Beste Thriller Boeken 2024

Een thriller boek dat je niet kan wegleggen? Soms vind je door de bomen het bos niet meer in de wereld van literaire thrillers: er zijn onwijs veel verschillende auteurs die boeken schrijven van afwisselende kwaliteit. Om het kaf van het koren te scheiden, lazen wij meer dan vijftig thriller boeken. Hieruit stelden we een top vijf beste thriller boeken 2024 op. Lees snel verder!
beste thriller 2022
1

Daar waar de rivierkreeften zingen

Delia Owens
Pluspunten
 • Zes miljoen verkochte exemplaren in VS
 • Meeslepend verhaal
 • Zeer betaalbaar

Op zoek naar de beste thriller boeken van 2024? Wat ons betreft, staat auteur Delia Owens met stip op één met haar spannendste boek Daar waar de rivierkreeften zingen. De auteur van dit goede thriller boek van 2024 werd in 1949 geboren in de Verenigde Staten en bestudeerde meer dan haar halve leven het doen en laten van wilde dieren. Dit merk je ook aan het boek: Owens is een zoöloog met ervaring en hierdoor een ware natuurschrijfster. De beschrijvingen van de (ontwikkeling van de) natuur zijn beeldend en erg gedetailleerd. Daar waar de rivierkreeften zingen is een enorme bestseller, wat erg indrukwekkend is voor een debuutroman. Dit boek werd in de Verenigde Staten maar liefst zes miljoen keer verkocht! Ook dit boek keer op keer in de top 10 boeken thrillers. Owens is duidelijk een van de beste thriller schrijvers op dit moment.

Haar fascinatie voor de natuur kom je ook tegen in dit beste thriller boek van 2024. Dit goede thrillers boek gaat over Kya. Kya leeft met én van de natuur, aangezien zij in de wildernis van de moerassen leeft. Haar rustige leventje wordt bruut verstoord, wanneer zij contact krijgt met twee mannen uit de drukke stad. Een van deze mannen wordt uiteindelijk dood teruggevonden, waardoor het leven van Kya plotsklaps volledig anders is.

Het feit dat dit boek gedurende lange tijd op de nummer één van de bekende New York Times Fiction Best Sellers-lijst stond, verbaast ons niets. Ook wij konden het spannendste boek geen seconde wegleggen. Deze beste thriller gaat zowel over liefde, als over eenzaamheid. Het gaat zowel over het leven, als over de dood. Veelzijdigheid is hét sleutelwoord dat dit boek beschrijft. Wij lazen deze beste thriller meerdere malen, aangezien er telkens weer nieuwe wendingen duidelijk werden. Ook een fijn detail om af te sluiten: Daar waar de rivierkreeften zingen is een zeer betaalbaar boek, indien je deze beste thriller via Bol.com bestelt! Ben je op zoek naar een van de beste thrillers boeken? Of een van de beste literaire thrillers? Ga dan voor dit boek van Owens, een van de beste thrillerschrijvers op dit moment!

2

Zondagochtend breekt aan

Nicci French
Pluspunten
 • Zeer fantasierijk
 • Gratis in Kobo Plus
 • Continue spanning
Minputen
 • Open einde

Wanneer je een beetje bekend bent in de wereld van de beste thriller boeken van 2024, dan herken je de naam Nicci French sowieso. Wat niet iedereen weet, is dat deze naam een verwijzing is naar een Brits echtpaar, genaamd Nicci Gerrard en Sean French. Samen zijn zij bestsellers van een veelheid aan psychologische thrillers onder het pseudoniem Nicci French. Een boek van Nicci French kon dus absoluut niet ontbrekend in de top 5 beste thriller boeken van 2024! Het schrijverskoppel won eerder al een veelheid aan prijzen. Denk aan de Trouw Publieksprijs 2000 voor het boek Bezeten van mij en nominaties voor de NS Publieksprijs voor de boeken Onderhuids en De bewoonde wereld. Een aantal boeken zijn daarnaast bewerkt tot tv-films.

