Beste Verzwaringsdeken Kind 2024

Heeft jouw peuter last van slaapproblemen? Slaap jij hierdoor ook minder goed dan je zou willen? Dan is een verzwaringsdeken voor peuters dé oplossing. Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdeken zorgen voor meer ontspanning en een diepere slaap. Door de diepe druk op de zenuwen zal jouw kind zich veilig voelen. Een verzwaringsdeken kopen is bij slaapproblemen een absolute topprioriteit. In dit artikel vind je onze top vijf verzwaringsdekens voor peuters. Wij hebben ze uitgebreid laten testen en kwamen tot de volgende top vijf!
beste verzwaringsdeken peuter 2022
1

Diley Dreams Verzwaringsdeken – 2.3 kg

Diley Dreams
Pluspunten
 • Perfect voor kinderen vanaf 12,5 kg
 • Drie jaar fabrieksgarantie
 • Gemaakt van ademend katoen
 • Machine wasbaar

Verzwaringsdeken kopen? Deze verzwaringsdeken kind staat bovenaan in de top beste verzwaringsdekens 2024 dankzij verschillende redenen. Eerst en vooral zijn wij onder de indruk van de kwaliteit van het materiaal. De deken zelf bestaat bijvoorbeeld uit maar liefst zeven lagen van gerecycled katoen, microvezel en glaskralen. Door het katoen is dit een echte vierseizoensdeken: het geeft een veilig, ontspannen en extra knus gevoel. Het lijkt hierdoor alsof iemand een stevige knuffel geeft. De glaskralen zitten in vierkante pockets, waardoor het kind perfect evenwichtige druk op het lichaam ervaart.

Denk je dat een verzwaringsdeken voor peuters onzin is? Dat is absoluut niet waar: de technologie achter de verzwaringsdekens voor kinderen is een wetenschappelijk bewezen technologie. Het zorgt voor een diepere druk op de zenuwen, waardoor het kind zich veilig voelt. Gelukshormonen als melatonine en serotonine komen vrij bij het kind, waardoor de bloeddruk, stress en hartslag verlagen. Dit zorgt dan weer voor meer ontspanning en een diepere slaap. Je kind zal daadwerkelijk beter uitgerust zijn. Een verzwaringsdeken kopen is de boodschap.

Tegenwoordig worden peuters gedurende de hele dag overladen met informatieprikkels. Niet elk kind gaat hier op dezelfde manier mee om. Overprikkeling is bij veel kinderen dan ook van toepassing, waarbij een teveel aan informatieprikkels leidt tot mentale en/of fysieke klachten. Om echt tot rust te kunnen komen na zo’n prikkelvolle dag, gebruik je deze Diley Dreams verzwaringsdeken kind om daadwerkelijk te ontspannen.

Verzwaringsdeken kind 2 jaar

Doordat dit verzwaringsdeken iets lichter is dan de andere in deze lijst, is het ook geschikt voor kinderen van 2 jaar. Kinderen vanaf 12,5 kilogram kunnen gebruik maken van dit verzwaringsdeken, oftewel ook een verzwaringsdeken kind 2 jaar uiteindelijk. Ben je op zoek naar een verzwaringsdeken 2 kg dan ben je bij deze Diley Dreams verzwaringsdeken aan het juiste adres.

Op zoek naar een IKEA verzwaringsdeken?

Ben je op zoek naar het deken van de IKEA? Dan doe je dit waarschijnlijk omdat die stukken goedkoper zijn. Echter, komt de Diley Dreams deken als beste uit de test, waardoor we adviseren om niet voor een IKEA verzwaringsdeken voor kinderen te kiezen.

2

Simply Cosy Verzwaringsdeken – 2,5 kg

Simply Cosy
Pluspunten
 • Dubbel diamant stiksel
 • 100% katoen
 • Stille vulling
 • Leuke prints
 • Inclusief kussensloop
Minpunten
 • Iets te zwaar voor lichte peuters

Op de tweede plaats in de top 5 beste verzwaringsdekens voor peuters staat het merk Simply Cosy. Het merk Simply Cosy belooft dat je met hun beste verzwaringsdekens sneller en dieper slaapt, minder stress en angst ervaart en dat er een verhoging van energie en focus zal optreden. Voor jong en oud zorgen zij voor – zo zeggen ze het zelf – dé nieuwste generatie verzwaringsdekens. De verzwaringsdeken zal druk uitoefenen op je zenuwstelsel. Dit wordt ook wel deep touch pressure genoemd. In de zorg wordt deze wetenschappelijk bewezen technologie al jaren gebruikt, aangezien de diepe druk simulatie zorgt voor een snellere ontspanning van lichaam en geest. Dit leidt dan weer tot een diepere slaap en meer energie. Heb je hier nood aan? Dan moet je voor je kind een verzwaringsdeken kopen!

