Beste Luchtreiniger 2024

Op zoek naar de beste luchtreiniger van 2024? Wij hebben een top lijst gemaakt met de meest effectieve, geluidloze en geprijsde luchtreinigers die je online kunt vinden! Bekijk onze lijst met voor- en nadelen van deze best geteste luchtreinigers van 2024 en zorg er voor dat je de juiste keuze maakt!
beste luchtriniger zedar 2023
1

Zedar HEPA 13 filter luchtreiniger

Zedar
Pluspunten
 • Meest populaire luchtreiniger van 2024
 • HEPA 13 filter met actieve koolstoffilter
 • Verwijderd 99,95% van alle virussen, bacteriën, pollen en fijnstof
 • Gemakkelijk met app te bedienen
Minpunten
 • Niet draadloos

Op zoek naar de beste luchtreiniger die er bestaat? Deze beste luchtreiniger 2024 is de Zedar HEPA 13 filter. Het is een lucht reiniger die mobiel is, makkelijk overal neer te zetten is en maar liefst 99,95% van de vervuilde lucht uit je woning haalt. Weg met alle virussen, weg met alle bacteriën en weg met alle pollen tegen hooikoorst. Last van fijnstof? Verleden tijd! Deze Zedar luchtreiniger is zowel voor prijs als voor kwaliteit de beste luchtreiniger van 2024. Ook volgens de beste luchtreiniger consumenten zou deze Zedar hoog in de notatie staan, vooral doordat je met de slimme functie in de app gemakkelijk de luchtkwaliteit kan zien. Ook kun je het luchtzuiveringsapparaat gemakkelijk met de app bedienen, zodat je niet van je plek hoeft als je de lucht wilt reiniger met dit apparaat.

Naast de app bediening, heeft deze beste luchtreiniger ook een gemakkelijk display touch. Maar, de app kun je ook makkelijk koppelen aan een Amazon Alexa of een Google Home. Zo maak je je huis nog meer smart en zorg je er voor dat je op elk gewenst moment de lucht kunt reiniger in de ruimte waar jij dat wil.

Daarnaast kun je dagelijkse tijdschema’s instellen, zodat je elke dag kunt genieten van de meest ultieme lucht via jouw beste luchtreiniger 2024. Ook heeft de Zedar L600 kleuren die hij afgeeft op basis van hoe goed de luchtkwaliteit is in de ruimte waar hij staat.

Wat zijn de voordelen van deze beste luchtreiniger?

 • Automatische detectie van de vervuilde lucht
 • Verwijdert bacteriën en virussen uit de lucht
 • Gemakkelijk te bedienen met de app
 • Verwijdert stof uit de lucht
 • Minder last van hooikoorst
 • Vermindert klachten bij huisstofmijt of andere allergieën
 • Verwijder huisdier geurtjes, haren of schilfers

Waarom een luchtreiniger kopen?

Een luchtreiniger is belangrijk voor je gezondheid. Een stoffig huis is namelijk alles behalve goed voor je gezondheid. De minuscule fijnstofdeeltjes, zoals pollen, kun je eigenlijk niet zien, maar zijn niet goed voor je. Ze kunnen namelijk doordringen tot je longen en je luchtwegen irriteren. Met deze beste luchtreiniger allergie zorg je er voor dat 99,95% van de fijnstofdeeltjes worden verwijderd en je kan leven in een gezond klimaat.

Daarnaast hoef je het filter van deze beste luchtreiniger consumenten amper te vervangen, tot wel 20% minder dan bij andere luchtfilters. Ook heb je de keuze uit drie verschillende levels in snelheid. Zo kun je een hoge snelheid kiezen om de lucht te zuiveren, maar dan maakt hij wel een harder geluid. Wil je geluidloos zorgen voor lucht reinigen, dan kun je voor de laagste stand kiezen.

ALs we kijken naar waar deze beste luchtreiniger allergie gebruikt kan worden, dan is dit bijvoorbeeld in een woonkamer, kantoor of hal. Daarnaast is deze beste luchtreiniger slaapkamer ook prima te gebruiken, omdat hij geschikt is tot 36 m2. Je kunt deze beste luchtreiniger woonkamer dus ook prima gebruiken in de keuken of in je woonkamer.

In onze test aankoop van luchtreiniger en bevochtiger kiezen wij er dus voor om de Zedar L600 bovenaan in de lijst te zetten.

2

Philips AC0830/10 – Luchtreiniger

Philips
Pluspunten
 • Meest populaire merk luchtreiniger
 • Intelligente Automatische Zuivering
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Geschikter voor grotere ruimtes (49m2)
Minputen
 • Maakt meer geluid dan anderen in deze lijst
 • Geen app functionaliteit

De nummer 2 in deze lijst met beste lichtreiniger en bevochtiger is de Philips AC0830/10. Deze grijze luchtreiniger is klein in formaat, maar behoorlijk effectief. Met een CADR (Clean Air Delivery Rate) van 190 m³/u is hij net iets minder snel dan de Zedar luchtzuiveraar, maar hij is van het merk Philips, waardoor je mag verwachten van een top en betrouwbaar product. Qua prijs is hier ietsje duurder dan de Zedar, maar daarentegen is hij wel geschikter voor grotere ruimtes dan de Zedar, namelijk voor 49 vierkante meter.

Verder is hij wel vergelijkbaar met de Zedar luchtreiniger, waardoor hij ook behoort tot de beste luchtreiniger die je momenteel op de markt kan vinden.

Wat zijn de voordelen van deze beste luchtreiniger?