Een van de meest succesvolle series van Nicci French is de Frieda Klein-serie. Om deze reden staat Zondagochtend breekt aan in de top 5 beste thriller boeken van 2024. Dit boek uit de bijhorende achtdelige reeks gaat over een vast hoofdpersoon, genaamd – jawel – Frieda Klein. Ook een aantal andere personages keert doorheen de serie telkens weer terug. Het verhaalt speelt zich af in de stad Londen. Zondagochtend breekt aan is het zevende deel van deze achtdelige serie. Je kan deze boeken los van elkaar lezen, maar het is – door de chronologische volgorde – erg interessant om de boeken na elkaar te lezen. Vooral de eerste boeken waren afzonderlijk te lezen, maar je mist vrij veel, als je voorgaande beste detective boeken niet gelezen hebt. Genoeg leesplezier, dus!

Op het einde van het vorige boek in deze serie kwam je een ontzettende cliffhanger tegen. We geven hier geen spoilers weg, maar wij waren erg verrast van het vervolg op deze cliffhanger! Ook het einde van deze beste thriller zou niemand kunnen voorspellen. Al bij al vinden wij dit deel onmisbaar, indien je een fan bent van thriller boeken. Je wordt compleet meegezogen in het verhaal. Nicci French is natuurlijk dé expert, wanneer het gaat over het opbouwen van psychologische spanning. Ook dit boek kun je geen seconde wegleggen, omdat het zó spannend is! Heb je trouwens een Kobo Plus-abonnement? Dan kun je dit boek gratis lezen!

3

Joona Linna – Jager

Lars Kepler
Pluspunten
 • Goed plot
 • Meer dan 750.000 exemplaren verkocht
 • Positieve recensies van o.a. Knack Focus
 • Onverwachte twists
Minpunten
 • Komt traag op gang

Van het ene schrijversechtpaar gaan we naar het volgende schrijversechtpaar. Lars Kepler: het pseudoniem van het Zweedse auteurskoppel Alexander en Alexandra Ahndoril. Deze twee auteurs werden geïnspireerd om te schrijven door de wereldberoemde misdaadschrijver Stieg Larsson. Hier komt de naam ‘Lars’ in hun pseudoniem ook vandaan. Kepler komt van Johannes Keppler, een wetenschapper die een van de grootste mysteries – een calculatie over de banen van planeten – heeft opgelost. Vandaar het passende pseudoniem: Lars Keppler.

Met Joona Linna schreef Lars Keppler een serie die uit maar liefst acht delen bestaat. Je kan elk boek apart van elkaar lezen, maar je kan deze beste spannende boeken ook op de juiste volgorde lezen. Alle boeken gaan over de detective-inspecteur Joona Linna. Het is een zeer empathisch persoon die zich vast bijt in onopgeloste zaken. Het spannendste boek Jager gaat over het oplossen van een geheime opdracht waar de politie geen raad mee weet. Het gaat over een mysterieuze seriemoordenaar die op het eerste zicht volstrekt willekeurige slachtoffers uitkiest. Voordat een moord wordt gepleegd, horen de slachtoffers een kinderliedje. Ook in dit boek krijgt op een gegeven moment een van de hoofdpersonages het desbetreffende kinderliedje te horen, waardoor de spanning stijgt. Een plekje in de spannende boeken top 10 is verdiend!

Het verhaal lijkt op het eerste zicht eenvoudig, maar dit beste thrillerboek staat boordevol plottwists en verrassingen. Daarom behoort het ook dikwijls tot de spannendste boeken top 10. De personages zijn stuk voor stuk interessant te noemen. Je vraagt je telkens weer af waarom bepaalde slachtoffers uitgekozen worden door de moordenaar. Belangrijk om te weten is dat het boek redelijk traag op gang komt. Je moet immers best veel personages en verhaallijnen leren kennen, vooraleer de spanning écht tot zijn recht komt. Maar wanneer dit het geval is, kun je deze beste thriller niet meer wegleggen!

4

Laatste weduwe

Karin Slaughter
Pluspunten
 • Jarenlang in bestsellerlijsten
 • Auteur: Queen of Crime
 • Zeer positieve reviews op bol.com
Minpunten
 • Redelijk ingewikkeld verhaal

Op naar de Queen of Crime: Karin Slaughter. Deze Amerikaanse thrillerauteur schreef meer dan tachtig boeken, waaronder de bekende thrillers Nachtschade, Genesis, Versplinterd en Zoenoffer. Al haar spannende thrillers zijn gebaseerd op waargebeurde misdaden. De focus van Slaughter ligt voornamelijk op het motief achter de misdaad: waarom deed de persoon wat hij of zij gedaan heeft? Haar boeken gaan vaak over geweld tegen vrouwen. In Nederland is het meest bekende boek van Karin Slaughter Verborgen.