Vaak hebben peuters bij uitstek moeite met het verwerken van de vele prikkels die op een dag op hen afgestuurd worden. Dit leidt regelmatig tot uiteenlopende slaapproblemen. Om te zorgen voor de ultieme nachtrust van je peuter kies je voor de Simply Cosy verzwaringsdekens. Het fijne bij deze beste verzwaringsdeken is het feit dat deze verzwaringsdeken een wasbare hoes bevat. Deze is gemaakt van katoen, waardoor het zeer ademend is en voor elk seizoen bruikbaar is. De prent van deze hoes voor de beste verzwaringsdeken is daarnaast erg aantrekkelijk voor peuters. De hoes is ook in andere printjes.

Het enige nadeel aan deze beste verzwaringsdeken is het feit dat deze 2.5 kilogram weegt. Dit is een hoog gewicht verzwaringsdeken kind. Met dit gewicht is dit het beste verzwaringsdeken voor peuters tussen de 25 en 35 kilogram. Veel jonge kinderen wegen echter minder. Voor deze kinderen verwijzen wij graag naar bijvoorbeeld het verzwaringsdeken van Calmzy of Diley Dreams (zie boven). Deze beste verzwaringsdekens zijn met hun 2.3 kilogram immers iets lichter en hierdoor bruikbaar voor lichtere kinderen. Het gewicht verzwaringsdeken kind is erg belangrijk!

Verzwaringsdeken kind 3 jaar

Dit artikel is perfect geschikt voor een kind van 3 jaar. Met een gewicht van 2,3kg is het niet te zwaar, maar ook niet te licht voor het kind. Overprikkeling is verleden tijd bij een verzwaringsdeken voor een kind van 3 jaar!

3

Calmzy Verzwaringsdeken – 2.3 kg

Calmzy
Pluspunten
 • 100% ademend katoen
 • Milieuvriendelijk polyester
 • Hypo-allergeen glaszand
 • Twee extra beschermlagen
Minpunten
 • Prijzig

Het motto van Calmzy is: “De beste verzwaringsdekens voor slaap & ontspanning”. Dit kunnen wij met deze verzwaringsdeken voor peuters beamen. In 2019 had de oprichter van Calmzy, Jurgen, zelf allerlei slaapproblemen. In de Benelux was er echter nog geen kwalitatief merk voor verzwaringsdekens in 2019. Daarom was het de missie van Jurgen om dé perfecte verzwaringsdeken te creëren. Met deze verzwaringsdeken van 2.3 kilogram ontwikkelde het merk de beste verzwaringsdeken voor prikkelgevoelige kinderen.

Deze beste Calmzy verzwaringsdeken kind is gemaakt van honderd procent ademend katoen en meet 90 centimeter bij 120 centimeter. Deze verzwaringsdeken kind werkt geweldig bij kinderen met een prikkelverwerkingstoornis als ASS. Wetenschappelijke onderzoeken tonen immers aan dat het zorgt voor een verhoging van het niveau van serotonine (waardoor het kind rustiger wordt), melatonine (wat zorgt voor meer rustgevende slaap) en dopamine (waardoor het kind zich beter kan concentreren). Dit zijn net de zaken waar een kind met een prikkelverwerkingstoornis problemen mee kan hebben. Diepe druktherapie is daadwerkelijk een therapie die gedaan wordt bij kinderen met autisme. Dit gebeurt dan via massages en met gewichten, aangezien kinderen door het gevoel van druk kunnen kalmeren. Dit effect kan echter ook eenvoudig gerealiseerd worden met een beste verzwaringsdeken.

Het inbakeren van een baby gebeurt dikwijls. Dit is een soort verzwaringsdeken baby. Dit zorgt immers voor een rustgevend effect bij de baby, waardoor hij of zij beter zal slapen. Een Calmzy verzwaringsdeken kind zorgt voor datzelfde effect bij net wat oudere kindjes: het zorgt voor een rustgevend knuffelgevoel dat de angst zal verminderen.

