Beste kinder kussen

Op zoek naar de beste peuterkussen van 2024? Wij hebben een top lijst gemaakt met de meest comfortabele, effectieve en geprijsde kinderkussens die nekklachten tegen gaat! Bekijk onze lijst met voor- en nadelen van deze best geteste hoofdkussen voor kinderen van 2024 en zorg er voor dat je de juiste keuze maakt!
beste peuterkussen 2023

Geschreven door:

Laura van Doorn

1

Lilla24 Peuterkussen / Kinderkussen

Lilla24
Pluspunten
 • Meest populaire peuterkussen 2024
 • Geschikt voor alle seizoenen
 • Veel goede recensies op bol.com
 • Wasbaar op 40 graden
Minpunten
 • Niet verstelbaar
 • Minder geschikt voor buikslapers

Het Lilla24 Luxe Kinderkussen is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een hoogwaardig kussen voor hun peuter of kleuter. Dit kussen is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en biedt een uitstekende ondersteuning voor het hoofd en de nek van het kind. In deze productomschrijving worden 3 voordelen en 3 nadelen van het Lilla24 Luxe Kinderkussen besproken.

Voordelen:

 1. Speciaal ontworpen voor peuters en kleuters Het Lilla24 Luxe Kinderkussen is speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot 6 jaar oud. Hierdoor is het kussen perfect afgestemd op de behoeften van jonge kinderen. Het biedt de juiste ondersteuning voor het hoofd en de nek van het kind, wat bijdraagt aan een goede nachtrust en een gezonde ontwikkeling.
 2. Gemaakt van hoogwaardige materialen Het Lilla24 Luxe Kinderkussen is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een goede ventilatie en een uitstekende vochtregulatie. De tijk is gemaakt van 100% katoen en is wasbaar op 40 graden. Het kussen is gevuld met 100% polyester holle vezels die zorgen voor een goede ondersteuning en een comfortabele ligging.
 3. Comfortabel en zacht Het Lilla24 Luxe Kinderkussen is zeer comfortabel en zacht. Het biedt een aangename ondersteuning voor het hoofd en de nek van het kind, waardoor het kind heerlijk kan slapen. Het kussen heeft een afmeting van 60×70 cm, wat ruim voldoende is voor peuters en kleuters.

Nadelen:

 1. Niet verstelbaar Het Lilla24 Luxe Kinderkussen is niet verstelbaar in hoogte. Dit kan een nadeel zijn voor ouders die op zoek zijn naar een kussen dat meegroeit met hun kind. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede slaaphouding en het kussen regelmatig te vervangen wanneer het versleten is.
 2. Relatief groot Het Lilla24 Luxe Kinderkussen heeft een afmeting van 60×70 cm, wat relatief groot is voor een peuter- of kleuterkussen. Hierdoor kan het kussen wat lastiger te hanteren zijn voor jonge kinderen. Het is belangrijk om te kijken naar de persoonlijke behoeften van het kind en het kussen af te stemmen op de lichaamslengte en slaaphouding van het kind.
 3. Het product is minder geschikt voor buikslapers. Kinderen of peuter die dus op hun buik slapen, kiezen beter voor de tweede beste peuterkussen uit deze lijst.

Conclusie: Het Lilla24 Luxe Kinderkussen is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een hoogwaardig peuter- of kleuterkussen voor hun kind. Het peuterkussen is speciaal ontworpen voor jonge kinderen en biedt een goede ondersteuning voor het hoofd en de nek. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zeer comfortabel en zacht.

Hoewel het kussen niet verstelbaar is in hoogte en iets groter is dan andere peuter- en kleuterkussens, biedt het toch veel voordelen. Het kussen is duurzaam en gaat lang mee, waardoor het uiteindelijk een kostenbesparende keuze kan zijn. Bovendien zorgt het voor een goede slaaphouding en draagt het bij aan de gezonde ontwikkeling van het kind.

