Beste Rugmassage Apparaat 2024

Heb jij last van je rug? Heb je geen zin, tijd of geld om naar de fysiotherapeut te gaan? Dan kan een goed rugmassage apparaat jouw way to go zijn. Er zijn diverse soorten rugmassage apparaten op de markt beschikbaar. Denk aan backstretcher, of volledig automatische massage kussens. Op die manier wordt je rug op alle mogelijke wijzen comfortabel gemasseerd. Wij hebben verschillende apparaten uitgeprobeerd en kwamen hierdoor tot een top vijf beste rugmassage apparaten. Lees snel verder om meer te weten te komen!
beste rugmassage apparaat 2022
1

EarKings – Backstretcher Massage Apparaat 

EarKings
Pluspunten
 • Vier verstelbare standen
 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Wetenschappelijk bewezen
 • Betaalbaar
Minpunten
 • Geen

Wij hebben diverse rugmassage apparaten uitgeprobeerd, maar keer op keer kwam deze als beste uit de test: het rugmassage apparaat van het merk Earkings. Het apparaat ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar er zijn honderden – zo niet duizenden – tevreden klanten van dit rugmassage apparaat. Wij begrijpen na uitvoerig testen waarom dit het geval is!

Dit beste rug massage apparaat is een zogenaamde backstretcher of rolastretcher. Zoals de naam zegt, kan dit rugmassage apparaat de spieren in de rug als het ware uitrekken, wat zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel in de boven- en onderrug via deze backstretcher bol. Hierdoor zal je je weer soepel kunnen bewegen, wat voorheen wellicht problematisch aanvoelde.

Dit rug massage apparaat is bovendien verstelbaar, waardoor het gebruikt kan worden door mannen en vrouwen in alle lengtes en maten. Er zijn maar liefst vier verschillende niveaus bij deze backstretcher of rolastretcher. Hierdoor kan je hem ook op verschillende plekken van je lichaam plaatsen. Je kan het rugmassage apparaat zowel liggend als zittend en leunend gebruiken. Zo kan je het apparaat tegen de rugleuning van je bureaustoel plaatsen. Leun vervolgens naar achter en zorg ervoor dat het rugmassage apparaat centraal op je rug zit. Indien je hem op de grond wilt gebruiken, leg je hem op de grond en neem je plaats. Je plaatst vervolgens de breedste zijde van de backstretcher lage rugpijn tegen de achterkant van je bil.

Wil je ten slotte optimaal genieten van de ontspannende werking van het rug massage apparaat. Dan is het belangrijk om je lichaam op de juiste manier op het apparaat te leggen. Je stimuleert de relaxerende werking immers door je ledematen op bepaalde manieren te bewegen. Je schouderbladen komen dan immers wat losser. Heb je bepaalde houdingen voor dit massage apparaat rug in gedachten? Denk bijvoorbeeld aan het strekken van de armen boven de borst, het leggen van de armen achter de nek en zorgen voor opgetrokken knieën. Zoals je kan lezen, zijn er ontelbaar manieren om te genieten van de ontspannende werking van deze beste rugmassage apparatuur!

2

Blue Lion Lifestyle – Shiatsu Massage Kussen

Blue Lion Lifestyle
Pluspunten
 • Bevordert het herstel van de spieren
 • Extra lange snoer van meer dan 2 meter
 • Optimale verwarmingstherapie
Minpunten
 • Niet draadloos

Op de tweede plek in de beste rugmassage apparaten van 2024 bevindt zich het Shiatsu Massage Kussen van het merk Blue Lion Lifestyle. Dit is een volledig ander apparaat dan de rugstrechter op de eerste plaats, maar hierdoor niet per se minder goed. Het is maar net waar je voorkeuren liggen. Dit is immers een quasi-automatisch rugmassage apparaat, waarbij je bij de rugstretcher meer moeite moet doen. Ben je na een lange werkdag te moe om bepaalde rugoefeningen te doen? Dan is dit voor jou wellicht het beste rugmassage apparaat van 2024!

Maar hoe werkt dit rugmassage apparaat nu precies? Wel, dit stoelmassage kussen heeft maar liefst vier massagekoppen. Door tegen het rugmassage apparaat te zitten, krijg je als het ware een diepe kneedmassage. Het geeft eigenlijk hetzelfde effect als wanneer een professionele masseur je een massage zou geven. Je krijgt immers een diepe weefselmassage, aangezien de massagekoppen in cirkels op en neer bewegen. Je gespannen spieren zullen ogenblikkelijk ontspannen! Je zult hierdoor minder last hebben van spierpijn en sneller tot rust kunnen komen.

En wat als je nu specifieke plekken wilt laten masseren? Ook dat kan met dit beste rugmassage apparaat. Met de bijhorende afstandsbediening kan je immers instellen of je je hele rug of enkel je boven- of onderrug wilt laten massage. Indien de massagekoppen nét op die goede plek zitten, kan je op de spot- knop klikken. Hierdoor blijft het kussen op die welbepaalde plek masseren en komt juist die ene spier helemaal tot rust. Ook kun je eenvoudig het rugmassage apparaat omhoog of omlaag sturen.

