Beste Waterdruppelaar 2024

Ga je op vakantie? Moet je dan meteen iemand vragen om je planten water te geven? Da's niet langer nodig met deze waterdruppelaars! Op deze manier krijgen je planten een vaste hoeveelheid water, waardoor je je geen seconde zorgen hoeft te maken. Wij hebben een grote hoeveelheid aan waterdruppelaars getest. Hier keken we naar de waterafgifte, de duurzaamheid en de betaalbaarheid van de verschillende waterdruppelaars. Op die manier kwamen we tot een top vijf beste waterdruppelaars van 2024. Lees snel verder om meer te weten te komen!
beste waterdruppelaar 2022
1

Groots – Set van 6 Waterdruppelaars XL 250ml

Groots
Pluspunten
 • Werkt voor periode tot twee weken
 • Gedoseerde bevloeiing
 • Gemeten waterafgifte
Minpunten
 • Geen

Ben je op zoek naar een betaalbaar, automatisch watergeefsysteem voor je kamerplanten? Dan is de waterdruppelaar kamerplant van het merk Groots echt iets voor jou! Bij deze set van zes stuks is er sprake van een gedoseerde bevloeiing, automatische waterafgifte en een inhoud van 250 ml via de Groots waterdruppelaar. Wat dit allemaal betekent bij een waterdruppelaar planten? Lees snel verder!

Ga je een weekendje of een weekje weg? Het is niet langer nodig dat er iemand langskomt om ‘op de planten te passen’. Met een Groots waterdruppelaar verloopt dit proces automatisch. Met deze set van zes waterdruppelaars kun je meteen je hele plantentuin bevloeiien! Je kan je planten met dit druppelsysteem voor maar liefst twee weken lang voorzien van water. De Groots waterdruppelaars zorgen voor een gedoseerde bevloeiing, wat betekent dat er elke dag een vaste hoeveelheid water gegeven wordt aan de plant.

Het gebruik van de Groots waterdruppelaar kamerplant is eenvoudig. Je vult de bol met water en plaatst de water druppelaar planten in de pot met de punt naar beneden. De punt moet immers in de buurt van de wortels liggen. De grond mag nog niet volledig droog zijn, anders is de bal te snel leeg. Vervolgens is er een geleidelijke afgifte van water. Er wordt immers slechts zoveel water doorgelaten als dat de plant nodig heeft! Wat ons betreft is dit de beste waterdruppelaar voor planten!

2

devos – Set van 2 Waterdruppelaars – Vogel

devos
Pluspunten
 • Duurzaam materiaal
 • Elke plant perfecte hoeveelheid water
 • Onschadelijk design
Minpunten
 • Prijziger

Ben je op zoek naar een water druppelaar gemaakt uit duurzaam en onschadelijk materiaal? Ga dan voor de glazen waterdruppelaar voor planten van het met Devos. Door de vormgeving met de bol voorziet de waterdruppelaar kamerplant elke plant van de juiste hoeveelheid water. Op deze manier zal je plant nooit uitdrogen en kun je bijvoorbeeld voor een periode van maar liefst twee weken op vakantie gaan. Ook leuk: de planten waterdruppelaar heeft de vorm van een vogel. Dit geeft natuurlijk een levendige uitstraling aan je planten!

Verder hoef je niet zoveel te doen. Je moet enkel af en toe – ongeveer om de twee weken – de bol een keer aanvullen met water. Dan kan de waterdruppelaars voor planten weer twee weken vooruit! Op deze manier zullen je planten groeien zoals ze nog nooit hebben gedaan. Hoe werkt het nu precies? Wel, bij een droge grond zal de waterdruppelaar water druppelen bij de wortels. Is de grond nat, dan wordt de opening verstopt. Hierdoor stopt de waterafgifte ook. Wortelrot is dus verleden tijd met deze waterdruppelaar. Qua werking is dit gelijkaardig aan een terracotta waterdruppelaar.

Deze waterdruppelaar voor planten lijkt op de populaire waterdruppelaar Intratuin en de waterdruppelaar Hema. De waterdruppelaar kamerplant is bovendien gemaakt van onschadelijk en duurzaam materiaal. Je kan de terracotta waterdruppelaar eenvoudig bijvullen via – hoe leuk – de snavel van de vogel. Deze planten waterdruppelaar Action bespaart je veel moeite en gedoe. Een zorgeloze vakantie, waarbij je planten op de perfecte manier verzorgd worden? Check!

3

Home Goods – Automatisch Bewateringssysteem

Home Goods
Pluspunten
 • Automatisch systeem voor 10 planten
 • Via USB of batterijen
 • Praktisch ontwerp
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Zeer prijzig

Natuurlijk bestaan er ook automatische bewateringsystemen die dezelfde doelen nastreven als waterdruppelaars. Met deze automatische waterdruppelaar planten is er nooit meer sprake van slappe of uitgedroogde planten, zelfs niet wanneer je op vakantie bent. Je kan maar liefst tien planten tegelijk op automatische wijze laten bewateren met deze exclusieve planten waterdruppelaar van het merk Home Goods, aangezien je deze planten kunt verbinden met de waterpomp.