 • Automatische kleurweergave van de kwaliteit in de lucht.
 • Automatische detectie van de vervuilde lucht
 • Verwijdert bacteriën en virussen uit de lucht
 • Verwijdert stof uit de lucht
 • Minder last van hooikoorst
 • Vermindert klachten bij huisstofmijt of andere allergieën
 • Verwijder huisdier geurtjes, haren of schilfers

Het nadeel van dit apparaat is dat hij meer geluid maakt dan anderen in deze lijst. Met 61 dB is hij luidruchtiger. Mocht je dit niet erg vinden, dan zouden we adviseren om voor deze beste luchtreiniger consumenten te kiezen. Hij kan namelijk gebruikt worden in grotere ruimtes. Ook maakt hij gebruik van de HEPA filter, waardoor de kleinste ronddwarrelende deeltjes uit de lucht zoals bijvoorbeeld fijnstof maar ook virussen en aerosolen (kleine druppeltjes die bijvoorbeeld bij het hoesten of niezen vrijkomen en virussen kunnen bevatten)

Voor zwangere vrouwen, kinderen, ouderen of mensen met astma, COPD of hooikoorst is deze beste luchtreiniger 2024 ideaal om aan te schaffen. Als de lucht vervuild is met kleine stofjes die je met het blote oog niet kan zien, dan kan dit zorgen voor impact op luchtwegen en daarmee ook op je gezondheid. Kies er daarom voor om een luchtreiniger aan te schaffen en de vervuilde lucht is verleden tijd!

De Philips luchtreiniger maakt gebruik van het NanoProtect-filter FY0293/30. Deze verwijdert effectief allergenen. Hierbij moet je denken aan huidschilfers van huisdieren, maar ook pollen tegen hooikoorst, stofmijt of stof. Met een verwijderingspercentage van 99,95% en een levensduur van 24 maanden weet je zeker dan je verzekerd bent van een beste luchtreiniger filter.

3

Rolfstone Air Balance

Rolfstone
Pluspunten
 • Nederlands merk luchtreiniger
 • Intelligente Automatische Zuivering
 • Hoogste zuiveringspercentage
Minputen
 • Filter gaat minder lang mee dan anderen in deze lijst
 • Geen app functionaliteit

Met een zuiveringspercentage van 99,97%, is deze Rolfstone Air Balance de beste luchtreiniger in deze lijst. Het is een Nederlands merk, heeft een automatische stand & timer en werkt perfect tegen hooikoorts (pollen), stof, microplastics en geurtjes.

Daarnaast is hij met 28 decibel één van de meest stille luchtreinigers in de slaapstand. Weet je dat de luchtkwaliteit binnen soms wel 2 of 5 keer slechter kan zijn dan daar buiten? Gezonde lucht daarentegen is enorm belangrijk voor je gezondheid en deze beste luchtreiniger kan jou daar zeker bij helpen.

Beste luchtreiniger consumentenbond

Naast onze beoordeling, wil je natuurlijk weten wat de consumentenbond vindt van luchtreinigers. De consumentenbond is een partij dat onafhankelijk advies uitbrengt over duizenden producten. Echter, is dit geen beste luchtreinigers consumentenbond test en heeft de consumentenbond geen invloed op onze specifieke test naar deze luchtreinigers voor allergie. Als je wilt weten wat de beste luchtreinigers volgens de consumentenbond is, zul je dat niet op onze website vinden. Echter, hebben wij tientallen experts laten reviewen welke luchtreinigers zij het fijnste vonden en zie hier het resultaat.

Wat zijn de voordelen van deze Nederlandse luchtreiniger?

 • Verwijdert stof uit het lucht: denk aan het verwijderen van de stof uit je kussen of de vensterbank
 • Perfect voor mensen met hooikoorts: het filter de pollen uit de lucht. Deze beste luchtreiniger vermindert daarmee de klahcten die bekend zijn bij hooikoorts zoals branderige ogen, hoesten, niezen of zelfs benauwdheid.
 • Haalt microplastics uit de lucht: Microplastics zijn plastic of kunststof deeltjes, kleiner dan 5 mm. Ook binnen zijn er helaas veel microplastics te vinden. Deze komen bijvoorbeeld uit synthetische kleding, verf of speelgoed.

Deze beste luchtreiniger allergie zorgt er voor dat je minder last krijgt van je allergie en dat de lucht gezuiverd wordt. Denk aan een fijne luchtreiniger in de slaapkamer die ook hoog zal scoren in de consumenten. De beste luchtreiniger 2024 behoort dit Nederlandse merk Rolfstone ook. De test aankoop die wij gedaan hebben, kiezen we altijd een Nederlands merk om dat ook te testen. Naar Philips, heeft Rolfstone ook zeker een luchtreiniger op de markt gebracht die zeker tot de top 3 behoort.

4

Tips voor Beste Luchtreiniger 2024:

De Luchtreiniger Koopgids
Wat is de best Luchtreiniger 2024?

Zedar luchtreiniger is zowel voor prijs als voor kwaliteit de beste luchtreiniger van 2024. Ook volgens de beste luchtreiniger consumenten zou deze Zedar hoog in de notatie staan, vooral doordat je met de slimme functie in de app gemakkelijk de luchtkwaliteit kan zien. Ook kun je het luchtzuiveringsapparaat gemakkelijk met de app bedienen, zodat je niet van je plek hoeft als je de lucht wilt reiniger met dit apparaat.

Waarom een Luchtreiniger kopen?

Denk aan Automatische detectie van de vervuilde lucht, Verwijdert bacteriën en virussen uit de lucht, Gemakkelijk te bedienen met de app, Verwijdert stof uit de lucht, Minder last van hooikoorst, Vermindert klachten bij huisstofmijt of andere allergieën en Verwijder huisdier geurtjes, haren of schilfers

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general