3

Lifeproducts – Shiatsu Massagestoel

Lifeproducts
Pluspunten
 • Diepknedende nekmassage
 • Luchtcompressiemassage in zit- en ruggedeelte
 • Drie vibratiemassagestanden
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Zeer prijzig

Op naar het meest prijzige apparaat in deze lijst met beste rugmassage apparaten: de Shiatsu Massagestoel van het merk Lifeproducts. Dit rugmassage apparaat zorgt voor een stevige massage op zeer diverse manieren. Dnek aan trillings-, rol-, kneed- en luchtcompressiemassage. Deze combinatie van massages leidt tot een bevordering van de doorbloeding en een verlichting van de spanning in de spieren. Door de gecombineerde massagemanieren komt je volledige lichaam helemaal tot rust.

Dit rug massage apparaat bevat maar liefst vier verwarmbare (!), in hoogte verstelbare en roterende massagekoppen. Hierdoor wordt je hele rug op effectiefe wijze gemasseerd. Ook je nek profiteert van dit massage apparaat rug. Er is immers sprake van een nekmassagefunctie via de twee nekmassagekoppen. Dit zorgt voor een verlichting van spanning en het opheffen van blokkades en kramp in de spieren. Je kan het op de bank neerleggen of aan je favoriete stoel binden met het bijhorende gordelsysteem.

De vier massagekoppen van deze rugmassage apparatuur geven je de optimale rugmassage. Dit komt door de instelbare infraroodwarmte, waardoor je rug tegelijk op een heerlijke manier verwarmd wordt. Het is echter belangrijk om de massagekoppen op de voor jou gewenste hoogte vast te zetten. Dit doe je via de afstandsbediening. Je kan het rugmassage kussen eenvoudig reinigen. Dit doe je met een vochtige doek. Eigenlijk vinden we dit het beste massage apparaat rug, maar het is ook een zeer prijzig rug massage apparaat. Je moet dus daadwerkelijk beseffen dat je het apparaat regelmatig moet gebruiken om de kosten eruit te halen!

4

PangaoMassage apparaat met infraroodlamp

Pangao
Pluspunten
 • Combinatie van TENS, EMS & Infrarood
 • Eindeloze instelmogelijkheden
 • Tot twee uur gebruiksduur
Minpunten
 • Niet te gebruiken bij pacemaker

Een uniek rugmassage toestel op de markt, is het massage apparaat van het merk Pangao. Dit beste rugmassage apparaat werkt immers met zeer innovatieve technieken, waar wij eigenlijk niet van gehoord hadden tot we dit apparaat tegen kwamen. Allereerst is er sprake van TENS, een techniek die in de medische industrie – bijvoorbeeld bij bevallingen – regelmatig gebruikt wordt wegens zijn effectieve pijnbestrijding. TENS zorgt voor signalen die naar de zenuwen doorgestuurd worden. Dit signaal geeft aan dat je lichaam minder pijn wilt gebruiken.

En dan maakt dit rugmassage toestel ook nog eens gebruik van EMS Pulse, een techniek die vooral gebruikt wordt in de sportwereld. Deze frequentie zorgt ervoor dat de spieren in je lichaam zich samentrekken. Door de combinatie van enerzijds TENS en anderzijds EMS Pulse wordt de rug of de buik op effectieve wijze gemasseerd. Hierdoor zul je zowel minder rugpijn als buikpijn ervaren.

Ten slotte is er ook nog sprake van de infrarood warmtetherapie. We weten allemaal dat warmte effectief werkt tegen spierproblemen. Ook zorgt het voor een betere bloedsomloop. Het merk Pangao bestaat reeds meer dan twintig jaar en dat is te merken. De ervaring met medische producten is duidelijk aanwezig. Ook werkt het merk samen met enorme internationale bedrijven, wat leidt tot efficiënte én betaalbare producten. Daardoor behoort dit tot de top van de rugmassage apparatuur!

5

BOLT – Massage Gun

BOLT
Pluspunten
 • Zes massagekoppen
 • Verlicht spierstijfheid
 • Zes instelbare snelheden
Minpunten
 • Zeer prijzig

Dé hype van 2024: de massage gun. Een massage gun kan een optimaal rugmassage apparaat zijn. Deze massage gun kan immers spierstijfheid en pijn verlichten. Ook bevordert het bloed- en lymfecirculatie en kan het herstel na trainingen versnellen.

Bovendien ontvang je bij het bestellen van dit beste rugmassage apparaat maar liefst zes verschillende massagekoppen, oftewel opzetstukken. Deze zijn keer op keer aangepast aan de verschillende delen van het lichaam. Denk aan de wervelkolom of directe pijnpunt massage.

Door de percussietherapie van dit rugmassage apparaat behandel je op een dieper niveau spierweefsel. Andere therapievormen kunnen niet zo diep komen, waardoor dit een zeer goed rugmassage apparaat is. Hij staat echter niet hoger in de lijst, aangezien de massage gun erg prijzig is. Je kan er echter op optimale wijze het genezings- en hersteltraject van verkrampte spieren mee versnellen.

BesteGeteste.nl | Alle Best Geteste Producten in 1 overzicht!
Enable registration in settings - general