Over dit beste thriller boek Laatste weduwe zijn zeer veel recensenten positief. NRC spreekt va vakmanschap, terwijl Trouw meent dat je stalen zenuwen nodig hebt om deze spannende thriller door te komen. Voornamelijk het feit dat het boek ontzettend actueel is, zorgt voor veel enthousiasme en benoemingen als ‘dé must-read thriller van nu’. Dit boek staat dan ook hoog in thriller top 100 boeken, thrillers top 10 en bol.com boeken top 10 thrillers.

Karin Slaughter laat het personage Sara Linton in meerdere van haar beste detective boeken terugkomen. Ook in Laatste weduwe speelt Sara een hoofdrol. Het is een sympathieke, empathische kinderarts én lijkschouwer in het plaatsje Grant County. Op een gegeven moment wordt Sara Linton ontvoerd door een radicale groepering. Dit is uiteraard wat het verhaal net zo actueel en boeiend maakt. Er worden immers ook aanslagen op onder andere een ziekenhuis gedaan. Fictie en non-fictie wisselen elkaar af in dit beste thriller boek van 2024. De spanningsboog verslapt geen pagina en er gebeuren zaken die in real life ook daadwerkelijk gebeurd zijn. Denk aan bekende namen van mensen die aanslagen hebben gepleegd. Het boek maakt deel uit van een serie waarin Sara Linton een hoofdrol speelt, maar je kan De laatste weduwe ook los van haar andere beste psychologische thrillers boeken lezen!

5

Robert Langdon 5 – Oorsprong

Dan Brown
Pluspunten
 • Een van de succesvolste thrillerauteurs
 • Zeer fantasierijk
 • Goed plot
Minpunten
 • Ietwat voorspelbaar
 • Ingewikkeld verhaal

Als er een auteur niet mag ontbreken in de top beste thrillerboeken van 2024, is het de alom bekende Dan Brown wel. Je kent deze auteur ongetwijfeld van ultieme bestsellers als De Da Vinci Code en Het Bernini Mysterie. Verschillende van zijn thrillers zijn ook verfilmd met topacteurs als Tom Hanks, Audrey Tautou en Paul Bettany. In al deze top 10 thrillers boeken en films is Robert Langdon het hoofdpersonage. Dit is een hoogleraar kunstgeschiedenis met een opvallende interesse in symboliek. Door deze expertises lost hij doorheen de beste thrillers boeken verschillende wereldbekende mysteries op. Zijn spannendste boeken staan onder andere in de thriller boek top 10 van verschillende boekenwinkels.

Ook het boek Oorsprong gaat over deze hoogleraar kunstgeschiedenis Robert Langdon. Dit is het nieuwste thriller boek van Dan Brown. Ook deze boeken top 10 thriller staat boordevol passages over geschiedenis, architectuur en innovatieve technologie. Terwijl je het thriller top 10 boek niet kunt wegleggen door de ultieme spanningsboog, leer je meteen over moderne kunst, extreme religies en verborgen geschiedenissen. Er staan verschillende bekende complottheorieën beschreven, waar je eerder wellicht nog nooit over nagedacht hebt. Het levert dus flink wat gespreksstof op.

Deze beste thriller van Dan Brown staat echter ‘slechts’ op de vijfde plek in de top vijf beste thrillerboeken van 2024 en dat heeft verscheidene redenen. Wij vonden deze boek top 10 thriller toch redelijk voorspelbaar. Na een aantal hoofdstukken wisten we eigenlijk al hoe het verhaal zou eindigen. Ook was het boek wat ons betreft soms té gedetailleerd, waardoor het niet altijd tot de essentie kwam. Dit had invloed op de spanningsboog, die niet continu even gespannen was. Al met al vinden wij het boek de moeite waard om te lezen, maar vinden we bovenstaande goede trhillers boeken net een beetje interessanter! Toch behoort Oorsprong in verschillende lijsten: denk aan de Bruna top 10 thrillers, de thriller boeken top 10 van bol.com en de beste thrillers boeken 2021 in diverse kranten!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general