Het Lilla24 Luxe Kinderkussen is verkrijgbaar op bol.com. De klantrecensies zijn zeer positief en ouders zijn tevreden over de kwaliteit en het comfort van het kussen. Het kussen wordt geleverd in een mooie witte kleur en kan worden gecombineerd met verschillende beddengoed sets.

Kortom, het Lilla24 Luxe Kinderkussen is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een hoogwaardig en comfortabel peuter- of kleuterkussen. Het kussen biedt uitstekende ondersteuning voor het hoofd en de nek van het kind en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Hoewel het kussen iets duurder is dan andere peuter- en kleuterkussens, is het zijn prijs meer dan waard.

2

Dunimed Kinderkussen

Dunimed
Pluspunten
 • Ook tegen nekpijn & hoofdpijn
 • Geschikt voor buik, rug en zij slapers
 • Anti-allergisch maar ook nog eens hypo allergeen
Minputen
 • Opkloppen van product gaat lastig
 • Onbekender merk

Op zoek naar het beste kinderkussen voor jouw peuter? Dan is het Dunimed Kinderkussen misschien wel iets voor jou! Dit kussen is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar oud en biedt de juiste ondersteuning voor een goede nachtrust. Hieronder vind je 3 voordelen en 3 nadelen van dit peuter- en kinderkussen.

Voordelen:

 1. Ergonomisch ontwerp: Het Dunimed Kinderkussen heeft een ergonomisch ontwerp dat perfect is afgestemd op de nek en schouders van een kind. Hierdoor wordt de druk op het hoofd en de nek verminderd en kan jouw kind comfortabel en zonder klachten slapen.
 2. Hypoallergeen: Dit peuter- en kinderkussen is gemaakt van hypoallergeen materiaal, wat betekent dat het geschikt is voor kinderen met allergieën en astma. Het kussen is vrij van schadelijke stoffen en heeft een afneembare en wasbare hoes die zorgt voor een hygiënische slaapomgeving.
 3. Geschikt voor alle slaapposities: Het Dunimed Kinderkussen is geschikt voor alle slaapposities, waardoor jouw kind altijd comfortabel kan slapen. Of het nu op de rug, zij of buik slaapt, dit kussen biedt de juiste ondersteuning.

Nadelen:

 1. Prijs: Het Dunimed Kinderkussen is wat duurder dan sommige andere kinderkussens op de markt.
 2. Niet verstelbaar: Dit peuter- en kinderkussen is niet verstelbaar, wat betekent dat het niet kan worden aangepast aan de grootte en vorm van het kind.
 3. Geen merknaam: Dunimed is geen bekend merk in vergelijking met bijvoorbeeld Silvana of IKEA, waardoor sommige ouders wellicht terughoudend zijn om dit kussen aan te schaffen.

Als je op zoek bent naar het beste kinderkussen voor jouw peuter of kind, is het Dunimed Kinderkussen een goede optie om te overwegen. Met zijn ergonomische ontwerp, hypoallergene materialen en geschiktheid voor alle slaapposities biedt het kussen comfort en ondersteuning voor een goede nachtrust. Het is wellicht wat duurder en niet verstelbaar, maar als je op zoek bent naar een veilig en comfortabel kussen voor jouw kind, is het Dunimed Kinderkussen zeker de moeite waard om te overwegen. Vergeet ook niet dat Dunimed een minder bekend merk is dan bijvoorbeeld Silvana of IKEA, dus het is aan jou om te beslissen welke merknaam voor jou belangrijk is bij het maken van je keuze.

Als je op zoek bent naar vergelijkbare kinderkussens, kun je ook kijken naar het assortiment kinderkussens van IKEA. Deze zijn wellicht iets betaalbaarder en hebben een bekendere merknaam. Zo biedt IKEA het JÄTTELIK kinderkussen, dat ook geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar oud en verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Dit kussen heeft een afneembare en wasbare hoes, maar is niet specifiek ontworpen voor alle slaapposities. Daarnaast heeft Silvana ook een kinderkussen in het assortiment: het Silvana Support Kids kussen. Dit kussen is verstelbaar en heeft een speciale neksteun die meegroeit met het kind. Het kussen is echter wel duurder dan het Dunimed Kinderkussen.

