Beste Kussen Zijslaper 2024

Wanneer je een zijslaper bent, kan je door het gebruik van verschillende hoofdkussens nek-, rug- en knieklachten krijgen. Daarom is het belangrijk dat je het beste kussen voor zijslapers aanschaft, om zo tot een goede nachtrust zonder eventueel bijkomende fysieke klachten te komen. Aangezien er zeer veel verschillende hoofdkussens op de markt verkrijgbaar zijn, hebben wij de verschillende kussens met elkaar vergeleken op vlak van duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid. Zo kwamen we tot een top 5 beste kussens voor zijslapers van 2024. Lees snel verder om meer te weten te komen!
beste kussen zijslaper 2022
1

Calmzy – Verstelbaar Kussen

Calmzy
Pluspunten
 • Geschikt voor alle seizoenen
 • Geschikt voor elke slaper
 • Zacht gevoel
 • Vijf jaar garantie
Minpunten
 • Geen

Wanneer we het hebben over beste kussens zijslaper 2024, dan kun je niet om het merk Calmzy heen. De naam van het merk zegt genoeg: Calmzy is hét merk voor kussens en (verzwarings)dekens in de Benelux. Beter slapen begint bij Calmzy. Dit gebeurt onder andere door hun verzwaringsdeken, maar ook dit verstelbare kussen ondersteunt een goede nachtrust. Onrustig slapen is voorgoed verleden tijd met dit beste kussen voor zijslapers.

Overigens is dit niet enkel het beste kussen zijslaper 2024: ook buik- en rugslapers kunnen profiteren van de voordelen van dit kussen. Het biedt namelijk ook voor deze doelgroepen de ultieme ondersteuning voor de nek. Je zult dus nooit meer opstaan met nekklachten, wat natuurlijk wel zo fijn is. Het is dus niet zo dat dit beste kussen afhankelijk is van een welbepaalde slaaphouding, aangezien het sowieso de beste keuze voor jouw nachtrust vormt! Beste kussen voor zijslaper: check!

Dit kussen van het merk Calmzy is een vijflaags kussen. Dit betekent dat het kussen uit maar liefst vijf verschillende lagen bestaat. Het kussen bestaat immers uit handige, losse kussentjes. Hierdoor kun je precies het aantal kussentjes in het hoofdkussen laten dat optimaal is voor jouw nachtrust. Daarnaast wordt het hoofdkussen geprezen omwille van zijn zachtheid, is het ergonomisch en anti-allergisch. Indien je het kussen wilt wassen, kan dat: het kussen is uitwasbaar op dertig graden. Je krijgt bovendien maar liefst vijf jaar garantie bij de aankoop van dit kussen. Ook is het kussen geschikt voor alle seizoenen én voor elke slaper. De afwerking is netjes en het beste hoofdkussen zijslaper absorbeert vocht.

2

Cloudpillo – Memory Foam Kussen

Cloudpillo
Pluspunten
 • Uitwasbare buitenhoes
 • Geschikt voor alle seizoenen
 • Dertig dagen proefslapen
Minpunten
 • Prijzig

Ben je op zoek naar het meest innovatieve kussen op de markt? Dan ga je voor de Cloudpillo! Met dit kussen zul je nooit meer wakker worden met een stijve rug of nek. Dit kussen biedt aan iedereen de optimale ondersteuning tijdens het slapen, dankzij het afstelbare design. Hierdoor wordt je elke dag uitgerust wakker. Maar hoe werkt dit beste kussen voor zijslapers nu eigenlijk?

Wel, eerst en vooral is het kussen gevuld met traagschuim. Dit is versnipperd memory foam en heeft als voordeel dat het zich volledig vormt naar jouw lichaamshouding. Ook biedt het vrij veel weerstand, maar voelt het tegelijk enorm zacht aan. The best of both worlds! En waarom kiezen we nu voor versnipperd, en niet ‘normale’ memory foam? Wel, hierdoor blijft er telkens weer lucht in het beste kussen voor zijslaper 2024 circuleren. Dit zorgt dan weer voor verkoeling op hete zomerdagen. Dit is wat ons betreft dan ook het beste kussen voor zijslapers met nekklachten.

Wat ook handig is, is het feit dat je geen nieuwe kussenslopen hoeft te kopen voor dit goed kussen voor zijslapers. De afmetingen zijn namelijk 70 x 50 cm, waardoor het kussen in elke kussensloop past en je dus niets nieuws hoeft aan te kopen. Daarnaast kun je het beste hoofdkussen zijslaper aanpassen naar de voor jou gewenste hoogte: er zit een rits in de binnenhoes van de Cloudpillo. Je kan de perfecte hoogte creëren door memory foam snippers uit het kussen te halen. Bovendien mag je maar liefst dertig nachten proefslapen op de Cloudpillo, om erachter te komen of het daadwerkelijk hét kussen voor jou is. Indien dit niet het geval is, kun je het goed kussen voor zijslapers eenvoudig retourneren en krijg je je geld terug gestort! Dit is dan ook wat ons betreft het beste kussen zijslaper.

3

Lifetec Premium – Orthopedisch Kniekussen

Lifetec Premium
Pluspunten
 • Voorkomt knie-, heup- en rugpijn
 • Ademende kussenhoes
 • Betere nachtrust
 • Verbetering bloedsomloop
Minpunten
 • Orthopedisch

Het merk Lifetec ontwikkelt allerlei soorten hulpmiddelen om je nachtrust te optimaliseren. Een van de meest succesvolle producten is dit speciaal ontworpen kniekussen om je slaaphouding te verbeteren en rug-, heup- en kniepijn tegen te gaan. Indien je graag op je zij slaapt, kun je met dit kussen tot de optimale slaaphouding komen.

