Beste Pijnstiller Zenuwpijn 2024

Heb je last van zenuwpijn? En ben je op zoek naar de beste pijnstiller zenuwpijn? Dan ben je hier aan het juiste advies. Wij hebben verschillende pijnstillers getest op vlak van betaalbaarheid, effectiviteit en doorslikbaarheid. Hierdoor kwamen we tot de volgende top beste pijnstillers zenuwpijn van 2024.
beste pijnstiller tegen zenuwpijn 2022
1

Etos Paradon Tabletten – 20 Stuks

Etos
Pluspunten
 • Bevat propyfenazon en coffeïne
 • Half uur na inname neemt pijn af
 • Werking van drie tot zes uur
Minpunten
 • Meer bijwerkingen dan bij inname van enkel paracetamol

Wat is de beste pijnstiller bij zenuwpijn? In de top beste pijnstillers tegen zenuwpijn staan deze Etos Paradon tabletten op de eerste plaats. Het bevat een combinatie van verschillende effectieve ingrediënten. Denk aan propyfenazon, paracetamol en coffeïne. De laatste twee werken koortsverlagend en pijnstillend. Een ontstekingsremmende werking vind je dan weer bij propyfenazon. Hierdoor is deze pijnstiller effectief tegen verschillende soorten pijn. Denk aan spierpijn, menstruatieklachten, griep. Maar dus ook bij zenuwpijn werken deze tabletten snel: een half uur na inname zal de pijn merkbaar afnemen.

Belangrijk om te weten is dat je deze tabletten het best op een lege maag inneemt. Indien je het met een volle maag inneemt, zal het langer duren voor het medicijn werkt. Ook is het belangrijk om tussen twee doses een periode van meer dan vier uur te laten, om zo eventuele vervelende bijwerkingen te voorkomen. Wanneer je de pijn weer zelf kunt verdragen zonder medicatie, stop je best meteen met deze tabletten.

Ook kun je nagaan of je dit medicijn wel echt nodig hebt. De combinatie van paracetamol met propyfenazon en coffeïne zorgt immers voor heel wat potentiële bijwerkingen. Je kan dus eerst proberen of enkel en alleen paracetamol ook voldoende is tegen de pijn. Dit zorgt immers voor een stuk minder mogelijke bijwerkingen dan de combinatie van de verschillende middeltjes in het medicijn Panadol.

2

Saridon – 20 Tabletten

Saridon
Pluspunten
 • Werkt snel en effectief
 • Werkt ook tegen kiespijn, griep en spit
Minpunten
 • Niet geschikt voor kinderen
 • Iets duurder dan Paradon van Etos

Op de tweede plek in de top beste pijnstillers tegen zenuwpijn staan de tabletten van Saridon. Ook deze tabletten bevatten de combinatie van paracetamol (250 mg), propyfenazon (150 mg) en coffeïne (50 mg). Deze goede pijnstillers tegen zenuwpijn werken snel en effectief tegen zenuwpijn, spierpijn, gewrichtspijn, griep, verkoudheid en spit. De medicatie is enkel geschikt voor volwassenen. Ook is het belangrijk om de bijsluiter nauwkeurig door te nemen.

Je mag deze goede pijnstillers tegen zenuwpijn niet langer dan twee weken innemen. Indien dit nodig is tegen de pijn, moet je je huisarts raadplegen. Er zijn immers potentiële bijwerkingen verbonden aan deze tabletten die niet onderschat mogen worden. Ook is het belangrijk om de tabletten op de juiste manier in te nemen. Je lost tabletten op in water, roert het goed en drinkt het hierna op. Ook kan je de tabletten met water doorslikken. Je mag maximaal zes tabletten per 24 uur innemen en tussen twee innamen moet je minstens vier uur laten. Je neemt één á twee tabletten per dag in.

Het is belangrijk om de arts te raadplegen bij het innemen van deze medicatie als je bijvoorbeeld last hebt van hart- of vaatziekten, psoriasis, slechte nierfunctie of maag- en darmaandoeningen. Deze medicatie heeft immers veel verschillende bijwerkingen.