Kinderkussen IKEA of JYSK

Als je op zoek bent naar een kinderkussen bij IKEA, kun je ook kijken naar het KÄLLKRASSE kinderkussen. Dit kussen is wat zachter dan het JÄTTELIK kinderkussen, maar heeft dezelfde afmetingen. Het kussen heeft een afneembare en wasbare hoes en is geschikt voor alle slaapposities.

Als je op zoek bent naar een peuterkussen bij IKEA, kun je ook kijken naar het LEN kinderkussen. Dit kussen is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 12 maanden oud en heeft een afneembare en wasbare hoes. Het kussen is zachter dan het JÄTTELIK kinderkussen en heeft een lagere prijs.

Al met al is het Dunimed Kinderkussen een goede keuze als je op zoek bent naar een comfortabel en hypoallergeen kussen voor jouw peuter of kind. Het kussen biedt de juiste ondersteuning voor een goede nachtrust en is geschikt voor alle slaapposities. Het kussen is wellicht wat duurder en niet verstelbaar, maar als je op zoek bent naar een veilig en comfortabel kussen voor jouw kind, is het Dunimed Kinderkussen zeker het overwegen waard.

3

Polydaun Kinder hoofdkussen

Polydaun
Pluspunten
 • Zachte lichte vulling van 10cm
 • Meest positieve reviews op bol.com
 • wasbaar op 40 graden
Minpunten
 • Kinderen die niet van wat dikkere vulling houden kiezen beter een ander kussen

Op zoek naar het beste kinderkussen voor jouw kleintje? Het Polydaun Joepi Airflow Kinderkussen is een uitstekende optie. Dit kussen is beschikbaar in de afmeting 65×55 cm en is daarmee iets groter dan het gemiddelde peuterkussen. Het kussen is gevuld met Isocraft vezels, wat zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel. In deze productomschrijving benoemen we drie voordelen en drie nadelen van het Polydaun Joepi Airflow Kinderkussen.

Voordelen:

 1. Goede ventilatie: het 3D-ventilatiemesh zorgt voor goede ventilatie en zorgt er zo voor dat jouw kindje niet oververhit raakt tijdens het slapen.
 2. Geschikt voor verschillende afmetingen: het kussen heeft een afmeting van 65×55 cm en kan daarmee ook dienen als peuterkussen 50×60, kinderkussen 40×60 of zelfs als kinderkussen 60×70.
 3. Makkelijk te onderhouden: het kussen kan worden gewassen op 60 graden Celsius en is daardoor makkelijk schoon te houden. Daarnaast is het kussen ook geschikt voor de droger.

Nadelen:

 1. Prijs: het Polydaun Joepi Airflow Kinderkussen is duurder dan sommige andere kinderkussens op de markt.
 2. Vulling kan verschuiven: sommige gebruikers hebben gemeld dat de vulling van het kussen kan verschuiven, wat kan leiden tot een minder comfortabele slaap.
 3. Geen kussensloop meegeleverd: het kussen wordt geleverd zonder kussensloop, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Al met al is het Polydaun Joepi Airflow Kinderkussen een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabel en goed geventileerd kussen voor hun kinderen. Het kussen is geschikt voor verschillende afmetingen en is makkelijk schoon te houden. Houd er wel rekening mee dat het kussen aan de prijzige kant is en dat de vulling kan verschuiven. Daarnaast moet er ook nog een kussensloop worden aangeschaft. Voor een peuterkussen 40×60 raden wij het IKEA peuterkussen aan en voor andere kinderkussens kun je terecht bij Leen Bakker of Jysk.

Als je op zoek bent naar het beste peuterkussen, is het IKEA peuterkussen een goede optie. Dit kussen heeft een afmeting van 50×60 cm en is gevuld met een polyester vezel die zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel. Het kussen is ook verkrijgbaar in de afmeting 35×55 cm voor de allerkleinsten.