Stel jij jezelf wel eens de vraag: “Wat is een goed kussen voor zijslapers?” Dikwijls neemt je lichaam een onnatuurlijke houding aan, wanneer je op je zij slaapt. Daarom kan dit kniekussen van Lifetec Premium je helpen als beste hoofdkussen zijslaper: het zorgt er immers voor dat je benen en de rest van je lichaam in een correcte, rechte lijn blijven ten opzichte van elkaar. Hierdoor komt er niet al te veel druk op de gewrichten van je knieën, heupen en je rug. Je knieën zullen door het beste kussen voor zijslaper niet constant tegen elkaar liggen, waardoor de irritante pijn in je knieën verleden tijd is. Ook zal er geen warmteopbouw tussen de benen optreden in bijvoorbeeld de al te hete zomers van Nederland dankzij dit goed kussen voor zijslapers 2024.

Allerlei orthopedisten raden het aan om met een kniekussen te slapen, indien je een zijslaper bent. Het werkt immers ook preventief: je voorkomt als het ware klachten in de toekomst. Ook verbetert het vanzelf je nachtrust. De doorbloeding zal immers verbeterd worden door de ergonomische vorm en het hoogwaardig traagschuim in dit beste kussen zijslaper. Het traagschuim zet zich om de benen en neemt de vorm aan van je benen. Hierdoor zal er geen drukopbouw ontstaan: de druk zal verdeeld worden over het gehele oppervlak.

4

Best Life – Traagschuim hoofdkussen

Best Life
Pluspunten
 • Verbetert de slaaphouding
 • Optimale ondersteuning voor nek / schouders
 • Verbetert de bloedsomloop
Minpunten
 • Traagschuim vulling kan niet in wasmachine

Op naar het merk Best Life: hét bedrijf met als missie het geven van een comfortabele en bovendien pijnvrije nachtrust aan al hun klanten. Hierdoor zul je nooit meer vermoeid wakker worden. Zij willen eenieder laten ervaren hoe een goede nachtrust hoort te voelen. Dit is mogelijk, onafhankelijk van de slaaphouding. Of je nu een rug-, buik- of zijslaper bent, alle kussens van Best Life willen elke klant de meest comfortabele nachten van hun leven geven. Op Trustpilot ontvangt het merk een beoordeling van maar liefst 4.7/5 en wij begrijpen eigenlijk wel waarom dankzij dit beste hoofdkussen zijslaper 2021!

Wij mochten het ergonomische hoofdkussen voor zijslapers uittesten. Het beste kussen zijslaper is gemaakt van ergonomisch traagschuim en verhelpt rug- en nekklachten. Daarom is dit het beste kussen voor zijslaper met nekklachten. Meer bepaald is het goed kussen voor zijslaper gemaakt van een materiaal met de naam BL Comfort-Foam traagschuim: luchtdoorlatend traagschuim dat zorgt voor langdurig comfort. Zo behoudt het goed kussen voor zijslaper zijn formule en past het goed hoofdkussen zijslaper zich volledig aan je lichaam aan. Door het ergonomisch design brengt het kussen je nek en ruggengraat in een neutrale, perfecte houding. Hiermee bevordert het de bloedsomloop.

Bovendien kun je dit beste kussen zijslaper elk seizoen weer opnieuw gebruiken. De ventilerende hoes werkt immers vochtregulerend en ademend, aangezien het de lucht circuleert. Dit zorgt ervoor dat de warmte goed afgevoerd wordt. Ook leuk: bij het bestellen van dit kussen ontvang je een e-book ter waarde van twintig euro met allerlei praktische tips voor een betere nachtrust én je mag dertig dagen proefslapen.

5

Sleep Comfy – Traagschuim Hoofdkussen XXL

Slaap Comfy
Pluspunten
 • Extra groot formaat
 • Buitenhoes wasbaar
 • Minder schouder- en nekklachten
 • Betere nachtrust
Minpunten
 • Binnenkant kan niet in wasmachine

Indien je op zoek bent naar een extra groot kussen, dan is het kussen van Sleep Comfy echt iets voor jou. Dit kussen maakt gebruik van de zogenaamde Memory Foam-technologie, waardoor het een orthopedisch en ergonomisch hoofdkussen is voor zijslapers. Het ergonomische design verlicht dan ook schouder- en nekklachten, waardoor je meteen fitter wakker zult worden en een betere nachtrust krijgt.

Maar hoe werkt dit beste kussen zijslaper nu eigenlijk in de praktijk? Wel, het kussen zorgt ervoor dat je eenvoudig in de voor jou juiste slaaphouding terecht komt, doordat het de wervelkolom in een neutrale positie brengt. Hierdoor kan je je lichaam volledig ontspannen, wat de pijn in je rug en nek zal verminderen. Ook heeft het traagschuim in het goed hoofdkussen zijslaper een zogenaamde drukverlagende werking. Dit ontlast je lichaam en optimaliseert je bloedcirculatie.

Sleep Comfy heeft meer dan dertig jaar ervaring in het produceren van het beste traagschuim dat er op de markt verkrijgbaar is. Hierdoor zijn ze dé expert op vlak van het ontwikkelen van memory foam technologie en innovaties. Dit leidt dan weer tot de productie van dit kussen, waardoor je een nachtrust kunt ervaren zoals je nog nooit hebt gehad. Dit lost de lichamelijke pijn op en geeft je de verdiende comfort terug. Belangrijk om te weten is dat je het traagschuim in het goed kussen zijslaper niet kan wassen. Het beste kussen zijslaper heeft echter een afneembare hoes die eenvoudig te wassen is in de wasmachine. Het traagschuim kun je wel wassen met de hand. Wij raden dit kussen absoluut aan als beste hoofdkussen zijslaper!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general