4

Nevali Verzwaringsdeken – 3 kg

Nevali
Pluspunten
 • Inclusief twee jaar garantie
 • Kleinere vakjes: perfecte gewichtsverdeling
 • Zevenlaags design
Minpunten
 • Vakjes niet allemaal goed gestikt

Ben je op zoek naar het beste zwaartedeken kind met een leuk design? Nevali ontwikkelt verzwaringsdekens zonder ‘poespas’, zoals zij het zelf zeggen. Deze beste verzwaringsdeken kinderen weegt 2.5 kilogram en is geschikt voor kinderen van 20 tot 35 kilogram. Nevali zelf adviseert het gebruik van de Nevali verzwaringsdeken kind vanaf de leeftijd van drie jaar.

Uit onderzoek blijkt dat deze verzwaringsdeken peuter ervoor zorgt dat je kind sneller in slaap valt, dat hij dieper slaapt en minder vaak wakker wordt én dat hij uitgeruster wakker wordt. Deze verzwaringsdeken is gemaakt van zeven lagen van onder andere 100 procent biologisch katoen, 100 procent polyester en glazen parels. Deze zware deken kind zal door de extra lagen langer meegaan dan verzwaringsdekens met minder lagen.

Hou er wel rekening mee dat we te maken hebben met een verzwaringsdeken 3 kg. Dit betekent dat het niet geschikt is voor lichtere peuters. De vulling is gemaakt van glazen parels. Dit zorgt ervoor dat de zwaartedeken kind warmtegeleidend is. De deken is dus dunner dan een gemiddeld dekbed, waardoor het geschikt is voor alle vier de seizoenen! Ten slotte zijn de gestikte vakjes kleiner dan de vakjes bij veel andere verzwaringsdekens, waardoor de parels minder zullen verschuiven. De verzwaringsdeken peuter zal in de nacht dan ook niet wegzakken naar een bepaalde kant.

5

Huggiezz Verzwaringsdeken – 2.3 kg

Huggiezz
Pluspunten
 • 100% ademend katoen
 • Kwaliteit glaszand vulling
 • Inclusief reistas
 • 30 dagen risicoloos uitproberen
Minpunten
 • Niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar

Voor het beste verzwaringsdeken voor peuters in de zomer ben je bij het merk Huggiezz bij het juiste adres. Deze verzwaringsdeken is immers gemaakt van honderd procent ademend katoen. Dit wilt eigenlijk zeggen dat de deken zich aanpast aan jouw lichaamstemperatuur. Hierdoor kunnen kinderen deze beste verzwaringsdeken peuter elk seizoen weer gebruiken: warm in de winter, koel in de zomer! Je legt deze verzwaringsdeken kinderen als het ware op het dekbed van het kind. Het formaat van deze zware deken kind is 100 bij 150 centimeter.

Huggiezz zelf raadt aan om bij de keuze voor het gewicht te gaan voor een verzwaarde deken kind met een gewicht van 10 á 20 procent van het lichaamsgewicht. Kort gezegd: ga voor een deken van 2.3 kilogram voor kinderen van tien tot 26 kilo. Ga voor een deken van 3.2 kilogram voor kinderen van 27 tot 40 kilo! Met het juiste gewicht zorg je voor de optimale DDS, oftewel de optimale diepte druk simulatie. Deze beste zware deken kind is gemaakt van maar liefst van lagen met niet-giftige bolletjes van glas.

Het proefslapen met deze verzwaringsdeken is mogelijk: je kan de deken immers dertig dagen risicoloos uitproberen. Een zware deken kind is immers niet voor iedereen dé oplossing tegen slaapproblemen. Daarom is het fijn dat je deze beste verzwaringsdeken peuter gratis kunt uitproberen. Ben je na deze dertig dagen proefslapen niet tevreden van de effecten? Dan krijg je je geld terug, indien je de verzwaarde deken kind terugstuurt!

Er zijn ook goedkopere verzwaringsdekens voor kinderen te koop. Denk aan de verzwaarde deken Ikea. Voor kinderen is de verzwaarde deken Ikea echter een stuk te zwaar. En zoals je weet, is het gewicht verzwaarde deken enorm belangrijk. Koop dus geen verzwaarde deken Ikea voor je peuter!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general