3

Panadol Plus Gladde Tablet Filmomhulde Tabletten 48 stuks

Panadol
Pluspunten
 • Sterkere pijnstillers dan bovenstaande producten
 • Bevat maar liefst 48 tabletten
 • Makkelijk doorslikbaar
Minpunten
 • Prijzig
 • Niet geschikt voor kinderen

Ben je op zoek naar sterkere pijnstillers tegen zenuwpijn? Dan zijn deze filmomhulde tabletten van Panadol Plus iets voor jou. Dit is de beste pijnstiller kies. Deze tabletten bevatten maar liefst 500 mg paracetamol en 65 mg coffeïne per stuk en zijn dus sterker dan de bovenstaande producten, die minder grote hoeveelheden van deze ingrediënten bevatten. De tabletten zijn dan ook effectief tegen hoofdpijn, kiespijn, spierpijn, spit, zenuwpijn, menstruatiepijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na inenting.

Belangrijk om te weten is dat je deze tabletten pas vanaf de leeftijd van twaalf jaar mag innemen. Ook mag je niet overgevoelig zijn aan paracetamol of een van de andere bestanddelen. Volwassenen mogen ook slechts één à twee tabletten per keer innemen met een maximum van zes tabletten per etmaal. Door de filmomhulling is de tablet bovendien eenvoudig door te slikken. Indien dit niet lukt, dan kun je de tabletten oplossen in water.

Belangrijk om te vermelden is om de bijsluiter grondig door te nemen, voordat je de medicatie tot je neemt. Ook moet je bij langdurig gebruik van deze medicatie je huisarts raadplegen, aangezien dit niet zonder risico’s verloopt.

4

Aspro 500 – 20 Bruistabletten

Aspro 500
Pluspunten
 • Handige bruistabletten
 • Werkt snel en effectief
 • Ook tegen o.a. reuma en menstruatieklachten
Minpunten
 • Prijzig
 • Niet voor de leeftijd van twaalf jaar

Wil je liever bruistabletten in plaats van doorslikbare tabletten tegen zenuwpijn? Dan ga je voor de Aspro 500 Bruis. Deze bruistabletten werken ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend. Hierdoor werken ze snel (binnen een half uur) en effectief tegen zaken als zenuwpijn, menstruatiepijn en reumatische klachten. Op deze manier zul je je snel weer beter voelen via deze handige bruistabletten.

Belangrijk om te weten is dat je deze bruistabletten tegen zenuwpijn niet mag gebruiken in combinatie met alcohol. Ook is het belangrijk om bij langdurig gebruik van deze goede pijnstillers tegen zenuwpijn je huisarts te raadplegen. De huisarts kan je immers meer vertellen over eventuele bijwerkingen in combinatie met je medische verleden en heden. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over eventuele bijkomende kwaaltjes.

In tegenstelling tot de vorige producten is het pijnstillende middel in Aspro 500 acetylsalicylzuur. Indien je bijvoorbeeld allergisch bent voor ingrediënten uit voorgaande artikelen, kun je deze medicatie kopen. Het is wel iets prijziger dan bijvoorbeeld de Panadol tabletten van de Etos.

5

Tips voor Pijnstiller Zenuwpijn

De Pijnstiller Zenuwpijn Koopgids
Welke stoffen in pijnstillers tegen zenuwpijn zijn werkzaam?

De beste pijnstillers tegen zenuwpijn bevatten enkele werkzame stoffen. Denk aan acetylsalicylzuur, paracetamol, propyfenazon en coffeïne. Al deze stoffen werken op verschillende manieren in op het lichaam. Hierdoor zijn de pijnstillers tegen zenuwpijn ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Welke pijnstillers tegen zenuwpijn zijn voor mij het beste?

Dat is afhankelijk van de wensen die je hebt. Sommige pijnstillers tegen zenuwpijn zijn sterker dan andere pijnstillers tegen zenuwpijn. Maar ze hoeven niet per se sterk te zijn. Indien een middel namelijk sterker is, zal deze vaak ook meer potentiële bijwerkingen hebben, wat uiteraard niet altijd wenselijk is. Ook kan het zijn dat je tabletten liever laat oplossen in vloeistof dan dat je de tabletten in zijn geheel doorslikt. Bekijk dus goed bovenstaande reviews om een goed onderbouwde aankoop te doen!

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general