Voor andere kinderkussens kun je ook terecht bij Leen Bakker of Jysk. Zij bieden een breed scala aan kussens in verschillende afmetingen en materialen. Bij Leen Bakker kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kussen gevuld met traagschuim, terwijl Jysk ook kussens heeft met een neksteun voor extra comfort.

Het belangrijkste bij het kiezen van een kussen voor kinderen is om rekening te houden met hun slaaphouding en voorkeuren. Sommige kinderen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een steviger kussen, terwijl anderen liever een zachter kussen hebben. Zorg er ook voor dat het kussen goed ventileert om oververhitting te voorkomen.

Vergeet niet om ook een kussensloop aan te schaffen voor het kinderkussen. Dit beschermt het kussen tegen vuil en zorgt ervoor dat het kussen langer meegaat. Bij de meeste winkels waar je kinderkussens kunt kopen, kun je ook bijpassende kussenslopen vinden.

4

Sleep Comfort Blue Zero Snurkkussen

Sleep Comfort
Pluspunten
 • Gevuld met holle vezel
 • 400 gram vulgewicht
 • Tijk 100% katoen
 • Goedkoopste in de lijst
 • Nederlands merk
Minpunten
 • Kan als dik worden ervaren, waardoor je wat vulling er uit moet halen

Als je op zoek bent naar het beste kinderkussen voor je peuter, dan is het Klaas Vaak Kinderkussen zeker het overwegen waard. Dit kussen is ideaal als eerste kussen en heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder vind je 3 voordelen en 3 nadelen van het Klaas Vaak Kinderkussen, dat je kunt vinden op bol.com:

Voordelen:

 1. Comfortabel en zacht: Het Klaas Vaak Kinderkussen is gemaakt van zachte en ademende materialen, zodat je kindje comfortabel kan slapen en niet oververhit raakt.
 2. Geschikt voor alle slaaphoudingen: Het kinderkussen heeft de juiste ondersteuning voor het hoofdje van je kindje, ongeacht de slaaphouding.
 3. Wasbaar op hoge temperatuur: Het Klaas Vaak Kinderkussen kan op hoge temperatuur gewassen worden, waardoor het hygiënisch en schoon blijft.

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor baby’s: Het Klaas Vaak Kinderkussen is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar en is daarom niet geschikt voor baby’s.
 2. Kan te dik zijn voor sommige kinderen: Sommige kinderen hebben mogelijk een dunner kussen nodig dan het Klaas Vaak Kinderkussen.
 3. Prijs: Het Klaas Vaak Kinderkussen is niet het goedkoopste kinderkussen op de markt, maar de kwaliteit maakt het wel de moeite waard.

Als je op zoek bent naar het beste kinderkussen voor je peuter, dan is het Klaas Vaak Kinderkussen een uitstekende keuze. Dit peuterkussen is comfortabel, geschikt voor alle slaaphoudingen en kan op hoge temperatuur gewassen worden. Houd er wel rekening mee dat het niet geschikt is voor baby’s, te dik kan zijn voor sommige kinderen en niet het goedkoopste kinderkussen op de markt is. Al met al is het Klaas Vaak Kinderkussen een kwalitatief hoogwaardig kinderhoofdkussen dat zeker het overwegen waard is. Bestel het vandaag nog op bol.com!

5

Tips voor Peuterkussen

De peuterkussen Koopgids
Vanaf welke leeftijd een kinderkussen aanschaffen?

Dit hangt geheel van je kind af. Sommige ouders beginnen met en kussen wanneer hun kindje naar een groter bedje gaat en andere beginnen ermee als hun kind 2 jaar is. Er zijn veel peuterkussens in deze lijst opgenomen, maar voor kinderen die wat ouder zijn hebben we ook de beste kinderkussens geselecteerd.

Wat is de beste peuterkussen van dit moment?

Het Lilla24 Luxe Kinderkussen is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een hoogwaardig kussen voor hun peuter of kleuter. Dit kussen is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en biedt een uitstekende ondersteuning voor het hoofd en de nek van het kind. In deze productomschrijving worden 3 voordelen en 3 nadelen van het Lilla24 Luxe Kinderkussen besproken.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general