Je kan het schema voor de bewatering instellen via het lcd-scherm op de waterpomp. Je kan op die manier de juiste hoeveelheid water instellen die je plant nodig heeft. Op deze manier krijgen de tien planten gedurende een periode van maar liefst dertig dagen voldoende water op de door jou ingestelde tijden.

Je kan de water druppelaar van energie voorzien via zowel batterijen als via de – meegeleverde – USB-kabel. Op deze manier hoeven je planten zich niet nabij een stekker te bevinden. Denk bijvoorbeeld aan je dierbare planten op het balkon of in de tuin. Zoals je hoort, is deze waterdruppelaar Action eenvoudig in gebruik en heeft het een innovatief en praktisch ontwerp.

4

Gardena – Micro Drip System Druppelsysteem

Gardena
Pluspunten
 • Speciale labyrint-technologie
 • Speciale Micro-Drip-System
 • Eenvoudige montage
 • Geen verspilling
Minpunten
 • Belangrijk om alles goed af te meten

Hét merk dat zich bezighoudt met de tuinverzorging van miljoenen mensen? Dat is Gardena. Zo bieden zij onder andere kwaliteitsvol tuingereedschap, besproeiingssystemen en pompen. Dit doet het bedrijf reeds sinds 1961, waardoor ze de nodige expertise hebben opgebouwd. Ze hebben dan ook vestigingen in meer dan honderd landen ter wereld en zorgen zo voor plekken vol welzijn, recreatie en plezier.

Wij hebben gekozen voor de Gardena waterdruppelaar, meer bepaald de Gardena waterdruppelaar met het Micro Drip System Druppelsysteem. Dit is een waterdruppelaar voor buiten. Hoe werkt een waterdruppelaar? Door dit systeem is er sprake van waterbesparende druppelirrigatie. Hierdoor hoef je je planten niet meer op de ouderwetse manier met een gieter water te geven. De waterdruppelaar voor buiten zorgt bovendien voor een gelijkmatige wateraanvoer, waardoor het water terecht komt bij de wortels van de planten. Kort gezegd: deze water druppelaar zorgt voor een eenvoudige en waterbesparende besproeiing van rijen (kwetsbare) planten, zoals tomaten.

Praktisch gezien bestaat de inhoud van deze planten waterdruppelaar Action uit een basisapparaat, een druppelbuis van 15 meter lang, vijftien buishouders en een afsluitdop. De druppelbuis is immers om de dertig centimeter uitgerust met zelfreinigende druppelaars. De waterdruppelaar voor buiten zorgt dan weer voor een gelijkmatige besproeiing van al je rijplanten. Door de labyrint-technologie zullen de waterdruppelaars voor planten bovendien nooit verstoppen!

5

Planthetsimpel.nl – Glazen Waterdruppelaar

Planthetsimpel.nl
Pluspunten
 • Mooi design
 • Water naar behoefte
Minpunten
 • Kwetsbaar

Ben je op zoek naar een stijlvolle, glazen waterdruppelaar planten? Ga dan voor deze glazen vogel in de vorm van een waterdruppelaar glas van het merk Planthetsimpel.nl. Met deze set waterdruppelaars krijg je er twee in de vorm van een glazen vogel. Op deze manier vergeet je nooit meer om je planten water te geven. Hierdoor zullen je planten ook nooit meer uitdrogen of verzuipen. Ze zullen er altijd mooi bij staan en lijken op de bekende waterdruppelaar Ikea!

Hoe werkt een glazen waterdruppelaar nu eigenlijk? Het is immers ook zo dat wanneer je je planten teveel water geeft, de wortels te lang in het water gaan staan. Hierdoor kan het zo zijn dat ze gaan rotten. Dit heeft dan weer invloed op de levensduur van de plant. Door deze water druppelaar wordt het water op exact de juiste manier gedoseerd, waardoor de wortels het beste eruit zullen halen. Deze waterdruppelaar lijkt bovendien op de bekende waterdruppelaar Hema en waterdruppelaar Intratuin.

Hoe dit werkt? Wel, je houdt de waterdruppelaar glas ondersteboven en vult hem met water. Hierna maak je een gat in de aarde waar de glazen waterdruppelaars voor planten in kan passen. Dit doe je bijvoorbeeld met een stokje. Hierna moet je de waterdruppelaar glas schuin in het gat steken. Je hervult de glazen waterdruppelaar uiteraard wanneer deze weer leeg is! Een kind kan de was doen.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general