor bij hooikoorts en kun je behandelen met de beste antihistamine van 2024.

Belangrijk om te weten is dat er mogelijk wel sprake kan zijn van verschillende bijwerkingen. Dit komt voor bij ongeveer één tot tien op de honderd mensen die deze beste antihistamine tabletten gebruiken. Denk hierbij aan duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kun je een droge mond, keel of neus krijgen na inname van deze beste sterke antihistamine tabletten van 2024.

De meeste mensen hebben slechts een paar weken per jaar last van hooikoortsklachten. Dit heeft te maken met het al dan niet in bloei staan van bepaalde bomen en grassen. Maar sommigen hebben het ongeluk dat ze het hele jaar door last hebben van deze allergie. Goed nieuws: deze pillen mag je – indien nodig – het hele jaar door gebruiken. Je gebruikt dit middel ongeveer drie dagen en dan moet je verbetering merken. Indien dit niet het geval is, is het belangrijk om dit even met de huisarts te bespreken. Het zou kunnen dat je wellicht een andere soort van antihistamine nodig zult hebben.

5

Tips voor Antihistamine:

De Antihistamine Koopgids
Waarom zou je antihistamine tabletten nodig hebben?

Indien je last hebt van hooikoorts, neem je antihistamine tabletten om de symptomen tegen te gaan. Denk hierbij aan niezen, jeuk, een loopneus, ontstoken ogen en benauwdheid met een eventuele astma-aanval als gevolg. Ook de huid kan reageren op hooikoorts. Hierbij gaat het over jeuk of galbulten – netelroos. Hierdoor heb je last van allerlei jeukende en gezwollen plekken. Wanneer je last hebt van hooikoorts, komt er een stofje vrij: histamine. Histamine is de veroorzaker van bovenstaande klachten. Neem je antihistamine tabletten, dan blokkeert dit de werking van deze histamine. Hierdoor zullen de klachten afnemen. Dit kan al na een uur na inname van de antihistamine.

Zijn er ook risico’s verbonden aan het innemen van antihistamine?

Er zijn doorgaans geen ernstige risico’s verbonden aan het innemen van antihistamine. Een aantal mensen krijgen last van zaken als sufheid, slaperigheid hoofdpijn en duizeligheid. Dit gaat om één tot de tien op de honderd mensen. Ook een droge mond, keel of neus komen regelmatig voor. Lees telkens de bijsluiter goed door, vooraleer je dit middel tot je neemt.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten antihistamine?

De verschillende soorten antihistamine bevatten verschillende soorten werkzame stoffen. Denk aan loratadine, fexofenadine hydrochloride en antihistamine cetirizine. Het is afhankelijk van je wensen welke antihistamine tabletten bij jouw situatie passen. Lees bovenstaande reviews dus goed door om exact te weten welke antihistamine bij jou past. Ook de prijzen verschillen.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general